Skocz do zawartości
IGNORED

Eltax - sub

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zestaw YAMAHA RX-V440RDS + DVD-540 + ELTAX UNIVERSE.

Do tej pory miałem tymczasowo sub Eltax Symphony 150. Teraz docelowo ELTAX ATOMIC mam problem z wyborem, czy:

ELTAX ATOMIC A-8.2

czy też

ELTAX ATOMIC A-10.2.

Może ktoś wie jaki są różnice pomiędzy tymi modelami, Czy tylko moc? Jeśli tak to ile?

Jeżeli są jeszcze jakieś inne różnice proszę o info.

Pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/7612-eltax-sub/

Atomic 8.2 niedawno chodzil na wyprzedaży w maxmedia chyba kolo 500 PLN - chcialem kupic ale sprzedawca powiedzial ze ten sub to jest w ogóle śmiech na sali i szkoda na to nawet takiej kasy (nie mowiac o 900 PLN ktore chce Audioklan) - szczerze mowiac sam nie słuchalem tego suba ale po takim komenatarzu zrezygnowalem (zreszta sadzac po gabartach wiele basu rzeczysiscie sie z niego chyba nie da wycisnąc). W ogole to mam taką samą sytuaje (zestaw) ale raczej rozgladam sie za nowymi kolumnami - tzn. zetsawem 5.1 z porzadnieszym subem

https://www.audiostereo.pl/topic/7612-eltax-sub/#findComment-109192
  • 6 miesięcy później...

GHUL miał rację. Lub dokładniej pisząc sprzedawca, który wyraził taką opinię o tym subie. Miałem do Eltaxów suba z serii Symphony, który trafił do mnie przez pomyłkę bo w Audioklanie pomylili (normalka). W związku z tym, że nie pasował kolorystycznie do zestawu pracownik sklepu w którym kupiłem kombinował zamianę. Z ostrożności prosiłem o Atomic 10.2 nawet za dopłatą, ale dopstałem 8.2 (tak to jest jak człowiek już zapłacił kasę i musi coś zamienić). Przyznam, że w porównaniu z subem z serii Symphony to Atomic 8.2 brzmi jak silnik fiata 126 p w porównaniu z Mercedesem.

Toralna porażka. Aby uzyskać poprawny bas muszę maksymalnie go podkręcić. No cóż nie mam już siły walczyć z kolejną zamianą. Cały ten sprzęt jest i tak przejściowy więc niech sobie bzyczy. Chciałbym jednak przestrzec ewentualnych amatorów tego suba.

Moim zdaniem fronty Eltax Universe grają całkiem przyzwoicie jak za tę cenę, ale sub Atomic 8.2 to totalna pomyłka.

https://www.audiostereo.pl/topic/7612-eltax-sub/#findComment-186641

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.