Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Onkyo TX-NR906

MichalYahoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam dylemat z wyborem kolumn do mojego nowego amp-a Tx-Nr906 . Obecnie posiadam zestaw kolumn Infinity Primus II Pack i nie jestem z nich zadowolony. Oczywiście idą na sprzedaż.

Do nowego amplitunera rozmyślałem zakup:

Klipsch F3 lub RF52/62

Canton Chrono 507

Monitor Audio BR5 lub 6

Triangle Heliade ES

Budżet to ok 3tyś.

pokój niecałe 16m2

muzyka 70% / film 30%

Muzyka to Classic Rock i Pop

Które z nich będą dobrym wyborem, najbardziej interesują mnie te Triangle, lecz mało informacji jest na ich temat.

Proszę o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/76643-kolumny-do-onkyo-tx-nr906/

widzialem spiete do 905 rf 83, 82, F3, JBL ES100 zdecydowanie najlepeij zagraly 83. Generalnie do czego zmiezam masz swietny amplituner fakt faktem nie nalezy go spinac z prostymi glosnikami. Jednak RF 62 sa juz bardzo fajna propozycja. Naj lepeij bedzie jak udasz sie na odsluch i sam stwierdzisz czy wystarczy brac te czy czujesz potrzebe dolozenia, bo ci brakuje czegos w dzwieku bo czujesz ze warto.

Zgadzam się z kolegą wyżej. Skoro już poszedłeś w wysoki model ampli nie psuj dźwięku słabymi kolumnami. Postaraj się zwiększyć delikatnie budżet i zaowocuje to na przyszłość :-)Klipsche z serii RF to rzeczywiście dobry stosunek jakości do ceny choć w Polsce chyba jeszcze mało popularne głośniki.

Witajcie. Właśnie byłem dziś na odsłuchu. Z Klipsch-a były F3 , RF-62 i RF-82. Słuchałem też Canton Chrono 507 , zdecydowanie lepiej wyszły klipsch-e. RF-62 bardzo mi się spodobały dźwiękiem cena za jaką mogę je mieć to 2600zł , myślałem o RF-82 - tylko czy nie będą za duże na pokój niecałe 16m2 ? Oczywiście w planach zakup monitorów na tył i suba.

Nie było niestety: Acoustic Energy Aelite 3 , czy lepiej zagrają od RF-62?

Dziś byłem jeszcze w innym salonie. Odsłuchałem na TX-NR807 jeszcze raz Klipsch RF62 , Paradigm 9v6 i Canton Chrono 507.2 . Muzyka Dire Straits, przy Brother in Arms Klipsche wygrały, lecz przy On Every Street bardzo spodobał mi się dźwięk Cantonów. Więc muszę ostatecznie zdecydować bo w tygodniu chcę któreś z tych dwóch zakupić. Które koledzy brać by być zadowolonym :/ ?

generalnie Cantony sa mniej polecanymi glosnikami, jeden z wiekszych jesli nie najwiekszy producent w niemczech. Maja slaba dynamike wiec w kinie sprawdzaja sie gorzej. Ale genralnie tez uwazam ze seria Chrono ma bardzo przyjemny dzwiek. Ale sprawdzasz i to est dobrze. Idz na odsluch znowu ale wez wiecej plyt. Zdecyduj na ktorych kolumnach utworow jest wiecej, pozniej zastanow sie czemu na tych drugich jest gorzej, czy w momencie kiedy Klipsche maja przwage maja ja zdecydowanie, a czy keidy Cantony to tylko troszke i na odwrot do pomoze ci podjecie dezycji. Obaj producenci daja 5 lat gwarancji. Ja bardziej bym obstawal przy ........ :P Ale to tylko moja opinia :P

I stało się :)

Decyzja padła. Kupiłem nowe Klipsch-e RF-62 :) jestem bardzo zadowolony. Nie zdążyłem jeszcze dobrze je przetestować ,ale nie żałuję zakupu. Oczywiście na przyszłość w planach zakup gł. centralnego i podstawkowych na tyły - również Klipsch-a.

na tyly zastosuj sobie te trojkatne, maja duzo lepszy dzwiek jesli chodzi o glosniki efektowe. napsizj ak bedziesz po dluzszych odsluchach zarowno w kinie jak i muzyce, napisz niewielka recenzje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.