Skocz do zawartości
IGNORED

Tani DVD a za to lepszy ampli?

rekakaios

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto zrezygnowac z lepszego odtwarzacza i kupic drozszy i lepszy wzmacniacz AV? Mam starego Musteka za 400 zł :) ma wyjscie COAXIAL - lamerskie pytanie - czy to jest wyjscie cyfrowe i czy dzieki temu bede mogl przetwarzac dzwiek na przetworniku wzmacniacza? Jesli tak po cholere mi lepszy odtwarzacz? Lepiej chyba zainwestowac we wzmacniacz i kolumny? Zwlaszcza ze bardziej zalezy mi na jakosci dzwieku niz obrazu? Czy kazdy wzmacniacz AV przetworzy taki sygnal z wyjscia COAXIAL odtwarzacza? np. wspomniany w poprzednim watku ONKYO TX SR500?

https://www.audiostereo.pl/topic/7585-tani-dvd-a-za-to-lepszy-ampli/

> Czy warto zrezygnowac z lepszego odtwarzacza i kupic drozszy i lepszy wzmacniacz AV?

Jak dla mnie, tak.

> ma wyjscie COAXIAL - lamerskie pytanie - czy to jest wyjscie cyfrowe i czy dzieki temu bede mogl przetwarzac dzwiek na przetworniku wzmacniacza?

Tak.

> Jesli tak po cholere mi lepszy odtwarzacz? Lepiej chyba zainwestowac we wzmacniacz i kolumny? Zwlaszcza ze bardziej zalezy mi na jakosci dzwieku niz obrazu?

Powtarzam sie juz n-ty raz: najwiekszy udzial w wrazeniach akustycznych maja kolumny i akustyka pomieszczenia, duzo mniej istotny jest wzmacniacz, od wzmacniacza duzo mniej istotny jest odtwarzacz. A kable maja wplyw binarny tzn. jak ich nie ma - nie gra ;-)

> Czy kazdy wzmacniacz AV przetworzy taki sygnal z wyjscia COAXIAL odtwarzacza? np. wspomniany w poprzednim watku ONKYO TX SR500?

Nie wiem czy sa takie, ktore wejscia cyfrowego nie maja, chyba nie.

Zdarzają się wazmacniacze AV :) bez koaksjalnego - np. najnizsze modele Technisca. Co prawda to co jest w tej chwili na rynku tej firmy to resztówki z magazynów. :) W kazdym razie dobrze jest sie upewnic co do obecnosci wejscia koaksjalnego zwłaszcza że zestaw ma być budżetowy.

W pozostałym zgadzam się z przedmówcami :D

Jasne że tak. Przecież wszystkie spory na forum od ponad roku tego dotyczą. Po co kupować CD za 10-30000zł skoro lepiej zagra DVD za 700-1500zł ? W Twoim przypadku pewnie nie będzie aż tak dobrze, bo iLinku nie wykorzystasz (mówisz o niższym przedziale cenowym jak sądzę), ale i tak te kilka tysięcy zainwestowane w amplituner spowoduje rewolucję w zestawie. Zresztą kupując Panasonica 75 nie musisz rezygnować z doskonałej wizji (mistrzostwo świata). Do tego dostaniesz świetny dźwięk z wyjść analogowych (wysokie oceny w prasie) oraz pełne DVDAudio. Ostatnio widziałem taki odtwarzacz za 699zł. jedno ale- nie kupuj odtwarzacza za 300zł- to nie to forum. Jakąś klasę musimy trzymac.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.