Skocz do zawartości
IGNORED

Płyty wydane na Ukrainie.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

ale dokąd wysyłka? chyba nie do Poland

np.cena plyty 4,99 funta dodając do koszyka masz już 5,12 plus koszt wysylki standard 4,40 funta innej opcji nie ma.

Nie no - to zakrawa na jakąś paranoję...

Tak, nie do Polski wysyłka, tylko do Górnej Wolty i tam jadę odebrac te płyty... ;)

Proszę, tu masz linki:

http://www.amazon.co.uk/gp/help/seller/shipping.html/ref=olp_merch_ship_1?asin=B000006YP4&seller=AVXB5JQRCA15O

Dostawa do Polski - skąd masz 4,40 GBP??? Jest napisane CD 1,82 i TYLE płacę!

I proszę, sprawdż np. tę płytę - dodałem ją do koszyka i wciąż jest 5,99 GBP i tak POZOSTANIE...

http://www.amazon.co.uk/Dark-Side-Moon-Pink-Floyd/dp/B000024D4P/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298238060&sr=8-1

I z karty pobiorą mi 7,81 GBP!

Proszę bardzo masz rozliczenie swojej płytki przy wysyłce standard.

RAZEM 10,54

Delivery Options: ( Learn more)

Choose a delivery speed:

Standard (3-10 business days)

Need to ?

Estimated dispatch date for this item: 22 Feb 2011

Dark Side of the Moon - Pink Floyd

£6.14 - Quantity: 1 - In stock

Condition: New

Sold by: Amazon EU S.a.r.L.

Gift options None

Order Summary

Items: £6.14

Postage & Packing: £4.40

Order Total: £10.54

Gość

(Konto usunięte)

Właśnie kupiłem dla znajomego i znalazłem troszkę tańszą, ale nie to jest istotne.

Istotne jest to, że z uporem maniaka wprowadzasz czytających to forum w błąd.

Pozostawiam już to bez komentarza - w załączeniu mój zakup sprzed paru chwil...

A Ty kupuj nadal z jakimiś dziwnymi narzutami i z przesyłką do Polski za 4,40 GBP - Twój wybór...

Mam nadzieję, że załączony zrzut ekranu rozwiał Twoje wątpliwości.

Pozdrawiam!

To napisz człowieku czytelnie dla wszystkich że nie kupujesz bezpośrednio od Amazon Uk

tylko od osób trzecich za pośrednictwem Amazon uk a to jest zasadnicza różnica.

I na pewno nie wprowadziłem nikogo w błąd.

"Ciemna strona..." ostatnio zdrożała. Ale to tak tylko odnośnie powyższego wpisu. :)

Vat w Anglii od tego roku wynosi 20 %. Ceny w Amazonie podawane są według tej stawki, jednak gdy produkt jest wysyłany do Polski cena rośnie o wiadome nam 3 % polskiego vat. Nie ma dodawania kwoty na rachunku, lecz w stosunku do ceny w wyszukiwarce. Zresztą, zawsze jest podawane podsumowanie bez vat, a potem niżej z nim. Łatwopoliczyć, iż to 23 %. Myślę, że mówimy o tym samym, acz może nie wyłuszczamy tego należycie.

Jeszcze taka krótka reminiscencja. Nie kupujmy płyt kiepskiej jakości z Ukrainy, jeśli można dostać czasem bardzo tanio u wyspiarzy. :)

Gość

(Konto usunięte)

To napisz człowieku czytelnie dla wszystkich że nie kupujesz bezpośrednio od Amazon Uk

tylko od osób trzecich za pośrednictwem Amazon uk a to jest zasadnicza różnica.

I na pewno nie wprowadziłem nikogo w błąd.

"Napisano 18.02.2011 - 14:36

Wyświetl postUżytkownik kosbor dnia 18.02.2011 - 13:34 napisał

Proponuję salomonowe rozwiązanie i kupić rzeczoną płytę na Amazon.co.uk. Cena- 4,93 funta. Do Polski wyjdzie około 5,10 funta (Liczony polski vat). Przy zakupach za minimum 25 funtów (około 120 złotych) przeszyłka do Polski gratis, kurier przynosi pod drzwi. Kupisz 2 płyty P.J. Harvey i już masz zwrot polskiej ceny. :)

Kupuję na Amazon i szczerze polecam!

Mały off top, ale gwoli wyjaśnienia, bo dziwny ten Twój "przelicznik" ;)

Jeśli płyta na Amazonie ma cenę np. 4,93 GBP, to tyle płacisz (nie żadne 5,10 GBP) za nią plus koszt przesyłki 1,82 GBP. I taka kwota jest potrącana z karty kredytowej (w PLN w zależńości od kursu walut i w jakiej walucie rozliczeniowej masz kartę).

Przy zakupach za min. 25 GBP faktycznie dostawa gratis.

Pozdrawiam!"

Jeszcze masz jakieś problemy, CZŁOWIEKU? Po prostu na stronie www.amazon.uk ...

I poczytaj sobie na czym polega działalność Amazon...

Dla mnie temat jest zamknięty i tak jak napisałem wcześniej: Ty kupuj przepłacając, ja pozostanę przy moim systemie, gdzie płacę bez żadnych doliczeń, a przesyłka kosztuje mnie 1,82 GBP.

to jest twój link do płyty Pink Floyd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dodaj ją od razu do koszyka nie wchodząc na oferty handlowców

i dojdź do momentu płatności i jeśli masz odwagę to napisz końcową

kwotę do zapłaty tutaj na forum.

Ja obstawiam 10,54 funta.

No i jeszcze jedno nie kupuję jednorazowo mniej niż 7 płyt

więc w sumie to ty przepłacasz w wiekszosci przypadków gdy

doliczysz swoje 1,82 funta do każdej płyty.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Mam odwagę i przyznaję, że w tym wypadku dobrze obstawiasz, ale co w związku z tym? O czym to świadczy?

Tylko o tym, że użyłem błędnego linku, a mój wcześniejszy załącznik potwierdza to, co pisałem: można taniej!

I wciąż uważam, że swoimi wpisami wprowadzasz ludzi w błąd:

np.cena plyty 4,99 funta dodając do koszyka masz już 5,12 plus koszt wysylki standard 4,40 funta innej opcji nie ma.

Dla mnie temat naprawdę zamknięty.

Konkluzja jedna: na amazon.co.uk można kupować w cenach takich, jakie widnieją przy oferowanych płytach bez żadnych dodatkowych doliczeń i z kosztem wysyłki do Polski równym 1,82 GBP.

Jak najbardziej jest taka opcja!

PS To był tylko przykład z 1 czy 2 płytami CD. Standardowo też kupuję więcej płyt jednorazowo i z reguły uzyskuję przesyłkę gratis.

To już jednak nie ma wpływu na Twoje błędne informacje o doliczaniu VATu i przesyłce 4,40 GBP, bo "innej opcji nie ma"...

Gość

(Konto usunięte)

<young>

Ty chyba naprawdę jakiś "odklejony" jesteś i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...

I z uporem maniaka starasz się triumfować, a przy tym nie mając wciąż racji i w przeciwieństwie do mnie, nie potrafisz przyznać się do własnej omyłki.

Różnica między nami jest taka, że ja nigdzie wcześniej nie zanegowałem definitywanie "Twoich opłat" i nie stwierdziłem, że one nie istnieją - podałem przykład tańszej opcji, z której sam korzystam.

Ty natomiast stwierdziłeś, że podane przez Ciebie opłaty są niepodważalne - skoro napisałeś, że "innej opcji nie ma". I tym właśnie wprowadzasz czytelników w błąd i nawet nie raczysz tego skorygować.

Tak więc bądź łaskaw i na przyszłość Ty nie puszczaj wodzy fantazji i między bajki włóż te swoje "niepodważalne cenniki".

Żegnam.

To chyba twoje słowa chyba że zerwał ci się film jak to pisałeś?

Mały off top, ale gwoli wyjaśnienia, bo dziwny ten Twój "przelicznik" ;)

Jeśli płyta na Amazonie ma cenę np. 4,93 GBP, to tyle płacisz (nie żadne 5,10 GBP za nią plus koszt przesyłki 1,82 GBP. I taka kwota jest potrącana z karty kredytowej (w PLN w zależńości od kursu walut i w jakiej walucie rozliczeniowej masz kartę).

Przy zakupach za min. 25 GBP faktycznie dostawa gratis.

Napisz mi inną opcję zapłaty za płytę kupioną bezpośrednio od Amazon uk

ZAZNACZAM BEZPOŚREDNIO OD AMAZON UK NIE OD OSÓB TRZECICH.

I kosbor napisał jak najbardziej prawdę tylko ty nie miałeś o tym pojęcia.

Gość

(Konto usunięte)

Ty naprawdę jesteś ograniczony, a już myślałem, że tylko takie wrażenie sprawiasz...

Od początku była mowa, propozycja, zakupów NA AMAZONIE.CO.UK - bez sugestii "kupujecie bezpośrednio od Amazon, a nie od wystawiających płyty na Amazonie".

Byłeś orędownikiem, że "innej opcji" cenowej nie ma!

Udowodniłem, że jest inna opcja, tańsza, zakupów NA AMAZONIE.

Posiedź jeszcze trochę przy kompie, a mózg już całkiem Ci się zlasuje, skoro już nawet nie wiesz, o czym piszemy i dalej z klapkami na oczach podajesz nietrafiony argument - "kupowanie bezpośrednio od Amazon".

Ogólnie przyjęte jest, że kup coś "na jakiejś stronie" związane jest z wyborem NAJKORZYSTNIEJSZEJ opcji tych zakupów, ale widać do Ciebie to nie dociera i wciąż utrzymujesz, że "na amazonie.co.uk doliczają VAT i koszt wysyłki to 4,40 GBP - innej opcji nie ma".

Krótko i dosadnie: bredzisz...

Bez odbioru!

Napisz co w tych słowach jest nie prawdą że je podważyłeś.

Przelicznik jest jak najbardziej prawidłowy. Amazon liczy vat jak wiele razy miałem sie okazję przekonać według stawki kraju przeznaczenia- za płytę o wartości 4,99 funta na fakturze jest 5,12 funta. Na dostarczanej fakturze zawsze widnieje stawka 23 % vat w podsumowaniu. Angielska jest niższa. Kupuję zawsze większe ilości.

A co to znaczy off top? W którym słowniku języka polskiego można znaleźć te wyrazy?:)

To ty dopiero zostałeś uświadomiony że nie kupowałeś od Amazon uk.

Gość

(Konto usunięte)

Nie w słowach <Kosbora>, tylko w Twoich słowach - czytaj!!! Kiedy stwierdziłeś, że innej opcji nie ma...

Obudź się!!!

Ty ludzi w błąd wprowadzasz, co udowodniłem, że jest inna opcja!

Wiesz, nie chce mi się już z Tobą gadać, bo nawet nie kumasz, co wcześniej napisałeś.

Jaka jest k.... inna opcja kupując płytę od Amazon uk.?Napisz to w końcu!!!!

Wcześniej zgodziłeś się z tym wyliczeniem

Ukryta Zawartość

SAM TO POTWIERDZIŁEŚ TWOJE SŁOWA:

Mam odwagę i przyznaję, że w tym wypadku dobrze obstawiasz

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Jaka jest k.... inna opcja kupując płytę od Amazon uk.?Napisz to w końcu!!!!

Wcześniej zgodziłeś się z tym wyliczeniem

http://www.amazon.co...98238060&sr=8-1

SAM TO POTWIERDZIŁEŚ TWOJE SŁOWA:

Mam odwagę i przyznaję, że w tym wypadku dobrze obstawiasz

Ostatni mój wpis w tym temacie, bo jesteś jak ta ściana - "ściana i tak swoje wie...".

Uczepiłeś się słówka OD Amazon i przez to starasz się wybrnąć, a ja zawracam Ci cały czas uwagę, że nikt nie precyzował, iż zakupu mają być bezpośrednio OD sklepu Amazon, tylko NA stronie amazon.co.uk i tak cały czas pisaliśmy ("na amazonie").

I wyjechałeś z tym swoim cennikiem, który ja podważyłem, bo kupując NA AMAZONIE (w tym również od wystawiających tam CD), koszty są niższe.

I nie przekręcaj teraz całej dyskusji, bo sądzę, że nikt, kto to czyta, nie myśli w ten sposób, co Ty: kupuję NA amazonie = tylko i wyłącznie OD SKLEPU AMAZON.

Kiedy padała propozycja zakupów NA AMAZONIE, podałeś zawyżone cenniki dotyczące tylko zakupów od sklepu i tym wprowadzasz ludzi w błąd, bo można taniej kupując od innych i ja to udowodniłem.

I albo to rozumiesz w końcu, albo Twoja tępota osiągnęła zenit...

• 1 rok później...

Kupiłem i odesłałem tego samego dnia. Masakra, nie polecam nikomu. Poligrafia okropna, lepsza bym druknął na drukarce, delikatnie pogniecona i nie spasowana, pudełko tez jakieś kiepskie, sama płyta kiepskiej jakości wygląda jak by sreberko zaraz miało odpaść. Nawet jej nie odpaliłem bo jeszcze się uszkodzi i mi kaski nie zwrócą :) nie chce mieć czegoś takiego w domu.

• 5 miesięcy później...

Czy to też będzie podróba, hologram wiele nie znaczy w tym przypadku, co ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oryginał, do sprzedaży na terenie Ukrainy, Rosji, itd. Coś jak np u nas Metal Mind Productions. Jeśli sprzedajesz pojedyncza sztukę, nikt się nie przyczepi, natomiast jeśli robi to sklep, to może ostro "beknąć".

Oryginał masz za 48 zł, po co kombinować?.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.