Skocz do zawartości
IGNORED

Co wymienić w moim zestawie...?

Dżonatan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóż mam taki problem...cały mój system gra za jasno, za dużo górnej średnicy, wysokich tonów, wokale za bardzo pchają się na przód i jak się zrobi troszkę głośniej to nie da się tego słuchać (chciałby się sam wokal przyciszyć). Przy spokojnej muzyce (jazz, chillout) jest w miarę dobrze przy cichym słuchaniu ( do 20-25 % na wzmacniaczu). Basu jest mało. Stawiałem głośniki przy samej ścianie na stojakach, 60 cm od ściany i problem nadal pozostaje... Mój pokój to ok. 10 m2.

Posiadam następujący sprzęt:

- wzmacniacz Yaqin MS-34D po wymianie lamp na przedwzmacniaczy na rosyjskie (wzmacniacz gra od października 2010)

- kolumny Usher S-520 (grają od października 2010)

- odtwarzacz Usher CD-1

- IC Belkin

- kable głośnikowe Real Cable BM 250

Muszę to zmienić, bo nie tak wyobrażam sobie słuchania muzyki.

W tej chwili jestem nawet w stanie sprzedać coś z mojego sprzętu dołożyć 2000 zł i kupić coś używanego, oby tylko dźwięk poprawić...i dlatego zwracam się do Was...

Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje co do zmian w system to z chęcią się z nimi zapoznam.

Pozdrawiam,

Dżonatan

https://www.audiostereo.pl/topic/77907-co-wymieni%C4%87-w-moim-zestawie/

Nie wiem, jak nowa seria Dynaudio DM gra z lampami, ale posłuchaj 2/6. Ja mam DM 2/7 z tranzystorem w 12,5m i jest super. Są to dość nowe kolumny, więc raczej używanych nie trafisz, ale też kosztują mniej niż Twój założony budżet.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Witam

Otóż mam taki problem...cały mój system gra za jasno, za dużo górnej średnicy, wysokich tonów, wokale za bardzo pchają się na przód i jak się zrobi troszkę głośniej to nie da się tego słuchać ...

Wymień lampy na KT77

Wymień lampy na KT77

Czyli wg Ciebie to wzmacniacz powoduje rozjaśnienie w zakresie wyższej średnicy?

Co zmieni się w dźwięku po wymianie lamp EL34 na KT77 ?

Pozdrawiam,

Dżonatan

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli wg Ciebie to wzmacniacz powoduje rozjaśnienie w zakresie wyższej średnicy?

Jeśli masz standardowe chińskie EL34B to tak

Co zmieni się w dźwięku po wymianie lamp EL34 na KT77 ?

Generalnie wszystko. Tego trzeba posłuchać. Pacułą nie jestem i nie mam zdolności do lania wody. Ale warto.

Jeśli masz standardowe chińskie EL34B to tak

Generalnie wszystko. Tego trzeba posłuchać. Pacułą nie jestem i nie mam zdolności do lania wody. Ale warto.

Czy polecasz jakąś konkretną firmę tych lamp, bo zapewne brzmienie każdej firmy jest inne...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.