Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie lampy do Art Audio Vinyl 1

wiedzmin1973

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Bartku,

Pamiętam nasza transakcje i pózniejszą Pana przygodę z odbiorem stacji radiowych ;-)))

Dziś sam jestem użytkownikiem gramofonu i ... tylko gramofonu. CD praktycznie nie słucham.

Korzystam z phono stage’a Vinyl 1 Reference: to taki sam uklad lamp, nieco inne zasilanie. Sporo żywszy, pełniejszy dźwięk. To pewnie byłaby najlepsza zmiana.. niestety kosztuje GBP 900 (up-grade z Vinyl 1 dp wersji Reference).

Co do lamp...

Wg mojej wiedzy tylko ECC83 E83CC bądź 12AX7 dają dokładnie taki sam prąd. Wszystkie inne lampy tj. 803 itp to juz jednak coś innego. Teoretycznie zadziałają i lampy ECC81, ale chyba trzeba się trzymać próbowania ECC83 = 12AX7

I teraz sprawa kluczowa... niestety to sprawa prób i testów> Jaki zestaw lamp zagra najlepiej, zalezy po prostu od Pana systemu: wkładki, gramofonu itd.

Ja gram na Valvo + 2x Telefunken NOSy.

Z nowej produkcji słuchalem jedynie Sophii i to sa dobre lampy. Ale myślę, ze trzymając się stereotypów, z NOSów, warto byłoby spróbować Mullard, Valvo i RCA.

Pzdr.

PB

https://www.audiostereo.pl/topic/76468-jakie-lampy-do-art-audio-vinyl-1/

powyższy tekst załączyłem na prośbę P. Piotra Bednarskiego, dystrybutora Art Audio, w odpowiedzi na zapytanie skierowane do niego od klienta. Niestety, ze względu na problemy techniczne, mail z zapytaniem zaginął i P. Bednarski nie mógł udzielić odpowiedzi bezpośrednio.

pozdr.

Robert

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.