Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór amplitunera klasycznego.

przemasli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pilnie potrzebuję porady który wybrać.

1. DENON AVR-2805

2. YAMAHA RX-V60RDS

3. MARANTZ SR-5400

Interesuje mnie jak na tą klasę, głównie dźwięk (wiem wiem że tylko STEREO-które zresztą już mam), który z wymienionych modeli gra dynamicznie i przejrzyście z dobrym basem.

Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę wszystkim SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2011!!!

Z góry dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/76303-wyb%C3%B3r-amplitunera-klasycznego/

Ile ludzi tyle opinii. Jak masz możliwość, to polecam posłuchać samemu tych amplitunerów i na tej podstawie dokonać wyboru. Marantz gra bardzo muzycznie, z dobrym dołem i ocieploną średnicą, Yamaha i Denon to też bardzo dobre firmy. Zainteresuj się jeszcze Onkyo 608 lub nawet 808. Wszystko zależy też od tego z jakimi kolumnami to będzie grało.

No i wybrałem rzutem na taśmę mam nadzieję że dobrze DENON AVR-2805 do tego mam kolumny Tonsil SIESTY

I jak ? Mam nadzieję, że nie wtopiłem.

Pozdrawiam

p. aha dodam,że z przesyłką wyszło mnie 950 zł stan ponoć idealny

• 2 tygodnie później...

tylko pioneer vsx 920k te stare rupiecie w których przebierasz .... to sraczka ....

w idealnym stanie to są zwłoki Tutenchamona w Egipcie a każdy sprzęt z przed kilku lat jest zajechany i tyle w temacie ps. chyba nie wierzysz że koleś nie słuchał na tym sprzecie bo miał chorą na raka matkę w pokoju obok...

tylko pioneer vsx 920k te stare rupiecie w których przebierasz .... to sraczka ....

w idealnym stanie to są zwłoki Tutenchamona w Egipcie a każdy sprzęt z przed kilku lat jest zajechany i tyle w temacie ps. chyba nie wierzysz że koleś nie słuchał na tym sprzecie bo miał chorą na raka matkę w pokoju obok...

Nie rozumiem co ma słuchanie muzyki do zajechania sprzętu ? W dzisiejszych czasach chyba więcej stoi na półce niż gra. Fakt można trafić na złom ale to z reguły można wcześniej zweryfikować.

taaa... i najlepiej żeby taki ampli parzył jeszcze kawę i trzepał ... - w tej cenie to ten twój vsx920 to nie jest amplituner kina domowego tylko urządzenie pseudoaudio klasy kuchennego robota wielofunkcyjnego jak już szukasz takiego gadżeciarstwa to wyłóż kapuchę przynajmniej na vsx-2020 i w górę

Opublikowano · Ukryte przez palton, 16 Stycznia 2011 - Wyjaśnione na PW
Ukryte przez palton, 16 Stycznia 2011 - Wyjaśnione na PW

Witam!

Pilnie potrzebuję porady który wybrać.

1. DENON AVR-2805

2. YAMAHA RX-V60RDS

3. MARANTZ SR-5400

Interesuje mnie jak na tą klasę, głównie dźwięk (wiem wiem że tylko STEREO-które zresztą już mam), który z wymienionych modeli gra dynamicznie i przejrzyście z dobrym basem.

Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę wszystkim SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2011!!!

Z góry dziękuje za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.