Skocz do zawartości
IGNORED

DVD do TV czy DVD AV TV

toman

Rekomendowane odpowiedzi

jaka bedzie najlepiej z wizją czy podłaczac dvd panasonica 62 z TV panasoniciem ps-10 29 cal bezposrednio przez scart rgb , czy dvd do AV yamahy 440 dopiero do TV kiedy jest lepsza jakosc obrazu bezposrednio DVD do TV czy kombinowac przez yamahe dzieki za podpowiedzi........

https://www.audiostereo.pl/topic/7748-dvd-do-tv-czy-dvd-av-tv/

-->xsajas

jak działa to juz doczytałem ... ale moze powiesz czy progressive scan NTSC moze współpracować z każdym odbiornikiem 100Hz czy musi mieć ku temu jakies dodatkowe predyspozycje ... czy łaczyć to "normalnie" eurozłączem ? Chce zmienic sobie DVD i szukam możliwie rozsadnego rozwiazania ale z uwagą "poco przepłacać" ... A z drugiej strony cieszyć sie ze coś sie zmieniło na lepsze ...

got:

nie, progressive scan nie współpracuje z każdym odbiornikiem 100 Hz tv. Telewizor musi posiadać wejscię component i obsługiwać prog. scan. W ofercie np. panasonica tv z obsługą progr. scan zaczynają sie od ok 6-7 tys. 9w zależności czy kupujesz w sklepie czy u "importera"). ja mam tv 32 panoramiczne Toshiby i ma on wejście component i obsługuje wejście, kosztował mnie 6900 zł (cena sklepowa to ok 8000 zł). U mnie ten tv bezproblemowo współpracuje z dvd yamahy 540 w progrssive scan...

-- > ulan

Wszystko się zgadza, tylko jedno małe sprostowanie. Ceny Panasów z component i PS nie zaczynają się od 6-7 tys. 29-calowy PX-20, który ma progressive scan, kosztuje oficjalnie 3599. Twoje stwierdzenie jest prawdziwe tylko w odniesnieu do TV panoramicznych.

Pozdrawiam,

obi

obi

hmm mój błąd wynika, że interesowałem sie tylko tv panoramicznymi, a tradycyjne mnie nie interesowały. dlatego wiedziałem, że kosztują tyle (bo wejście component było dostępne tylko w wyższych modelach, w podstawowych nie było)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.