Skocz do zawartości
IGNORED

Qba elements 2000 czy 5 letnie Paradigm

k74

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj

Tak sie składa ze słuchalem obu tych kolumn. Co prawda QBA byly ELements 4000 (najmocniejsze).

QBA- wszystko OK, dzwiek ciepły relaksujacy, miekki ale prawde mowiac bezjajeczny. Zwlaszcza na moim Onkyo 9511. Po wymianie wzmaka na cambridge poprawila sie dynamika, oraz kolumny odzyły. Myslalem ze w tej cenie nic lepszego sie nie trafi. Niestety kwestie finansowe zmusiły mnie do sprzedazy kolumn. Wiecej o nich w opinie.

Zupełnie przypadkiem pojechałem z kolega przesłuchac Quadrale i własnie Paradigmy Monitorki 7 (v1 lub v2).

Kolega marudził ja natomiast wyłozyłem ponad 1,5kzł bez zastanawiania po 15 min odsłuchu!!!

Te kolumny rozłozyły całkiem przyzwoite QBA na łopatki!

Mozna zarzucic im pare niedoskonałosci ale w tej cenie DYNAMIKA jest FENOMENALNA! Juz wiem czego mi brakowalo w QBA, "pazura" dzwiek był delikatny, lekko podbasowiony ciepły ale gitara grała jak z za kotary a wokale gdzies z tyłu i pozatym bas na tych papierowych peerlesach lubił sie wlec i dudnic (zwlaszcza po remoncie gdy połozylem podłoge szwedzka).

Paradigm nie idzie na kompromisy. Jak gitarka zaczyna grac to czuc to w kosciach :)

Wokale sa blizej ciebie, kolumny lubia grac głosno. Zapas mocy to po prostu szok. Mimo gorszych parametrów od Elements 4000 (200Watt) wrazenia moje i moich znajomych nie pozostawiaja watpliwosci- maja wiekszy zapas mocy! Przy tym bas jest punktowy i krotki.

Naprawde potega. Jak jestes z Gdanska zapraszam na odsłuch. Tylko radze sie spieszyc gdyz w poniedzialek jada do nowegio klienta :( (finanse)

Ale jak bede budowal system kina domowego to tylko na paradigmach!

Nie wiem czy dobrze kojaze? Te Elements 2000 to podlogowce? Pewnie na 13 cm peerlesach? Ja mialem dwa 18 cm w układzie D'Apolitto a i tak paradigm go pobil.

Ile teraz takie QBA 2000? 1.8kzł? Naprawde nie warto.....lepiej jak juz kupic uzywane, ja swoje za 2 tys pogonilem ale to naprawde juz byly konkretne kolumny.

Nie Zyzio do rzadzenia mu jeszcze troche brakuje :) aczkolwiek jak ktos szuka dobrze grajacych dynamicznych kolumn to w tej klasie cenowej praktycznie nie ma konkurencji.

Qba Elements jest bardzo ciepła i kluchowata (przynajmniej te 3000 i 4000 co mialem w domu). jak ktos lubi miekki niemeczacy dzwiek to QBA bedzie lepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.