Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Quantum 607 vs Monitor Audio BX6

czarny2807

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest sens kupować Magnaty (657, 653, 63) gdy będą stały blisko ściany? Czy tylny bass-reflex i bliskość ściany to mądra decyzja? Podłogowe stałyby około 20cm od ściany, lekko skręcone w stronę środka pomieszczenia. Podstawkowe mogę odsunąć na około 40 cm. Centralny to już praktycznie stykałby się ze ścianą. Czy to nie sprawi, że dźwięk będzie fatalny?

U mnie 605 staly 30cm, terazniejsze 905 stoja tez 30cm, a nawet blizej. Odsuwanie i przysuwanie je do tylnej sciany praktycznie nie wplywa na bas. Nie wiem czemu.

?👈

Czytałem gdzieś recenzję 605 i tak jak Rafał "mówi" było napisane,ze chociaż bas refleks z tyłu to przysuniecie do ściany na mniej niż 50 cm nie wpływa tak mocno na bas niż inne kolumny z tylnym BR.Coś w tym musi być.

Jak mialem 605 to odkrecalem prawie na maks. Fakt basu bylo duzo, bo mam dosc male pomieszczenie itp, ale nie bylo charakterystycznych odbic czy czegos takiego.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.