Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast Tonsil Perfect do Pioneera SX-737?

tomirek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za porady w sprawie CD. No ale przychodzi czas na zmianę kolumn. Stare Tonsile Perfecty 150 jadą na działkę. Do domku potrzebuję coś w zamian. Nie jestem osobą obdarzoną wybitnym słuchem i przyznam szczerze, że dźwięk dobywający się z Perfectów był dla mnie wystarczający. W połączeniu z Pioneerem SX-737 z lat 70. grały całkiem miło dla ucha. Może miały nieco zbyt natarczywy bas no ale pokój nieduży (jakieś 25m2) i nie przygotowywany specjalnie do odsłuchu muzyki.

Szukam więc czegoś w zamian. Budżet niziutki - załóżmy, że max to 500PLN. Jeżeli jednak coś lepszego o wyraźnie lepszym brzmieniu wymagałoby dołożenia 100 czy 200PLN to oczywiście jestem skłonny dołożyć.

Jak wspomniałem pokój nieduży, 25m2. Muzyki słucham stosunkowo cicho (nie przekraczam 1/3 podziałki potencjometru). Głównie sączy się jazz, blues, reggae, czasami jakiś rock z lat 70/80.

Jako, że zupełnie nie znam się na kolumnach to proszę Was o poradę.

Perfecty i zbyt natarczywy bas??? Coś mi tu nie gra. Miałem te kolumny i pamiętam, że właśnie bas był ich najlepszym zakresem, bo na średnicy słychać było trochę bałaganu, a góra była zbyt uproszczona.

Te Pioneery mają strasznie napompowany bas, miałem SX838.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

No zgadza się. Loudness cały czas wyłączony (nawet w czasie cichutkiego słuchania)a i czasami filtr tonów niskich zdarza mi się włączać. Ale suma summarum ten Pioneerek po zmniejszeniu basów gra bardzo przyjemnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.