Skocz do zawartości
IGNORED

jaka jest różnica miedzy VIFA M18WO-08-08 a VIFA M18WH-08-08

corker

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jaka jest różnica miedzy VIFA M18WO-08-08 a VIFA M18WH-08-08.Czy 1-szy to nisko-tonowy a 2-gi to nisko-średnio-tonowy czy inaczej?Wiem że różnią się kopułkami WH ma wkłęsłą a WO wypukłą . Szukam M18 do ostinato 2000 ale WH ciężko dostać albo są kosmiczne ceny natomiast WO są dostępne.W zasadzie to nie mogę znaleźć parametrów do WH aby porównać . Czy można tych głośników użyć zastępczo.

Jest. WO nadaje się brdziej do układu 2,5drożnego jako drugi basowiec. Średnicy WO niestety nie ma... Szukaj WH do ostinato, bo z WO musiałbyś mieć już inną zwrotkę i przede wszystkim kopułkę, która będzie dużo niżej cięta..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Wielkie dzięki , juz się łudziłem nadzieją ale faktycznie coś mi nie grało w tych parametrach do WO. Czyli szukam dalej jak nie znajdę WH to zmienie konstrukcję na jakąś inna . dzieki pozdrawiam

W układzie magnetycznym. WO ma z dwa razy na oko większy. Jak by nie patrzeć WH czy WO jedno i drugie g... daj sobie z nimi spokój. Kup sobie jakieś L18, ER18, CA18 seas-a czy AWX od stx. WH to pomylony głośnik, niska wytrzymałość mocowa, brak basu, nie polecam, wiem bo miałem.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

• 3 lata później...

witam, odnowie temat, tak się składa że mam m18wo, co dokładnie z tą średnicą , głośnik ciagnie do ok 4,5kHz, akurat w moich monitorach zmieniam wysokotonówke i walczę ze zwrotką, wcześniej miałem cięte na ok2100Hz, teraz będzie trochę wyżej, Faktycznie słychać że średnica jakościa odstaję od wysokotonówki ale to całkiem iinna klas głośnika. wg mnie tragedii nie ma, co dokładnie Wam się nie podoba w średnicy tej m18, pytam bo walczę ze zwrotką a to moze być własnie wina głośnika.

Kondrax jak stroiłeś m18wo??? może nie takie filtry były do głosnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.