Skocz do zawartości
IGNORED

dobór elektroniki ...chętni do pomocy

lukasz.211

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni czytelnicy

Zwracam się do was z ogrmoną prośbą

Ponieważ do ubiegłego tygodnia moim systemem audio był następujący zestaw

wzmacniacz denon pma 700 AE

cd denon cdc 700 AE

kolumny Dali Concept 6

okablowanie:

interkonekt: Audio Note

kable głośnikowe sonic link AST 200

Od paru dni jestem posiadaczem kloumn Dali Ikon 6, wybrane po wielu odłuchach (B&W cm 7, Audio Monitor Elac)ze względu na brzmienie otwarte i jasne w zakresie wysokich tonów, naturalne i nieprzeładowane na średnicy, do tego soczysty i plastyczny bas.

po podłączeniu do mojej obecnej elektroniki (w porównaniu do conceptów jedno zdanie się nasunęło " jak ja tego słuchałem ") nie jest żle jednak mimo nie wygrzania sie głośników słychać że można dużo dużo więcej.

Podłączając pożyczony zestaw Rotela serii o6 było inaczej ale nie lepiej przeładowana góra dominująca nad wszystkim.

Dziś na próbę podłączyłem do denona kabel Audiquest rockett 33 i efekt był całkiem miły kontury basu sie zminiły średnica i góra stałą sie stabilniejsza i pewnijsza w swym graniu.

Muzyka jaką lubie to Lorenna Mckennit za piękny wokal i atmosferę rolling stonsów, alchemeny acustic, pat metheny,

Zwracam sie do was z prośbą ponieważ szukam cały czas ulepszenia dązenia do dodania Ikonom powietrza, w kórym brzmienie nędie otwarte i jasne w zakresie wysokich tonoó i plstycznego soczystego basu. W zwiażku z tym pytanie co robić? czy zmienić elektronkę i jeśli to na jaką ( elementy do 5000 tysięcy za wzm +cd), jakie kable, i czy na razie zosatwić denona i kablami podziałać czy od razu na allegro?

z góry dziękuje za pomoc

chętnie skorzystam z waszego doświadczenia

pozdrawiam

• Użytkownicy+

dziękuje za podpowiedz

mam tylko pytanie do wszystkich co mi radzicie czy zostawic elektronike i kablami cos pomóc czy założyć od razu wymianę elektroniki

pozdrawiam

Jak nie pomoże kabel, to wtedy pomyślimy co robić. Kabel wypożycz do odsłuchu, bedrocka, lub Midnighta, type 6.

juz po wstępnych testach

dzięki uprzejmości znajmowych i pracowników Top HIfi miałem w domu nastepujace kable

Nordost Flatline MK II

AudioQuest Rockefeller (nastepca bedrocka)

AudioQuest Rocket 33

AudioQuest Type-8

wrażenia

Na pierwszy plan poszedł najtańszy kabelek AudioQuest Rocket 33 i od razu scena stała się pełniejsza, bas bardzoej konturowy, średnica pełniejsza powietrza, góra zaostrzona.

Na drugi plan Nordost Flatline MK II wszystko jakoś stłumione, mało powietrza, ale lepszy bas i góra.

Kolejna próba AudioQuest Type-8, Zaskoczenie albo system juz zmęczony albo za dobry do wszystkiego. Poprawa, basu lecz srednica się zaczyna chować wokale, ścisniete, góra bardzo kliniczna az za szczegółowa.

Ostatnia próba nalezy do najbardzoej oczekiwanych. AudioQuest Rockefeller zagrał i tu zaskoczenie bardzoej nie miłe niż miłe. Było ok ale róznice były kosmetyczne, w kolumnach dzwięk pozbawiony szczegółowości, bas szybki, i konturowy jak w Rocket 33 ale średnica muliła się a scena spłaszczyła.

Po wszystkim pozostawiłem jeszcze rocket 33 będzie ze mną do poniedziałku. Nadal czuje nie dosyt.

Po wstępnym rozeznaniu elektroniki myślałem nad

Creek Evolution 2 ( zestaw)

NAD zestaw C 356, C 545

i tu pozostaje ciagle pytanie co dalej

liczę na waszą fachową pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.