Skocz do zawartości
IGNORED

Z tranzystora na lampe

lampik

Rekomendowane odpowiedzi

Na giełdzie Hi-fi jest wzmacniacz lampowy na gwarancji Ayon Orion kosztuje chyba 4 800 zł.,czy jest lepszy od Yaqina B 100 ????Nie wiem!!!! Ale na pewno nie będziesz musiał wydać na tuning jak ma to miejsce w Yaqinie.Summa summarum koszt ten sam ,w przypadku Ayona masz gwarancję a i na początek przygody z lampą warto postawić na lampę mocną , dynamiczną i uniwersalną ze swej natury , taką naturę ma lampa KT 88 lub 6550

A to tylko Technicsa znasz ?????Czyżbyś był sentymentalny czy też obudziłeś się po 20-letniej hibenacji??????

widać nie mnie słoń nadepnął na ucho,

171se to przyzwoite monitory, łącząc je z wzmacniaczem muzykalnym + d tego choćby srebro z albedo możesz kolego otrzymać kawał przyzwoitego dźwięku.

natomiast wada z którą się spotkałem tzn, osuszenie średnicy cz też natarczywej góry, mogła wynikać z źle dobranej konfiguracji,

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Hehe, kolego imacman zobacz jaki wzmacniacz wygrał w opisie przez 23031970, i masz wszystko jasne,terz gram na Amplifonie ale lampikowi który szuka lampy, nie reklamuje go nachalnie jak robisz to ty ze swoim Yakinem. Zainteresowany sam wybierze.

A ty kolego za mało jeszcze słuchałeś, ot i wszystko w tym temacie.

Po za tym jak czytam takie określenia w stylu opad szczęki, bije na łeb, kładzie na łopatki to ci którzy używają tych określeń raczej oglądają judo, boks lub inne extremalne walki, a nie słuchają muzyki, koooonieeec.

Kolego rydz, nie reklamuje nachalnie Yaqina, tylko podałem autorowi wątku propozycję przy której jego obecny ampli zagra gorzej.

Do Twojej wiadomości - parę wzmacniaczy lampowych już słyszałem w swoim życiu, ot i wszystko w tym temacie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.