Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do małego stereo

sandiego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje wzmacniacza stereo w miejsce juz nie działającego sprzętu firmy BANG & OLUFSEN dokładniej beocenter, czy tam beosystem 5500, który na prawdę spełniał moje oczekiwania chyba znacie ten sprzęt.

Więc tak, mam pokój na poddaszu (ze skosami) o wymiarach 3.5x6m. Słucham różnej muzyki lubie dynamiczny bass ale bez przesady. Wzmacniacz będzie podłączony pod gramofon technicsa i pod komputer (karta dźwiękowa audigy zs gold).Kolumny jak na razie altony (odmłodzone, inne głośniki ale nieźle grają), w przyszłości mam zamiar zmienić ja coś mocniejszego. Nie chce wydawać jakiś dużych kwot myśle ze za około 300zł można kupić jakąś udaną konstrukcję. Dobrze by było jakby wzmacniacz fajne wyglądał vintage made in japan z lat 90 mnie zadowoli tylko które konstrukcje są udane? Jakiś pioneer np z serii sa-? Słyszałem dużo dobrych opinii o NAD, może cambridge audio? Dennon Marantz? Nie jestem obeznany w temacie, nie chce kupić czegoś dużo gorszego od mojego bang olufsena dlatego proszę o pomoc.

pozdrawiam sandiego

https://www.audiostereo.pl/topic/75494-wzmacniacz-do-ma%C5%82ego-stereo/

Tyle co chodziłem po aukcjach i nie widziałem go. Całkiem ciekawa prpozycja i nawet mi odpowiada. Tylko gdzie najlepiej kupić jakiś używany wzmacniacz? Na allegro od kogoś kto sprzedaje używane sprzęty z zachodu? Jest może jakaś giełda sprzętu audio (najbliżej mam do warszawy)?

Znalazłem kilka pozycji a mianowicie:

DUAL CV-1400

TECHNICS SU-7300

YAMAHA CR-600 CR-440

PIONEER A-501R

PIONEER SA-608

Warte są czegoś te sprzęciki? hmm co to znaczy że wzmacniacz jest hybrydowy?

Hybryda ma lampę w przedwzmacniaczu.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Słabo szukales

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.