Skocz do zawartości
IGNORED

Dokładność a audiofilizm !!!

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

A co ? Tam jest napisane ,że FL 4 -go rzędu w przeciwfazie mają taki sam poziom jak w fazie ?

Bardzo chętnie zobaczę ten skan.

bego myslisz ,że mi przyjemnie tak cie walić po mordzie? Sam sie podkładasz .

Ps. Masz calkowitą rację. Balcerowicz musi odejść.

no nie moge. czy ty wogole czytasz to co pisza?

2 rzad L-R; faza=-44,4 dB, przeciwfaza=0 dB

4 rzad L-R; faza=0 dB, przeciwfaza=37,4 dB

3 rzad BW; faza=0 dB, , przeciwfaza=0 dB

czy chcesz jeszcze jakies inne konfiguracje?

bego masz rację.

Brawo - jestem pierwszy raz z ciebie dumny - widzę ,że się zaczynasz starać. Dobrze wyczytałeś ze swojej książki. Pozostaje mieć nadzieję ,że ta książka będzie przez pewien czas , twoją pozycją do poduszki.

Pierwszy sensowny wpis.

A co koledzy kto wygrał zakład Hę?!!

Zalożyłem sie z kilkoma ludźmi z forum, o to że jednak zaczniesz trochę myśleć.... :-) Wierzyłem w ciebie.

Wygrałem górę piwa.

hlip hlip ... jestem wzruszony bego - propozycją xera. Szkoda ,że nie skorzystam - wiem , jak się pisze takie książki - potrzebny jest taki programik - LEAP sie nazywa, no i trzeba wrzucić trochę treści między rysunkami.

No ale... czytaj czytaj....

no nie rozsmieszaj mnie chlopie. nie masz pojecia o filtrach co wlasnie ci pokazalem i chcesz a ten temat dyskutowac.

pokaz w ktorym miejscu napisalem inaczej niz te wartosci wymienione powyzej?

Znowu pierdzisz bego aż czuję w wawie - znowu mnie zawiodłeś.

Co mi wykazałeś w którym miejscu ??? Hehe

siadaj pała.

Ja w odpowiedzi pokażę ci to samo tylko jakieś 100 postów w górę. I to był mój wpis i moje zdjęcie.

Śmiszny jesteś chłopczyk.

[obrazekLUKASZ-107818_1.jpg]

Dobra ... Filtry 2- rzędu mamy obcykane - to teraz przejdźmy do tych nieszczęsnych lr 4-go rzędu.

Otwórz sobie książeczkę na odpowiednich stronach i przestudiuj.

Czy jest tam coś o transformacie operatorowej Laplace'a ? wątpię , ale może sie mylę.

Napisz sobie na karteczce moje powyższe wzory , jeśli nie znajdziesz widmowej transformaty - to zaraz ci pomogę przekształcić je w transformatę widmową. A potem przejdziemy do charakterystycznych punktów.

Cierpiliwości - start !!!

np

B> cyt.... a 3 rzad Butterworth jest plaski zarowno w fazie jak i przeciwfazie. dlatego jest czesto stosowany do ukladow MTM.

F> A w Ameryce biją murzynów !!!

bili to cie po glowie jak byles dzieckiem. zreszta cos czuje ze cie dalej bija

pozatym twoj wykres (ktoremu podobno nie ufasz bo jest z LEAPa) ma cross z tego co widze na 2kHz. przypominam ze mowimy o 3kHz. na 2khz w przeciwfazie bedzie -36dB jakbys mial problemy z odczytem.

ale wg mnie najlepszy twoj tekst to ze: teoretycznie bedzie -11dB a absolutnie teoretycznie -13dB. ksiazki to mozesz pisac ale SF.

bego > Piszę jeszcze raz p o w o l i :

Teoretycznie - 11dB z zastosowaniem obliczonych parametrów zastępczych głośnika. Czyli po waszemu symulacja

( moja symulacja - jej ufam)

-13 dB absolutnie teoretycznie - bez uwzględnienia obciążenia filtru.

Poza tym chodzi o zasadę klocuszku . Ja nie wymagam od ciebie scanów z fg= 3kHz dajesz co masz.

Qrde mam jutro przynieść LEAPA ? . Nie potrzeba - mamy twoją książkę.

ps. Masz rację.

bego - dlaczego ty tak ..... niemiło ... przykro mi się robi jak mnie tak wyzywasz.

Ps. Odrabiasz lekcje ? Doszedłeś już do transformaty widmowej ?

Masz rację .

Naprawde zadziwiasz mnie Fade. Program wyborczy Samoobrony jest 1000 razy sensowniejszy od twoich teorii.

>>Qrde mam jutro przynieść LEAPA ?

No chyba tego nie zrobisz? Przeciez to bylby twoj koniec. Tam juz tak latwo nie mozna oszukac :)

Bego

Masz racje.

ps1 pozdrawiam wszystkich "cichociemnych" czytajacych ten watek.

ps2 szkoda ze upadl pomysl licznika odwiedzic przy kazdym poscie, napisze w tej sprawie do Lukara

bego > no wiec dobrze pozostańmy przy match cadzie - tylko czy wzory oszukują ?

Jak tam tr. widmowa ? Umiesz przekształcić operator s w parametry widmowe?

Jeśli nie to ci pomogę .

Ps masz rację.

Czy napisał do ciebie może już Pan Linkwitz ?

>>no wiec dobrze pozostańmy przy match cadzie

tak bedzie dla ciebie lepiej. zreszta nie masz tego leapa wiec sie nie madruj.

>>tylko czy wzory oszukują?

wzory nie. ludzie. jakby twoj arkusz w mathcadzie byl poprawny to bys juz go dawno udostepnil do sciagniecia.

bego > chyba cie pier**li !!!!

3 tysiące wierszy kodu źródłowego ?Komu !!tobie? Co byś z tym robił? Chyba tylko papierowe samolociki z wydruków.

Chłopie to ma wartość handlową i jest tam wiele pracy kilku ludzi!!!

Dla wszystkich zainteresowanych proszę bardzo obliczyć mogę, a jakże, ładne równe pasmo itd.

A tobie bego nic nie obliczę - jak będziesz cierpliwy to sam to zrobisz ,. Idziesz na to ?

Ps Masz rację.

bego bączku >

LEAPA pracującego już nikt nie ma - to był taki sobie programik na DOS - jak widać z twoich lekko niedopracowanych scanów. Teraz są dużo lepsze programy. A ty widzę dalej z tej '' biblii"......

Nic , oprócz kupy wykresów tak naprawdę tam nie ma. Nie znajdziesz tam teorii od podstaw. Niestety

i to jest przekleństwo naszych czasów - wypuszcza się z techników - z całym szacunkiem bego - nie bierz tego do siebie - TAKICH NIEDOUCZONYCH INTERPRETATORÓW OBRAZKÓW JAK BEGO - sory bego, nie bierz tego do siebie - i potem dramat - mosty się zaczną zawalać, samochody sypać , bo Pan technik Bego - nie dokręcił czegoś - sory bego - nie bierz tego do siebie.

Ps. Masz rację.

Fadeover- obecnie mam diy na Vifach.Dla mnie S.S. to zatrudny temat.Jak byś mógł schemat tej zwrotki na S.S. podrzucić na maila był bym zobowiązany. salho&icpnet.pl Pozdrawiam Michał

Serdeczne dzięki.Uderzajace podobieństwo do mojej obecnej(trochę inne,ale z pewnościa istotne wartości elementów,cewka na dole i kond. na górze takiesame)na M18WH-08-08 i SS 9300.Widzę ,że te głośniki są do siebie podobne.Ciekawe,że nikt tego nie stosuje.Jednak barwa 8535 bardziej mi odpowiada.Pozdrawiam Michał

Jaką rezystancję powinna mieć cewka taśmowa (może być drutem - choć Akustyk w projektach daje 1,4mm)? I jaką dać cewke w obwodzie wysokotonowego (przy tej klasie też można się skusić na taśmową czy może być drutowa? (w symulacji wychodzi mi małe podniesienie dolnego skraju pasma kopułki w zależniści od rezystancji cewki równoległej pomiędzy 0,48 a 0,13 om).

Cena 18W4535 jest załamująca (ciekawe jak by ta zwrotnica pracowała z Vifą W18PL0 - dodatkowy plus to mniejsza obudowa ;) - z tym że SS w 27litrach ma lepsze rozciągnięcie.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.