Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do 250zł

Lerlitz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

poszukuję głośników do PC w cenie do 250zł ,mogą być używane.

Posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową w płycie głównej asus p5q se2 prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości będzie kupiona asus xonar dx.

Interesują mnie głośniki 2.0/2.1 bo 5.1/7.1 nie mam za bardzo gdzie ustawić i wątpie że w takiej cenie będzie jakiś dobry zestaw 5.1/7.1 .

Muzyka która będzie odtwarzana to głównie OSTR'y ,PFK ,Gentleman i oczywiście filmy. :)

Na razie skłaniałbym się do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) głośników czytałem trochę o nich i mają raczej pozytywne opinie no i cena jest o 80zł mniejsza niż budżet co jest dodatkowym "za" :)

(nie znam się na sprzęcie audio więc proszę pisać w miarę zrozumiałym dla mnie językiem.)

pozdrawiam ;d

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/76715-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-250z%C5%82/

Zdecydowanie bardziej wolałbym do bliskiego pola ModeCom MC-HF40.

Ukryta Zawartość

Mają jeden przyzwoitej wielkości woofer (5" a nie często spotykane 4") i przyzwoite 2x20W.

Ukryta Zawartość

Lerlitz: A moim zdaniem bardzo dobrze wybrałeś. Są świetne i aż dziwne że potrafią tak dobrze grać za takie śmieszne pieniądze.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Leritz: Wiesz co? Poszukaj sobie jakiegoś grupowego testu głośników.... Myślę że to będzie lepszy trop i lepsze źródło do sensownych porównań. Bo po prostu ktoś to porównanie zrobi na raz.... Kiedyś wydawało mi się że z komputerowych logitechy te z "subem" mają w miarę fajny dźwięk. Oczywiście wydawało mi się tylko.... Tak czy siak zostałbym przy twoim pierwszym typie.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Masz 250zł. Za to masz np Microlaby HF330. A z 2.0 są np Creative T20 lub np manhattany 2850. czy używane np Microlab Solo15 lub Edifiery R1600T... powyższe HF40 też powinny być ok. Za to geniusy 1800A bym sobie odpuścił...

Mam ten sam problem co kolega tylko jeszcze trochę bardziej rozbudowany więc podepną się tutaj żeby nie zakładać nowego tematu. Ale do rzeczy. Szukam głośników w cenie od 250-550zł, posiadam laptopa Lenovo y550 z zintegrowaną kartą Realtek HD Audio z wyjściem mini-Toslink. Laptop "gra bardzo ładnie" jak na laptop, ładniej od Toshiby mojej siostry z głośnikami Harman/Kardon. Jeżeli można w ogóle uznać że takie zestawy ładnie grają ale nie o tym ta dyskusja ;). Potrzebuję głośników do pokoju około 3,5m x 2,5m (jakoś tyle może minimalnie więcej). Słucham głównie trance ale też metalu dance itp. Głównie rozchodzi się o jakość muzyki i drewniane kolumny.

Moje typy które mi się udało wyszukać. Microlab PRO1 PRO3 rodzina SoloXc, ModeCom MC-HF40, Behringer MS-20/Ms-40 (ze względu na możliwość podłączenia optyka którego mam przy lapku). Oczywiście chciałbym wydać jak najmniej bo to nie sztuka kupić coś za 550zł np Solo7c a np moja karta nie wykorzysta tych głośników w 20% nawet. Zaciekawiły mnie głośniki Behringera ze względu na wbudowany DAC i możliwość podłączenia optyka z mojego lapka. Ale sam nie wiem, już się tyle naczytałem na forach że mam młyn w głowie. Czy może kupić jakieś droższe (ale czy lepsze?) a później dokupić kartę muzyczną? Ogólnie nie widzi mi się na całe przedsięwzięcie wydawać więcej niż 550zł. Muzyki będę słuchał z bliska jakieś max 2m bo na więcej nie pozwala mi wymiar pokoju. Lubię mocne czyste brzmienie. Może ktoś coś poradzi?

A jak mam to sprawdzić ;) ? Jestem zielony w tych sprawach ale mam dobry słuch i chciałbym coś w miarę. A i jeszcze jedna sprawa te Behringery to nie jest jakiś mocny typ dla mnie, Microlaby też mi się nie widzą bo mają dość zawyżoną cenę. Tak jak pisałem mogę wydać 550zł. Jestem otwarty na propozycje: same głośniki, głośniki plus dac osobno, głośniki plus zew karta dźwiękowa, aktywne monitory. Liczę na wasze sugestie bo już mnie to przekopywanie internetu zaczyna wk***ć ;)heh

infinitimind jeśli karta nie szumi i nie sieje innymi zakłóceniami to się nią nie przejmuj i zapakuj cały budżet w głośniki, to one będą miały największe znaczenie dla całościowego efektu. Poleciłbym Ci Microlaba H200, ale przekracza Twój budżet, zatem odsłuchaj Solo 6-ki i 7-ki - te ostatnie to już spore pudło, jak dla mnie nieco za duże na biurko.

• 1 rok później...

Witam serdecznie wszystkich! stoję przed trudnym wyborem głośników komputerowych prosiłbym Was o pomoc w ich wyborze.Głośniki będą mi służyć do słuchania muzyki(głownie do hip-hopu,hard basu),grania oraz do oglądania filmów,rozmiar chciałbym ,żeby głośniki posiadały dobry bas mojego pokoju to 4mx4m,karta dźwiękowa to:realtek high definition audio.Możecie również podawać własne propozycję(głośniki do 250 zł),z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Oto moje propozycję:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepiej dozbierać do:

Ukryta Zawartość

... woofer 8" i brak suba, powinien dać bas i naturalność na przyzwoitym poziomie

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.