Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny na usher 8935A

zbycha

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie!

Chcę złożyć zestaw głośnikowy.Ponieważ nie posiadam sprzętu pomiarowego oraz wiedzy żeby zaprojektować zwrotnicę,zestawić głośniki i zrobić pomiary, muszę polegać na gotowych projektach. Założenia są takie ;

-pomieszczenie do odsłuchu 12m2

-słucham muzyki różnej ale raczej cicho

-sprzęt do odsłuchu -CD Technics SL-PG470A i GClone

-zestaw 2 drożny, br, podłogowe

-posiadam 2 głośniki niskośredniotonowe 8935a

-koszty zwrotnicy i pozostałych głośników to 400-500PLN

Myślałem o "górze" 9930 ale nie jest to opcja przesądzona.

Od 2 tygodni przeglądam internet w poszukiwaniu interesujących mnie wątków i nic. Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?

Proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/78631-kolumny-na-usher-8935a/

Gotowy zestaw oparty na tym głośniku znajdziesz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może, uda Ci się kupić ten zestaw bez tych dwóch głośników które posiadasz. W razie pytań pisz na PW.

Ukryta Zawartość

Karol.R

Oglądałem ich ofertę, mają na tych głośnikach kit całego zestawu głośnikowego w cenie ok. 1400pln. Ale muszę jutro skontaktować się i dopytać czy sprzedają poszczególne podzespoły oddzielnie. Dzięki

.Kolega przywiózł (podobno z Niemiec) do 2,5 drożnego zestawu ale na koniec zrezygnował z projektu i kupił nowe kolumny z salonu. Odkupiłem 2 głośniki i tak oto jestem szczęśliwym posiadaczem usherów nie bardzo wiedząc co dalej z nimi zrobić

Ukryta Zawartość

Czy ta zwrotnica jest poprawna? Autor szkicu schematu zamieszczonego w internecie nie potwierdza poprawności działania tego układu. Przepraszam za jakość zdjęcia

Ukryta Zawartość

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

post-33291-062965100 1297716993_thumb.jpg

Czy ta zwrotnica jest poprawna? Autor szkicu schematu zamieszczonego w internecie nie potwierdza poprawności działania tego układu. Przepraszam za jakość zdjęcia

W sekcji tweetera jest szeregowo kondensator 47 uF - bezsens. 4,7uF to bym rozumiał. A tak w ogóle to nie da się ocenić "na oko", czy zwrotnica jest poprawna, może być świetna, a może być katastrofą - to trzeba pomierzyć. Zbuduj kolumny dokładnie według znanego i sprawdzonego przez innych projektu (to się też tyczy obudów).

Dzięki Father_PiO za wpis. Sugerujesz zbudowanie zestawu dokładnie według znanego i sprawdzonego przez innych projektu.Właśnie do tego zmierzam. Na wstępie tego tematu napisałem -nie mam zielonego pojęcia o kompletowaniu głośników i robieniu pomiarów. Szukam gotowego i sprawdzonego projektu.Mój problem polega na tym że posiadam 2 ushery 8935A i nie chcę z nich zrezygnować.Chyba zacząłem realizację projektu budowy kolumn od niewłaściwej strony, najpierw projekt a później głośniki, ale te ushery to była okazja. Ponowię prośbę o pomoc. Czy ktoś zna gotowy projekt w oparciu o te głośniki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.