Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner KD kontra Xindak A 06

darbidar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie brzmi: jaki amplituner kina domowego jest w stanie zagrać lepiej w stereo od Xindaka A 06. Wiem, że trochę dziwne pytanie ale bardziej zależy mi na stereo niż na kinie. Kwestia kolumn otwarta bo jako główne grać będą AA Phoebe IIs a resztę będę dokomponowywał w trakcie. Prosiłbym jednocześnie o nieudowadnianie mi wyższości wzmacniacza nad amplitunerem bo to oczywiste. Biorę jeszcze rozwiązanie typu amplituner z pre-out plus końcówka mocy. Proszę o rady raczej praktyczne niż teoretyczne ;). Pozdrawiam forumowiczów.

https://www.audiostereo.pl/topic/75181-amplituner-kd-kontra-xindak-a-06/

no to wez bardziej pod uwage kwestie pre outa i koncowki. Nawet nie musi byc wzmak z main inem jesli podlaczych go wtedy do zwyklego wejscia liniowego bedziesz osobn osterowal glosnoscia. Bo jesli chdzi o amplitunery to byly by to bardzo wysokie modele ze starszych Denon 38xx Onkyo 905 modeli Yamhy i Harmana nie pamietam. Z nowych za wysoki koszt. Harman 760 czy inne pokrewne rzedu 5000zl i wyzej. Wybierz jakis z pre outem

jak na razie to nic mi to nie mówi, nie urażając przedmówcy, któremu dziękuję za sugestię w kwestii pre-out. Może temat zbyt nudny ale może więcej w tym temacie koledzy mają do powiedzenia :)

5z0p3n wymieniał amplitunery z wyższej półki...

gdybym miał Xindak-a A06 to by było może łatwiej coś doradzić, albo gdybym go posłuchał na swoich kolumnach, a tak można tylko sugerować... mam Luxmana L210, miałem L-410, jakiegoś NAD-a, Dual-a i dałem sobie spokój z szukaniem amplitunera który zagra jak którykolwiek z nich bo każdy grał inaczej a czy lepiej, podejrzewam że kwestia przyzwyczajenia bardziej w chodzi w grę... sprawdź może xindak robi amplitunery KD lub końcówki mocy wielokanałowe... wtedy brzmiało to będzie podobnie a może lepiej. Albo poszukaj w ofercie firm, sprzętów do KD lub wielokanałowych, które uważasz że lepiej grają od xindaka...

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.