Skocz do zawartości
IGNORED

Trudny wybór - miniwieża

MarcoPolo

Rekomendowane odpowiedzi

>>>jck:

"z czasem wymienilem kolumny na Paragdim v3 Studio 20"

SERIO ??? I jak to dziala ??? A nie warto bylo sprzedac YAMASZKE i kupic do tego wzmaka ???

PS. Sorry ze nie na temat ale ciekawosc nie zna granic ;)

Co do Yamahy E300, to o ile E400 uznaje sie za model do sypialni , to E300 jest juz raczej do kuchni :) Takze nie ma powodu nadmiernie oszczedzac zwlaszcza ze ronica cen u "importerow" wynosi 200-300 zl .

Przysłuchałbym się jeszcze sprzetowi ONKYO.

Nie słuchałem ani jednej mini wieży ONKYO, tylko na Ciołka 35 pewnego budżetowego zestawu ONKYO i kilku par raczej droższych monitorów.

Ceny klocków dokładnie nie pamiętam lecz obaj z kolegą byliśmy nią mile zaskoczeni. Dźwięk stanowczo był wart tej ceny. Co ciekawe wzmakiem był jakiś wielokanałowiec...

Mając na uwadze powyższe doświadczenie, zapytałbym i posłuchał tanich (sypialnianych) zestawów ONKYO.

TEAC też powinien mieć coś takiego w ofercie, a nikt nic to o nich nie mówi.

TEAC to AudioKlan to tam, gdzie opuszczają do ponad 50% ceny :-))

Z bardzo tanich klocków zwróciłbym uwagę na LG. (MM)

Pozdr.

Jednak postarałem się zdobyć ceny trochę szybciej:

- ONKYO COLLECTION II - 2499.00 PLN/kpl. (z kolumnami)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- ONKYO COLLECTION IV - CDR - 3599.00 PLN/kpl.

Ukryta Zawartość

ONKYO HS - N1 - 2999.00 PLN

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze parę fajnych, dobrych mini zestawów Onkyo, jednak niestety nie w tym sklepie z którego podałem powyższe ceny i modele. Jutro postaram się podać resztę - te lepsze modele.

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>zyzio

>>>bartosz - A nie warto bylo sprzedac YAMASZKE i kupic do tego wzmaka ???

myslalem o tym moze kiedys sie zdecyduje mialem okazje je kupic na czarnym rynku inaczej mowiac rąbane:) za atrakcyjna cene i sie zdecydowalem. w sklepie nie sa zbyt tanie mozna juz kupic dobre podlogowce.

Kupując Pianocrafta spodziewałem się że nie będę mógł rozwinąć pełnej mocy na monitorach standardowych, fakt ładnie grają bardzo czytelnie i ładnie wyglądają pokrycie żywicą fortepianową, ale przy większej mocy nawet nie do połowy nie radzą sobie, ratunek sub albo zmiana monitorów.

Mialem wybor albo dokupic sub'a albo jakies mocniejsze monitory, zdecydowalem sie na to drugie po odsluchaniu Paradigm'ow. wzmacniacz ma juz spore pole do popisu, co tu duzo pisac poprostu trzeba je posluchac ja niechcialem juz zadnych monitorow jak uslyszalem studio 20 wersja 3, podstawowe cechy dynamika, bass mocny gdzie trzeba krótki lub dlugi a zarazem miekki, charakter. to tak w skrócie:) nara

Hmm... Ciekawe... A nawet bardzo... Mimo wszystko skierowalbym sie w strone wzmacniacza. PIANOCRAFTA sprzedac mozna na np. ALLEGRO dorzucic troszke pieniazkow i juz mamy super sprzet. Ale co ja bede pisal skoro nie slyszalem i pojecia nie mam jak to w praniu wychodzi ;). Dlatego jezeli bedzie mozliwosc porownania dzwieku z YAMASZKI i wzmacniacza (oczywiscie o cenie niezby wygorowanej!) to prosze o info bo ciekaw jestem bardzo :).

>>>Bartosz

zwroc uwage za pianocraft ma dosyc dobry wzmak, krotko mowiac placilem za pianocrafta 2990.- 4 lata temu, -999zł monitory, -600zł CD, wychodzi 1400zł sam wzmacniacz nie amplituner. dzwiek jest dla mnie b.dobry wkoncu dostala nagrode EISA wlasnie za dzwiek. wiec po co zmieniac i placic dodatkowo. wolalbym juz zainwestowac w jakis sampler.

EISA akurat w wielu przypadkach nie jest wyznacznikiem (tutaj akurat udało się wyróżnić coś rzeczywiście dobrego). Przy cenie 2 kPLN na Allegro można zamknąć temat, kupić i nie kombinować.

Odnośnie Onkyo - na Allegro jest zestawik w okazyjnej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

A moze ktos jeszczed testowal PIANOCRAFTA z innymi kolumienkami ??? Wszytsko jedno jedno jakie... Najwazniejszy jest wynik gdyz jestem zainteresowany jak "TO" wychodzi w praniu... Niby taka miniwieza (ktora w sumie sam mam) a niby tele potrafi.

>>> odnośnie proponowanej wieży ONKYO

biegałem dwa dni temu za Tannoyami M1 i w jednym MM we Wrocławiu posłuchałem tej wieży chwilkę dosłownie, same głośniki od tej m.wieży kosztują 199zł sztuka, podobnie jak w/w Tannoye, a słuchałem tylko pod kątem głośników, nie zwracałem uwagi na sam sprzęt i jego cenę, nie wiem ile kosztowała, ale grała bardzo przyzwoicie, wydawało się, że zestaw jest zestrojony optymalnie do współpracy z tymi głośnikami, faktycznie za niecałe 1000 zł można brać w ciemno (nie było Tannoya, więc próbowaliśmy znaleźć coś innego w tej cenie),

będąc w sklepie zadzwoniłem do drugiego MM i tam były, za 199zł szt. M1 to jest dobry zakup, naprawdę grają bardzo dobrze (przesłuchałem je u siebie), oprócz wyrównanego pasma zaskoczył mnie w nich nisko schodzący bas, robią wrażenie te maleństwa, jak dla mnie to ich brzmienie kompletnie nie koresponduje z wymiarami i ceną :)

>>>mciej

żeby nie było nieporozumień, może to niejasno z tekstu wynika - chodziło mi o Tannoye, ale z braku towaru posłuchałem ONKYO (w zestawie były głośniki Onkyo) grało świetnie, więc 1000 to raczej okazja

Co do sprawdzia mozliwosci PIANOCRAFTA:

Eltax Liberty 1+ to chyba trudno wysterowac nie bylo... Za gazetka musialbym sie rozejrzec (czytelnia lub na "glownym" :) bo jestem cieakw wynikow... Zylem w przekonaniu ze dolaczonych kolumn nie mozna porownywac do takch 1+ ale gdzies cos slyszalem o probach z 3+ a to juz mogloy byc ciekawe...

I tylko tyle ??? Nikt wiecej nie sprawdzal mozliwosci wiezyczki ???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.