Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C372 i Rotel RCD 1070

mar_celi

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ww zestaw obecnie mam to podpięte do CV 12 niestety nie jest to apogeum tego co chciałem osiągnąć. Pisałam kilka wątków wcześniej odnośnie wrażeń, chciałbym do tego podłączyć głośniki, które potrafią grać mocnym i czystym basem a do tego również jasno i czysto.... Chciałbym zakupić głośniki mogą być używane (jak sprzedam nowe CV) w kwocie do 3 tys no i teraz kluczowa sprawa głośnik basowy najlepiej coś w rozmiarze 10"-12" (najlepiej x2 :-)). Pokój ma 22 m2 chciałbym uzyskać dobry efekt. Próbowałem już Jamo E680 niestety zbyt dużo średicy tam wchodziło z resztą te głośniki pochodziły z zestawu kina domowego. Czy możecie podpowiedzieć jakieś sprawdzone zestawy? Nastawiam się na dynamikę, soczysty basik... Zainteresowały mnie Dali 850 ale czy spełnią moje oczekiwania w tej konfiguracji.

https://www.audiostereo.pl/topic/76515-nad-c372-i-rotel-rcd-1070/

Ja miałem Nad'a C372 połączone z Esa Triton i było naprawdę dobrze, ale widzę, że oczekujesz konkretnego basu to warto zainteresować się Focalem 838, ale przekraczamy znacznie budżet. Myślę, że w grę wchodzą kolumny głównie 2,5 drożne, albo trójdrożne, ale wiadomo budżet nas ogranicza. Nad, a w szczególności model który aktualnie posiadasz słynie z dobrej średnicy i potężnej kontroli nad basem więc uważam, że Epos M22 będzie naprawdę rewelacyjnym rozwiązaniem, albo Dali Ikon 7 chociaż skłaniałbym się bardziej do eposów.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

też polecam Eposy M22 ja w mniejszym pomieszczeniu mam podpięte M 15.2 i spełniają opisane oczekiwania.Z basem w 372 są problemy i będziesz musiał poświęcić trochę czasu na ustawienie kolumn.

A jak wspomniany model DALI? Okablowaniem dam radę to nadrobić czy to tylko wisienka na torcie? Głośników raczej będę szukał używek w dobrym stanie w większości przypadków ta klasa cenowa jest w domu chuchana i dmuchana, raczej rzadko się zdarza żeby głośniki stały w piwnicy.... Trochę pospieszyłem się z tymi CV i teraz to pomstuje, nie wiem jeszcze jak przeskoczę temat z małżonka..... Dlatego tym razem chciałbym aby ten ostatni element był trafiony i cieszył ucho przez kilka sezonów a nie spędzał sen z powiek. Dlatego chciałbym uzupełnić o sprawdzony model kolumn z tym wzmacniaczem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.