Skocz do zawartości
IGNORED

Przyzwoite stereo +KD do 8tys.

Viniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na wstępie zastanawiałem się czy temat pasuje bardziej do stereo czy bardziej do KD, ale zaryzykuje i opisze sprawę tutaj.

Ostatnio kuzyn poprosił mnie o pomoc w doborze sprzetu: ma to być w miarę możliwości przyzwoite stereo z możliwością obsługi KD. Od razu przyszedł mi do głowy pomysł zainwestowania przede wszystkim we wzmacniacz stereo + przyzwoite fronty oraz doposażyć taki zestaw w amplituner KD z pre-outem + zestaw satelit z centralnym. Czy Waszym zdaniem takie rozwiązanie może być zadowalającym kompromisem między stereo a KD ?? Zaznaczam, że temat KD może być potraktowany bardziej po macoszemu.

Jeśli tak, to jakie Waszym zdaniem komponenty byłyby warte zainteresowania, tak aby zmieścić się w założonym budżecie?? Sprzęt raczej nowy (chyba, że uda mi się namówic na II rękę). Pokój odsłuchowy, to typowy wielofunkcyjny salon w domku, powierzchnia tak na oko ze 35-40mkw, z otwartą kuchnią.

I o ile ze znalezieniem wzmacniacza stereo i jako-takich frontów nie miałbym problemu, to znalezienie amplitunera KD z pre-outem to nie taka prosta sprawa biorąc pod uwagę założony budżet.

A może inaczej ?? Może jest amplituner KD, który zagra w stereo jak wzmak stereo za powiedzmy 2-2,5tys. (np. NAD 355), tak aby pominąć połączenie wzmak-ampli KD ??

Liczę na pomoc i pozdrawiam.

Luxmany i winyle 

https://www.audiostereo.pl/topic/76025-przyzwoite-stereo-kd-do-8tys/

na pewno onkyo 905 radzi sobie w stereo bardzo fajnie ale czy dasz rade w takiej cenie go zakupic i czy wogole jest jeszcze gdzies do dostania to nie wiem- w/w amp w kpl z monitor audio nie musi sie wstydzic grajac w stereo a kilka wzmacniaczy juz testowalem...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A może rozważ nieco inną koncepcję budowy systemu łączącego stereo i kino domowe. U siebie w mniejszej skali praktykuję odtwarzacz dvd z dekoderami dżwięku przestrzennego podłączony analogowo do aplitunera stero. W tym układzie ustawiam w odtwarzaczu dvd dżwięk wielokanałowy za pomocą dwóch głośników. Już dobrej klasy tv potrafi dać przyzwoity dżwięk przestrzenny. W takim rozwiązaniu jak stosuję, jest jescze lepiej. Do pomieszczenia o pow. ok 40 m2 powinien wystarczyć system wzmacniacz i cd np. serii "15" Rotela, dynamiczne podłogówki np. Paradigm Monitor 7v.5 lub 6 oraz odtwarzacz blu-ray z dekoderami dżwięku przestrzennego na pokładzie np. Sony BDP-S760.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.