Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Klipsch Synergy F1

MiL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem kolumny Klipsch Synergy F1 i teraz muszę kupić do nich amplituner. Sprzęt będzie służył do oglądania filmów i słuchania muzyki. Na razie mam tylko fronty ale w przyszłości planuję kupić resztę głośników, dlatego potrzebuję amplitunera 5.1 zamiast wzmacniacza stereo.

Myślałem nad Yamahą RX-V467. Czy to dobry wybór do tych kolumn? Nie zależy mi na dużej mocy, szukam raczej dobrego brzmienia przy niedużej głośności.

https://www.audiostereo.pl/topic/74522-amplituner-do-klipsch-synergy-f1/

Firmowo we wszystkich sklepach klipsche łączą z Onkyo. Tak jak w przypadku JBL dają zawsze Harman Kardon. Proponuje sprawdzić Onkyo. Ja mam klipsche RF 62 połączone w kinie do harman kardon avr 230 ale jak to do siebie pasuje to ciężko stwierdzić bo muzyki słucham na stereo. Mi w każdym razie odpowiada takie połączenie. Onkyo z klipschami synergy słuchałem w sklepie i myślę że bardzo dobrze do siebie pasują te firmy.

Firmowo we wszystkich sklepach klipsche łączą z Onkyo. Tak jak w przypadku JBL dają zawsze Harman Kardon. Proponuje sprawdzić Onkyo. Ja mam klipsche RF 62 połączone w kinie do harman kardon avr 230 ale jak to do siebie pasuje to ciężko stwierdzić bo muzyki słucham na stereo. Mi w każdym razie odpowiada takie połączenie. Onkyo z klipschami synergy słuchałem w sklepie i myślę że bardzo dobrze do siebie pasują te firmy.

U mnie także KLIPSCH-e grają z HK AVR 360. Tylko , że to są nowe F 30 . Mam je od 6tygodni , ponoć wygrzewanie potrwa dobre 6 miesięcy.

Chociaż już teraz grają zacnie , a będzie ciekawiej. Pomyśl o kabelkach.

A na ilu metrach będą grały ? HK ma wśrod średniej klasy AV dobre , ciepłe stereo. Yamaha jet zimniejsza.

Pozdrawiam .

Onkyo lub Harman. Onkyo wydobedzie z nch wiecej srodka i gory harman natomiast dolu. Wszystko zalezy teraz od kwoty na amplituner. moimi faworytami sa Onkyo 608 lub Harman 255. Z tanszych 508 i 160

U mnie także KLIPSCH-e grają z HK AVR 360. Tylko , że to są nowe F 30 . Mam je od 6tygodni , ponoć wygrzewanie potrwa dobre 6 miesięcy.

Chociaż już teraz grają zacnie , a będzie ciekawiej. Pomyśl o kabelkach.

A na ilu metrach będą grały ? HK ma wśrod średniej klasy AV dobre , ciepłe stereo. Yamaha jet zimniejsza.

Pozdrawiam .

nie zgodzę się z kolegą. mam klipsche f3-c2-b2 razem z yamaha 2065 i powiem, ze gra ten zestaw rewelacyjnie. fakt, ze tlo ma lekko mechaniczny wydzwiek, ale generalnie całość pomyka jak ta lala. uczta dla ucha w tej klasie cenowej.

co do modelu f1 to tak jak poprzednik polecam jakiś sredni model yamaszki lub onkyo.

Skorzystam z wątku i zadam pytanie trochę odbiegające od tematu. Może ktoś ma klipsche podłączone do wzmacniacza i mógłby coś polecić? Ja w kinie mam RF 62 z HK AVR 230 a w stereo z NAD 315 BEE. Dźwięk w stereo rewelacyjny ale problem jest taki, że kolumny mają bardzo dużą skuteczność a dodatkowo potencjometr w NADzie jest logarytmiczny co strasznie się gryzie ze sobą. Wiem, że wiele osób się na to skarży. Do takich B&W DM 601 S3 (mam je na tyłach), które mają dużo mniejszą skuteczność, potencjometr NADa jest w sam raz. Jak słucham klipschów to mam go prawie na min a głośność już jest bardzo duża. Poza tym na początku skali potencjometr w NADzie nie zachowuje się zbyt dobrze. Nie wiem czy go zmieniać bo dźwięk jest dobry ale wkurza mnie obsługa.

Ja do swoich Klipschów F1 do kina kupiłem amplituner Yamaha RX-467. W filmach jak najbardziej ok ale w muzyce kiszka. Pożyczyłem starego Marantza PM-45 i dźwięk w stereo jest o kilka klas lepszy. W ten sposób moim następnym zakupem będzie wzmacniacz stereo, pewnie taki Marantz.

Onkyo lub Harman. Onkyo wydobedzie z nch wiecej srodka i gory harman natomiast dolu. Wszystko zalezy teraz od kwoty na amplituner. moimi faworytami sa Onkyo 608 lub Harman 255. Z tanszych 508 i 160

Możesz mi rzucić linka do charakterystyki pasma przenoszenia tak żeby było widać różnicę jak gra onkyo a jak HK?

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

bravo32 na poczatku zaznaczam ze to co zacytowales to jet dzwiek ktory ja odczuwam. Nie wiem czy takie Pasma przensozenia powinny byc wyznacznikiem zakupów ale jeśl itylk ochcesz prosze:

Onkyo: 5Hz - 100kHz

Harman : 10Hz - 130kHz

Tutaj akuratmasz bezpieczny zakup gdyż jeden i drogu zakup jest na prawde godny i bezpieczny :) wybierając jeden bądz drugi amplituner na pewno nie powiesz zaluje wyboru!!

bravo32 na poczatku zaznaczam ze to co zacytowales to jet dzwiek ktory ja odczuwam. Nie wiem czy takie Pasma przensozenia powinny byc wyznacznikiem zakupów ale jeśl itylk ochcesz prosze:

Onkyo: 5Hz - 100kHz

Harman : 10Hz - 130kHz

Tutaj akuratmasz bezpieczny zakup gdyż jeden i drogu zakup jest na prawde godny i bezpieczny :) wybierając jeden bądz drugi amplituner na pewno nie powiesz zaluje wyboru!!

5z0p3n: Ok. Powiedz mi proszę jak się mają cyferki które podałeś (domyślam się że podałeś +1/-3dB) do Twoich odczuć?

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Onkyo niby schodzi nizej ale jest to nie odczuwalne. Basy ich kontrola i dynamika sa podobne tez kwestia doboru glosnikow. Nielubiane prze zemnie bardzo JBL seria ES graja lepiej z Harmanem. Z Klipschami dzwiek bedzie bardzo podobny. Wydaje mi sie ze mim owszystko powinienes isc do jakiegos media -Saturna i posluchac jednych i drogich z tymi glosnikami. ampli na pewno maja i glosniki tez pownni miec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.