Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do połączenia Onkyo TX-SR 508 + Klipsch Synergy F1

Radi 83

Rekomendowane odpowiedzi

2,5mm2 maksymalnie. Kup cokolwiek z miedzi beztlenowej. Nawet jak będzie po 2 czy 3 złote za metr. A jeśli skusisz się obietnicami że przy droższych będzie lepiej to dokup dodatkowo te tanie po 2 złote za metr. Będziesz mógł porównać i napisać jakie różnice słyszałeś.....

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taki kabelek Ci wystarczy, albo cos z oehlbacha

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zdecydowałem się na zakup kabla Procab z podanego linku i mam pytanie czy ten kabel jest porównywalny bądź lepszy od tego ?

Ukryta Zawartość

Mam też pytanie apropo samych kolumn i pozwole sobie zadać je tutaj, aby nie zakładać nowego tematu.

Chodzi mianowicie o to, że w sklepie grały one lepiej niż u mnie w domu (bas i treble były ustawione w ampli na 4,5 a u mnie daje na 9,10 aby było podobnie jak w sklepie i ogólnie lepiej brzmiały) i podejrzewam,ze pewnie muszą się wygrzać, mam racje ? Wie może ktoś, ile godzin podaje firma Klipsch na docieranie się kolumn ? I ostatnie pytanie dotyczy kalibracji mikrofonem czy przeprowadza się ją dla głośników frontowych, jeśli tylko takie posiadam i co ona daje ?

pozdrawiam i z góry dziękuję za porady.

Ukryta Zawartość

jesli ktos "slyszy" kable przy sprzecie z tak niskiej polki to powinien wykorzystac ten niesamowity dar niebios i zamieniec czym predzej te zabawki na powazny zestaw audio bo obecnie tylko kaleczy swoje cudowne uszy

Mam wlasnie tego Oehlbacha jest golnie w pzoadk uale nie odczuwam jakiejs super poprawy. Co do wygrzania to synergy wygrzewaja sie bardzo dlugooo, a druga sprawa w sklepie miales inna akustyke, a to akurat bardzo duzo zmienia. sluchaj ich nie za glosno teraz i wygrzewaj a dzwiek na pewno sie zmieni

Kable można usłyszeć na takim sprzęcie pod warunkiem porównywania taniego kabelka za kilka zł z czymś lepszym.

Podłączyłem laptopa do amplitunera tanim kablem jack - jack i dźwięk był jaki był. Dopiero gdy podłączyłem grubym Monster Cable, nabrał on przestrzeni. Ale jak mówię, ten tani kosztował ze 3 zł a drugi 50zł. Porównywanie dwóch dobrych kabli nie ma sensu.

Super poprawy w porównaniu do ? Mógłbyś w przybliżeniu napisać ile godzin na to potrzeba ? Słuchałem ich w Saturnie na otwartej przestrzeni, nie w żadnym pokoju odsłuchowym. Moja specyfikacja różni się jedynie odtwarzaczem, bo tam grało z blu raya onkyo 308 a u mnie dvd onkyo 402 połączone z ampli kablem komponent. Słucham ich maksymalnie na połowę skali czyli 40 a max jest 79.

Pozdrawiam i dziękuje za porady.

PS: Do MiL może wypowiesz się w kwestii wygrzewania F 1, bo z tego co wyczytałem jesteś ich posiadaczem. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Pierwsza część posta była do 5z0p3n tylko jakoś nie wyszło mi to cytowanie :(

Wczesniej mialem 2x2,5 vivanco czy cos takiego, koncowki sniedzialy z czase wiec srednio co 2 lata prycinalem je troszke. Ten jest solidny jestem z niego zadowolony. Choc pewnie wybral bym procaba bo tanszy gdyby nie to ze kabel idzie mi pod dywanem i mial bym duzy "uskok". Nie pamietam okolo 100godin moze wiec ? Bylo tu na forum o tym mowa. Sa to tez glosniki ktorych nie mozna sluchac za blisko. Co do wygrzewania, byly keidys jakies specjalne utwory do tego :P Sam to stosowalem przy zakupie nowego wzmaka. Densen The Magic czy cos takiego, ktore rzekomo mialy skracac czas wygrzewania. Teraz ta plytka mi lezy, nie wiem czy cos to dalo bo i tak najlepeij jest po prostu sluchac zestawu, nie za glosno lecz czerpiac z tego przyjemnosc :)

Ja swoje F1 mam od 3 miesięcy. Gdy były nowe, spokojna muzyka brzmiała bardzo ładnie, gorzej z rockiem i metalem. Tam bas zlewał się z całością i przypominało to trochę gęsty budyń. Teraz cięższa muzyka brzmi dużo lepiej, bardziej selektywnie, chociaż czegoś nadal brakuje. Po tych 3 miesiącach góra pasma w zasadzie się nie zmieniła, za to bas się jakby ułożył, gra tam gdzie trzeba i jak trzeba bo początkowo trochę dudnił.

No ja słucham house, dance, r'b wiec raczej to niezbyt spokojna muzyka :D Mam podobne odczucia, że bas się zlewa i jest trochę dudniący no ale nic, pozostaje mi uzbroić się w takim razie w cierpliwość i wygrzewać :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.