Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z odtwarzaczem cd

blek99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Bardzo prosze bardziej doswiadczonych uzytkownikow o pomoc w nastepujacej sprawie - przyjechal do mnie zakupiony na ebay odtwarzacz Arcam CD73 i po wpieciu go do wzmaka poprzez wejscie CD z glosnikow wydobywa sie glosny i bardzo nieprzyjemny szum. Szum znika po podpieciu przez wejscie AUX i wtedy odtwarzacz dziala bez zarzutu. Problemu nie rozwiazuje zmiana interkonektu albo zmiana sposobu podpiecia sprzetu do sieci (probowalem roznych gniazdek, listwy i kondycjonera, efekt ten sam). Nie jest to chyba sprawka wzmacniacza, bo moj obecny odtwarzacz dziala bezproblemowo po wejsciu CD.

Czy szanowni uzytkownicy forum wiedza w czym moze tkwic problem?

https://www.audiostereo.pl/topic/75606-problem-z-odtwarzaczem-cd/

Miałem podobną sytuację z cd Cambridge Audio 640 v2... przy podłączeniu do Creek Evo wydobywały się szumy, do

tego, żeby było dziwniej przy zestawieniu z LFD Mistral szumy znikały, wiec myślałem, że to Creek szwankuje, niestety inne cd-ki grały z nim bez szumu .Cambridge odesłałem, do dziś nie wiem co mogło być przyczyną?

?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.