Skocz do zawartości
IGNORED

Płyny do czyszczenia igły niszczą wkładki?

aniol450

Rekomendowane odpowiedzi

Polecany na forum Linna The Original SILLY PUTTY . Nie moze byc barwiony . Cena na amerykanskim ebayu ok3$. ja kupilem to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziala lepiej od oryginalnej magicznej gabki ale i tak od czasu do niestety igle przecieram na mokro zgodnie z zaleceniami Biblioteki Kongresu USA odnosnie konserwacji plyt.

z powazaniem M

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zakłady Chemiczne Sarzyna.Glut na wagę min 1 kg.Stopien lepkości do uzgodnienia.

Duuu..żo taniej niż z Japonii.

Kupowałeś? O co konkretnie trzeba pytać, znasz nazwę preparatu?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Do niedawna czyściłem igłę na sucho,ale po dokładnym przyjrzeniu się zauważyłem na samym czubku igły jakby pogrubienie,zakupiłem płyn,namoczoną spiralką dotknąłem delikatnie czubek igły,po kilkunastu sekundach,malutkim bardzo miękkim pędzeleczkiem przesunąłem zgodnie z kierunkiem po igle,sprawdziłem przez szkło powiększające,igła czyściutka,jak nowa.

Czyszczę w ten sposób jeżeli przez szkło powiększające zauważę że pędzeleczek na sucho nie dał sobie rady.

Myślę że obawy przed dostaniem się płynu w niepożądane miejsca są przesadzone,jeśli robimy to delikatnie i z głową:)

Życzę lepszego,spokojniejszego,radosnego ROKU 2012.

Jak właściwie czyścicie za pomocą gąbki ? Tylko opuszczacie na nią igłę ? Ta gąbka jest dosyć sztywna i nie jestem pewien czy samo opuszczanie przyneisie oczekiwany efekt.

tylko przez opuszczanie (na sucho oczywiście) , gąbka posiada pory i nie wiem czy będzie dobre dla igły gdyby zacząć 'szurać' nią po gąbce

audiokarma.org

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.