Skocz do zawartości
IGNORED

Konwersja z 24p do 25p

KrzysiekA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam mały problem. Posiadam starszy model Philipsa Z Pixel Plus2 100Hz i telewizor ten może odbierać sytnał PAL i NTSC. Mam kilka filmów HD z prędkością 24p i wprawdzie mój odtwarzacz multimedialny odtwarza je zamieniając je na PAL ale płynność odtwarzanie pozostawia wiele do życzenia. Znalazłem w Internecie sposób jak zamienić 24P na 25P przyśpieszając film o 4%. Efekt był tak dobry że trochę mi szczęka opadła.

Po tym jak zobaczyłem jaka jest różnica jakości postanowiłem sobie na razie odpuścić kupowanie plazmy.

Może najpierw opiszę jak to robię a później jaki mam z tym problem.

A więc odzielam obraz od dźwięku przy pomocy programu TSMuxer. Wczytuję po prostu film i zaznaczam funkcję Demux i funkcję zamiany do 25p i naciskam start. Muszę to robić odzielnie dla ścieżki dźwiękowej i oddzielnie dla obrazu bo mi wyskakuje błąd. W wyniku tego otrzymuje obraz w formacie 25p i dźwięk w formacie 24p.

Następnie przy pomocy eac3to zaznaczając w drugiej zakładce zaznaczam Palspeedup. Co mi przyśpiesza dźwięk do prędkości 25p.

Następnie przy pomocy TSMuxera łączę nowy dźwięk z nowym obrazem.

Jest tylko jeden mały problem. Film ma dźwięk przez pierwsze 25 minut a później cisza.

Co robię źle?

https://www.audiostereo.pl/topic/79161-konwersja-z-24p-do-25p/

Zaznacz jedynie ścieżkę napisów i DEMUX

Startuje i nic mi się nie dzieje. Chyba spróbuję zdemuxować cały film tylko z zaznaczonymi napisami. Do tej pory robiłem film i obraz oddzielnie bo na pierwszym filmie który konwertowałem gdy robiłem demux na raz to mi wyskakiwał błąd po dziesięciu minutach filmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.