Skocz do zawartości
IGNORED

CD Pioneer'a...

lorpa

Rekomendowane odpowiedzi

Art6900, 29 Sie 2009, 21:17

>Zawsze gdy mam na warsztacie Philipsa czy Marantz'a to wiem czego się spodziewać. Wstawiam mu OpAmpy

>z prawdziwego zdarzenia - o klasę albo i dwie w górę, osobne zasilanie dla części analogowej

>następne dwie klasy. Zegar Master Clock - klasa w górę, osobny blok zasilania dla części Cyfrowej

>znów klasa w górę. Wymiana kondensatorów i diód, inne zabiegi wokół zasilania tego co już nie

>zostało zrobione - za każdym razem wyraźna poprawa. Moje Philipsy stawały do zawodów z Wadią czy

>Mark Lewisonem i na pewno nie przegrywały.

w rzeczy samej, potrafisz z byle czego stworzyć sprzęt referencyjny, a jeżeli wadie i levinsony nie poradziły, to wręcz wzorcowy.

Wyciągnij z tego odpowiednie wnioski i stań się sławny i bogaty.

https://www.audiostereo.pl/topic/7622-cd-pioneera/page/2/#findComment-1436491

ja osobiście bym się za tuning PD7700 nie brał, zwłaszcza że chcesz sporo dołożyć a 8700 można czasem dostać za grosze. Jest to konstrukcja budżetowa . Ja mam 2szt PD8700 oba tuningowane tylko jeden lepiej i tego słabszego się nie da słuchać ;) Wziąłem drugi aby mieć możliwość porównywania bezpośrednio odtwarzając 2 takie same płyty i jako zapas w ew. razie usterki bo nie mam zamiaru się z moim rozstawać pomimo tego że stać mnie na każdy odtwarzacz obojętne Accuphase czy Wadię.

W trakcie usuwania konta.

https://www.audiostereo.pl/topic/7622-cd-pioneera/page/2/#findComment-1436548

OK. Dam spokój. Wygląda na to, że ... witaminy z niego nie wycisnę. Chociaż szkoda bo przedni panel "leży mi" pod względem funkcjonalności, zresztą fajnie byłoby się z nim zmierzyć. Może wstawię da niego jakiegoś dobrego DAC'a? W końcu coś trzeba robić w długie zimowe wieczory.

Co do niedowiarków - mieszkam w Pruszkowie. Wadia 830 jeszcze u mnie stoi (4X PCM1702) możemy umówić się na odsłuch i porównanie z moim Philipsem CD950. Zresztą jak ktoś chce mnie sprawdzić zapraszam z własnym cudem. I jeszcze jedno - sarkazm nie pomaga. A o doinwestowaniu sprzętu wie każdy inżynier i nic to nie daje. Nikogo to sławnym nie czyni. Pracowałem w kilku fabrykach elektroniki - księgowy zawsze górą. Marantz CD-7 jest doinwestowany i gra super, ale ile ich się sprzedało?

https://www.audiostereo.pl/topic/7622-cd-pioneera/page/2/#findComment-1437956
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.