Skocz do zawartości
IGNORED

czym okablować ten zestaw?

scarab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Sony TA-F490+ CDP X222 ES( stare ale jeszcze dobre klocki) + Mission M35i( niebawem zakupię resztę kolumn Mission do zestawu KD + ampli HARMAN KARDON avr 260 + blue ray -marka jeszcze nieznana) Chciałbym poprawić brzmienie tego zestawu poprzez nowe okablowanie. Będę korzystał zarówno ze starych klocków Sony jak i nowego kina Harmana.

1. Jaki polecacie blue ray godny uwagi w cenie do 1000 zł ?

2. Jakie proponujecie kompletne rozwiązanie kablowe do obu wariantów ( głośnikowe i połączeniowe)w rozsądnej cenie- do 300-400 zł za kpl.( okablowanie do surround już mam)?

3.Jaki proponujecie przewód do połączenia ampli z plazmą Samsung PS50B850 ? Czy warto kupować dobry przewód HDMI ?

Z góry dziękuję za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/75718-czym-okablowa%C4%87-ten-zestaw/

Ad. 2 Chcesz wydac 300-400zl na glosnikowe i 300-400 na IC?

Ad. 3 Raczej nie, taki za 30-40 zł w zupełnosci wystarczy. Ja mam najtanszy za 20zl i tez dobrze sie spisuje. Chyba ze chcesz kupic klika metrow.

?👈

Kup cokolwiek - kable 2,5 mm. I tak nie powinno być słychać różnicy na Twoim sprzęcie. Więc szkoda kasy. Chyba że chcesz zaszpanować kablami. Wtedy kup najtańsze kable jakiejś znanej firmy, która dobrze Ci się kojarzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.