Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD za ok 300zł

Punisher_92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupić odtwarzacz DVD. Najbardziej zależy mi na trwałości i odtwarzaniu wielu formatów plików. W internecie spotkałem się z wieloma dobrymi opiniami na temat Pionnera DV-420. Wcześniej brałem pod uwagę jeszcze Yamahę (tu już cena ~500zł), ale jeśli warto dorzucić te 200zł to zastanowiłbym się. Inne firmy też wchodzą w grę. Ogółem jest tego bardzo dużo, a na odtwarzaczach się nie znam. Proszę o jakieś sugestie;)

https://www.audiostereo.pl/topic/75333-odtwarzacz-dvd-za-ok-300z%C5%82/

Trudno je porównac Pioneery raczej sa bez awaryjne i pod tym wzgledem sa dobre LG to nowy model ,ja od ponad roku miałem LG370,570,i 390 i zaden nie sprawiał problemu,to odtwarzacze wieloformatowe czytaja wszystko i to ich wielki plus,cena tez jest bardzom zachecajaca,napewno lepsze od Samsungów.Zreszta kupujac nowy w sklepie masz 24 mies gwarancji,potem i tak bedzie cos lepszego.

Co będzie potem mnie nie interesuję;) Właśnie nie chciałbym żeby po tej 24m gwarancji odtwarzacz nadawał się "na śmietnik". Mam jakieś 8lat LG, ale ono już jest wysłużone, procesor coraz częściej nawala. Teraz chciałbym kupić coś co wytrzyma chociażby tyle samo;)

Teraz wszystko to China wiec loteria,zalezy na jaki trafisz egzemplarz,Zobacz ze sa jeszcze bardzio stare i w swietnym stanie odtwarzacze z 2000 roku Marantze Denony Yamahy,ale były robione w Japoni i kosztowały tyle co paro letnie auto,teraz chcesz wydac 300 pln na Chinola i miec go 10 layt.MARZENIE.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam! Weź pod uwagę jakiej firmy masz telewizor. To też może mieć znaczenie - wygoda w postaci sterowania jednym pilotem. Jeśli chodzi o trwałość, to mój jedenastoletni odtwarzacz dvd działa jak nowy. Jest to Sony DVP-S536D. Za trochę więcej niż 300,00 zł można też kupić odtwarzacz blu-ray. I jest to opcja godna uwagi,

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wejdż na stronę sklepu internetowego RTV-EURO-AGD ( www.euro.com.pl ) tam znajdziesz opinie użytkowników, którzy zakupili dany model blu-ray. To powinno pomóc Ci w wyborze.

• 2 tygodnie później...

Punisher_92 w cenie, którą podajesz możesz kupić odtwarzacz DVD z najwyższej półki, tzn. taki, w którym upakowane są najlepsze technologie jakie można zastosować w odtwarzaczach DVD- mam tu na myśli obsługę HDMI, skalowania do wysokich rozdzielczości albo komunikacji bezprzewodowej z komputerem.

Mając tę kwotę sugeruję wybór odtwarzacza Blu-Ray, który ma sobie wszystko to co najlepsze DVD plus obsługę filmów w wysokiej rozdzielczości. W ofercie Philips najlepiej dopasowany do tego co napisałeś są modele BDP2500 lub rozszerzony o więcej wejść dźwiękowych i wejście Ethernet BDP3100.

Więcej informacji na ich temat znajdziesz w katalogu produktów dostępnych na oficjalnej stronie marki Philips. Napisz co o nich sądzisz, jak również jak zapatrujesz się na zakup odtwarzacza Blu-Ray w miejsce DVD.

Jeśli miałbyś do mnie jakieś pytania, pisz na adres [email protected]

Myślę że do 300zl wybór odtwarzaczy dvd jest naprawdę spory. Szukałbym któregoś z modeli panasonic,sam mam od nich i jestem zadowolony. Jeśli chodzi o Pioniera,to również słyszałem pozytywne opinie na jego temat.

Podłączam się pod istniejący już temat.

Mnie z kolei interesuje DVD do odtwarzania tylko oryginalnych płyt DVD bez dodatkowych bajerów typu "diviks".

Blu Ray'a już mam tj ps3 i nie chciałbym go używać do odtwarzania filmów DVD, bo właściwie tylko do tego mi ostatnio ps służy.

Od sprzętu oczekuje wysokiej jakości wykonania, wyświetlanego obrazu i dźwięku. Chciałbym go podłączyć pod ampli Onkyo 807, jeśli nie HDMI to innym dobrze wykonanym interkonektem. Używam telewizora Panasa z serii g20.

Z racji moich wymagań sprzęt powinien być używany :), jeśli ktoś zna coś dobrego i nie drogiego na rynku wtórnym to proszę, aby podzielił się ze mną swoją wiedzą i doradził coś sensownego. Koszty podobne do kolegi, ale jeśli warto byłoby dopłacić drugie tyle to może się skusze.

Ja ze swojej strony polecam DVD Denon 1940, moim zdaniem w swojej klasie bezkonkurencyjny. Mam go od 2 lat i jestem z niego b.zadowolony. Podpięty mam go do plazmy 50" Panasanic 50VT20 po hdmi. Obraz lepszy z płyt DVD niż na Bluray Panasonic DMP 300 (ten odtwarzacz służy mi tylko do płyt BR/BR3D).

• 2 tygodnie później...

Proszę o poradę: Poszukuję odtwarzacza, który ma funkcję Wznawiania odtwarzania filmu od momentu przerwania, po wyłączeniu odtwarzacza, gdy np. chcę skończyć oglądanie następnego dnia, żeby nie przewijać od początku? Bardzo mi na tej funkcji zależy. Tak umiał np mój poprzedni panasonic s53, a już nowy s58 - niestety...Czy może ktoś doradzić w tej kwestii?

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

znalazłem znalazłem !! Ladies and gentlemen....and the Winner is.....SONY sr600h. ma wszystko co trzeba. Polecam ten sprzęt gorąco, tym bardziej, że pod względem użytecznych funkcji wyeliminował z pola walki tak uznanych zawodników jak powyższa yamaha, denon czy marantz...o panasonicu nie wspominając..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Też kiedyś miałem DVD soniaka i nawet po miesiącu od wyjęcia niedokończonej płyty gdy znalazła sie powrotnie w szyfladzie odtwarzacz włanczał ją w momencie którym skończyłem oglądać mimo że cały czas oglądzłem inne filmy on świtnie zapamiętuje każdy tytuł i miejsce w którym niedokończyliśmy oglądać.Zadziwiające

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.