Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe 3 - 3,5 tysiąca

VAT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Po zakupie w ostatnich tygodniach P42V20 po nowym roku zamierzam zakupić kolejny sprzęt audio-video. Będę chciał nabyć amplituner, kolumny 5.1 i jakiś odtwarzacz. Obecnie posiadam TV P42V20, oraz Cyfrowy Polsat i Cyfra +. Chciałbym oczywiście to wszystko ze sobą połączyć w taki sposób aby zarówno z odtwarzacza jak i telewizji szedł dźwięk 5.1 oraz obraz HD.

Pokój ma 21,2m.

Sprzęt będzie w 80% procentach używany do kina domowego (filmy) i TV a pozostałe 20% muzyka (głównie radio).

Budżet to maksymalnie 3,5 tysiąca.

Prosiłbym też od razu o rade jakie kabelki mam zakupić do połączenia głośników z ampli oraz do połączenia wszystkich innych urządzeń z ampli bo jestem kompletnie zielony. Z góry wielkie dziękuje za rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/76163-kino-domowe-3-35-tysi%C4%85ca/

Onkyo 508 lub Harman 160 + Klipsch F1 pack. Jako sub Magnat sub 301. Odtwarzacz BluRay LG 550.

Podlaczenie z Lg do ampli poprzez HDMI cyfrowy polsat do ampli tak samo. z ampli wychodzisz do telewizora. Kable glosnikowe oehlbach na fronty i centealny 2x2,5 na tyly 2x1,5. Sub podlaczany jest chinchem.

Denon odpada bo z tego co wyczytałem brak mu cyfrowych wejść. Pozostałbym przy wyborze między Onkyo 608, 507 i ewentualnie 508. Nie mogę tylko znaleźć porównywarki tych produktów. Na stronie Onkyo też już nie ma tych modeli. Pozostałby w takim razie dobór głośników.

generalnie tak natomiast natomiast faktycznie pewne wejscia syfrowe sa dalej potrzebne. Co do porownywania tych amplitunerkow. 508 to nastepca 507 roznica polega na HDMI v. 1.4 czyli dwukierunkowy i sygnal 3d. 608 jest mocniejszt lepeij zbudowany ma wiecej wejsc i wiecej mozliwosci.

Mam Cyfra +, Cyfrowy Polsat i będę też kupował odtwarzacz Blu-Ray i N-ke. A generalnie wejście cyfrowe potrzebne mi jest do podłączenia głosu z TV abym miał w filmach oglądanych z pendriva podpiętego pod TV dźwięk 5.1. Czyli rozumiem, że z tej trójki brać Onkyo 608. W takim razie amplituner wybrany, pozostają głośniki. Lepsze do niego będą QQ 5000 czy Jamo S506 bo na 606 raczej braknie kasy. Wizualnie nie robi mi to żadnej różnicy.

kurcze 506 sluchalem bardzo dawno :/ na pewno wykonanie jest w pozadku, natomiat dzwiek no nie pamietam wiec nie bede w tej kwesti doradzal. Quintasy co do nich sie moge wypowiedziec. Graja ladnie dolem i ostro gora srednica troche wycofana, wiec nadaja sie do kina, jednak nie nalezy ich sluchc z bliskiej odleglosci, przy najmniej dla mnie do tegosa za ostre. jak na wielkosc potrafia zagrac bardzo dynamicznie i w cenei sa bardzo dobre.

Wybieram spośród dwóch Ampli: Onkyo 608 i Pioneer 920 oraz spośród dwóch zestawów głośników: QQ6000 i Tonsil Maestro (Maestr II 180 przednie, Maestro II 100 Central i Maestro II 60 Sat). Która kombinacja tych Ampli i głośników będzie najlepsza? Dla przypomnienia warunki - pokój 21m2, 50/50 kino i muzyka. No i dodatkowo wrzucam rzut pokoju:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

9xx serii pioneera sa niezle fakt ale wolal bym wziasc Onkyo 608. glosniki sluchales Tych obu? ja powiem szczerze jeszcze 6000 nie slichalem pdoobno sadza basem. Tonsile pewnie tez ale nie mam zadnego porownania

A , co powiesz o HK BDS 700 lub BDS 800 ? Poczytaj specyfikację , kolega na innym forum kupił 800 -tkę i sobie chwali. Powinny być w krótce promocje "bez vat-u" . Sądzę , że do Twojego metraża będzie w sam raz.

920 gra zdecydowanie lepiej niz seria 8 duzo bardziej dynamicznie. jednak modele pioneera maja to do siebie ze wydaje sie jakby pewne pasma zostaly obciete mowie o gorze i dolu. z ciemnymi glosnikami moze byc problem z gora nawet po podkreceniu. Wybor onkyo daje Ci wieksze mozliwosci jesli chodzi o glosniki, bardziej neutralny brzemieniowo i wieksza mozliwosc regulacji barwy. Co do kina no w koncu amplituner roku 2010, z dobrymi dynamicznymi glosnikami bedzie potrafil wsadzac w fotel. Przyjemniejszy w obludze i jednak troszke lepiej wykonany. wiecej zlaczy cyfrowych. Co ciekawe pioneer ma natomiast radio internetowe

A mógłbyś napisać coś więcej co przechylałoby wybór w stronę Onkyo? HK BDS odpada - przekracza mój budżet.

To jakie głośniki możecie polecić?

Jutro w MM zaczyna się bez vat-u! Co kolwiek byś nie wybrał , warto było by zajść .

Udanych łowów ...

A wiesz jak wygląda bez VAT? Drożej niż normalnie. Przykładowo dany produkt kosztuje 3000. Tydzień przed bezvaciem cena nagle skacze do 4000. I później ludzie się łapią jak jest za 3200 bo bez vatu :)))

no to fajny macie ten sklep tam u was w miescie, u mnie wmiescie tak nie ma, wiesz ze za takie cos ktos kiedys wygral od nich grubsza kase. teraz nie stosuja tego. poza tym ma sie oczy sie widzi jaka jest cena

A wiesz jak wygląda bez VAT? Drożej niż normalnie. Przykładowo dany produkt kosztuje 3000. Tydzień przed bezvaciem cena nagle skacze do 4000. I później ludzie się łapią jak jest za 3200 bo bez vatu :)))

Cuda opowiadasz , chodzę regularnie i nigdy nie spotkałem się z tym procederem. Ale to Twój wybór.

Pozdrawiam.

BO Vat polecił o 1% do góry , poszła opłata ekologiczna do góry , dolar poleciał do góry , opłata za czynsz (najem) poszła do góry. A po zatym była może ograniczona promocja. No , ale lepiej doszukiwać się teori spiskowej. A mówili , że elektronika podrożeje po nowym roku , ale kolega to przespał. Sorry.A wejdz na stronę Panasa i zobacz jaka jest ich renomowana cena . Miłego dnia.

Wystarczy troszkę zainteresować się polityką i będziesz wiedział, że nic nie poszło do góry w związku ze zmianą VAT. Kilkanaście razy większe koszty byłyby związane ze zmianą z dniem 1 stycznia niż zysk po zmianie. Towar i tak mają nabyty z VAT 2010. I jakoś dziwnie u innych ceny utrzymane tylko w MM wszystko jakoś w górę. To ja dziękuję za takie bez VAT jak u innych sprzedawców 700 taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.