Skocz do zawartości
IGNORED

Denon BDP-1611UD Problem z odczytem mkv

Traum7tanzer

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem się z problemem przy odtwarzaniu plików mkv na wyżej wymienionym Denonie. Cześć plików otwiera się bez problemu, natomiast cześć za cholerę nie chce, zarówno przy próbie odtwarzania pliku z pendrive'a (notabene ten Denon radzi sobie z systemem plików NTFS bez problemu) jak i nagranego na płytę DVD. Odtwarzacz po prostu raczy widza czarnym i ekranem, a nawet na chwile się zawiesza i nie reaguje na przyciski. Przyznam że na formatach HD guzik się znam (typy kodowania video i takie inne), dlatego zwracam się o pomoc. Co może powodować podobny problem?

wszystkie mają rozszerzenie mkv, ściągnięte raczej do końca. Nie mogę też wyłapać żadnej zależności pomiędzy odtwarzaniem (bądź nie) a wielkością pliku, rozdzielczością czy bitrate'em. Naprawdę zachodze w głowę o co może chodzić, tym bardziej że w specyfikacji podano że odtwarzacz oficjalnie czyta mkv...

polecam GOMplayer jeżeli film odtwarza się od razu i nie pokazuje narastania czasu długości filmu tzn że jest wszystko poprawnie. Jeżeli narasta czas trwania filmu (nie mylić z czasem odtwarzania fil)mu wraz z paskiem postępu ,to jest lipa. Ogólnie dla mnie GOM player jest nr1 odtwarzaczy.

• 2 tygodnie później...

wszystko się odtwarza na kompie bez problemów, nawet w tym GOM playerze, czyli pliki raczej nie są uszkodzone. Zasadniczo na kompie używam KMPlayer dla odtwarzania mkv. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Ja na ściąganych z netu filmach się nie znam, ale jakiś czas temu modne się stały pliki ze skompresowanym nagłówkiem czy jakoś tak; rzecz do poprawienia odpowiednim programem, chyba TS Muxer to robi... Pogooglaj.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.