Skocz do zawartości
IGNORED

CO wybrać? Yamaha AX-750 CZY SONY TA F-700ES

brenzo500

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza do zestawu Marantz CD 63SE, po full modyfikacji Puzonika, kolumny podłogowe Monacor 165kep plus vita xt19td , oklablowanie Pro Cab LS25. Wcześniej miałem H/K PM655, grało to dobrze, ale troszke za sucho i górze brakowało blasku. Chciałbym zakupić jeden z wzmacniaczy wymienionych w temacie. Oczekuje na wzrost rozdzielczości w porównaniu do Harmana, i troszke wiecęj szczegółów i blasku w wyokich tonach. Lubie brzmienie żywe, z wigorem, ładną barwą, punktowym basem. Który wzmacniacz będzie dla mojego systemu lepszy? , a może coś innego doradzicie...?

Z dwóch wyżej wymienionych obsatawał bym zdecydowanie za Yamahą. Jak dla mnie - wszystkie wzmacniacze Sony są bardzo podobne, grają efektownie i dość sucho, brakuje im takiego miękkiego ciepła. Co prawda akurat tej Yamahy nie słyszałem ale powinna zagrać o niebo lepiej. Zastanawiałeś się może nad jakimś NAD'em lub Denonem? Obie te marki robią bardzo dobre wzmacniacze za niewygórowaną cenę.

witam

yamahę mogę z czystym sumieniem polecić,miałem jakiś czas temu ax 570- bardzo fajne brzmienie, ale raczej punktowego basu z yamahy mieć nie bedzesz i jak dla mnie troche ostre na górze. O sony nic nie powiem. miałem co prawda kiedyś sprzęt sony (zestaw - cd, magnetofon, wzmacniacz + 2,5 drozne kolumny podstawkowe) jakoś szczególnie dobrze nie wspominam charakteru brzmienia tego zestawu

Napisze krótko, żeby wszyscy zrozumieli, lubię jak wzmacniacz gra muzykę jak najbardziej zbliżoną do granej na żywo . Żadne wzmacniacze z atomowym basem ,czy grające cyfrowo i na sterydach mnie nie interesują. Proszę o konkretne modele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.