Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsza lampizacja Denon Dcd 315

greenman

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzę sobie to forum do jakiegoś czasu wiedza co niektórych osób godna podziwu, stąd tu szukam pomocy.

Moje doświadczenie z lampami jest niewielkie a największy sukces to wykonanie wzmacniacza PP na EL 84 pomyślałem że zlampizuję na próbę Cd.

Wykopałem denona 315 i nie wiem czy się nadaję ponieważ wykonałem układ z 6n1p zgodnie z opisem , znalazłem datesheet do pcm 1710 podłączam i lipa praktycznie nic nie słychać choć podkręcam yamaszkę mocno.

Wykonałem już działające układy lampowe zakładam że problem jest w mojej nie wiedzy odnośnie PCM . Poradźcie może coś wam się nasuwa jakieś rady.

Może odpuścić sobie tego cd i poszukać innego taniego na początek mogę mieć też denon dcd-590 co radzicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/78160-pierwsza-lampizacja-denon-dcd-315/

Z pewnością coś się nasunie, tylko informacji od Ciebie zero :( Zgodnie z jakim opisem wykonałeś układ?

Najlepiej rozrysuj schemat, coś poradzimy. W ciemno podejrzewam tylko, że potraktowałeś DAC jako i-out, a nie u-out.

Dzięki kolego iryys za próbę merytorycznej pomocy.

Więc odnośnie informacji brakujących układ wykonałem zgodnie z instrukcją znajdującą się na stronie lampizatora L Fikusa opisany jest dokładnie taki układ jak mam z lampami 6n1p wybrałem opcję z trafem zasilającym na 110v i 12v na żarzenie.

Nie znalazłem datasheet do denona dcd-315 więc trochę na czuja wybrałem miejsce podłączenia- jak pisałem nie znam się jestem amatorem poskładać coś według schematu ok ale nie wiele poza tym.

Możesz rozwinąć wątek poruszony w poprzednim poście "W ciemno podejrzewam tylko, że potraktowałeś DAC jako i-out, a nie u-out." być może oto chodzi.

Strona Fikusa jest dość rozbudowana, więc dalej nie wiem jaki układ wybrałeś.

Zastosuj któryś schemat z kondensatorem zaraz za przetwornikiem, bo PCM 1710 ma wyście napięciowe,

a nie prądowe. Czyli z pliku Lampizator.doc można zastosować dowolny schemat, poza tym dla TDA1541, AD1856, PCM1702...

Myślę, że najlepiej zwykły wtórnik anodowy taki jak w schemacie dla yamahy 480, bo inaczej będzie za głośno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.