Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do małego kokoju. Budżet ~500zł (może i więcej)

varamir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam głośników do komputera. Mam kartę Prodigy HD2. Nie chcę żadnego zestawu 2.1. W tej chwili poważnie rozważam Scythe Kro Craft PLUS. Opcjonalnie solo15 i Edifier R1600T. Rozważam też kupno JVC EX-AK1 i stąd szukam czegoś tańszego od tego do kompa - mam naprawdę mały pokój i ciężko tu z czymś fajnym (2x4m). Co do tych Kro mam pytanie. Jak to jest z mocą - co się stanie jak bym podłączył do tego wzmaka jakieś głośniki o mocy 20W? I jak ten wzmak radzi sb ze słuchawkami (CAL! AKG K530 i HD555?).

I pytanie o jedne głośniki 2.1. JBL - Creature III - jakie są bo mam możliwość nabycia nowych za 250zł...

Jakie macie propozycje? Ma nieźle grać jak na kompa. Cena to najlepiej koło 500zł, ale jak trzeba to i ten 1k znajdzie...

Solo 7?

Wielkie krowy które trzeba by ustawić najlepiej metr od tylnej ściany by nie było wzbudzeń od tylnego wylotu bassreflex ;) ... dodatkowo trzeba by ich słuchać z odległości ~2m w górę, bo monitory bliskiego pola to nie są.

Jeżeli masz możliwosc nabycia nowych głośników Creature III w wersji 2.1,to na Twoim miejscu kupiłbym je. Budżet masz dosyc ograniczony,wiec zrobisz dobry interes.

Wielkie krowy które trzeba by ustawić najlepiej metr od tylnej ściany by nie było wzbudzeń od tylnego wylotu bassreflex ;) ... dodatkowo trzeba by ich słuchać z odległości ~2m w górę, bo monitory bliskiego pola to nie są.

Fakt. Na biurko się słabo nadają. W 2.0 proponuję zatem z Microlaba obejrzeć H11 a jeśli jednak przejdzie 2.1 to H200 nie będzie miało zbyt dużej konkurencji...

Studiophile AV40 - mają głębokość 18cm i chyba dadzą radę

Manhattan 2850 - są małe i baja bassreflex z przodu co jest sporym plusem wymairy to znak zapytania - producent nie daje znać co jest czym -.-

Edifier 1600T PLUS - tu mam wątpliwości ejśli chodzi o wymiary to jak wyżej -.-

Solo1 znowu problem z wymiarami -.- wnioskować mogę ale nic pewnego - po świętach roześlę maile na ten temat.

reloop ADM5 232 x 320 x 180 - tak jak wyżej nie wiem co i jak ale tak jak z powyższymi (poza Edifierami) można wywnioskować że najmniejssza wartość to zwykle szerokość/głębokość a największa wysokość więc powinno być ok.

A z zestawów stereo to Yamaha E730 i E410. Reszta odpadła przez wymiary głośników...

Podobają mi się też KEF C3 + jakaś elektronika. Są duże ale mają Basreflex z przodu :)

Najlepiej jestem nastawiony na monitory, Solo1 i jak coś zestaw... Zestawy 2.1 mi nie pasują (mam te Creature III i testuję - grają nieźle - pomijając takie rzeczy jak rap czy techno. Ale jak dam subwoofer na ziemie - pod biurko to się nie da. Dudni jak nie wiem co. A nie mam gdzie indziej go dać. Tylko biurko lub na ;/ ogólnie nieźle, ale po świętach się z nimi pożegnam... I nie wiem czy nie będę się pozbywał HD2, ale ze względu na to że może będę zmieniać słuchawki to się wacham. Jak tu wygląda DX? do HD555, CAL! i AKG K530? (są jaja z głośnością. niektóre rzczy są tak cicho że muszę w systemie podgłaśniać a inne tak głośno że muszę przyciszać ;/ Jak ktoś zna rozwiązanie to pisać! xP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.