Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha TX-492RDS

brewka87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To mój pierwszy post na forum, więc chciałbym wszystkich przywitać. A teraz do rzeczy. Po kilkudniowych poszukiwaniach na tym forum i nie tylko tunera do mojej Yamahy AX-900 postanowiłem zakupić tuner jak w temacie. Niestety dźwięk mnie bardzo rozczarował, a czytając różne tematy nt. tunerów Yamahy myślałem że to dobry wybór. Do tej pory słuchałem ze starego analogowego tunera Telefunken RT100 i ten staruszek gra w mojej opini duuużo lepiej. Uparłem się na tuner Yamahy i to w dodatku w czarnym kolorze, żeby się to wszystko ladnie komponowało ale nie moge tego czegoś słuchać. Czułość taka sobie, ale dźwięk tragedia. Najgorsze jest to, że przy niektórych częstotliwościach akustycznych występuje takie "pierdzenie" ciche to jest aczkolwiek bardzo irytuje. Na początku nawet tego nie zauważyłem, ale im dłużej słucham tym bardziej mnie to drażni. Poziom sygnału na wyjściach TX-492RDS jest dużo nizszy niż na wspomnianym Telefunkenie, stereofonia też gorsza. Czy w cenie do 250zł znajdę coś w ofercie yYamahy co zagra lepiej?

Zastanawiam się nad tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale tak się zraziłem do tego obecnego tunera że aż się boję :)

Proszę o opinie, ewentualnie o wskazówki co w tym przedziale cenowym będzie rozsądnym wyborem. Nie zależy mi na RDS, w ostatecznosci nie musi to byc tez Yamaha...

Ukryta Zawartość

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/

Witam,

Może kupiłeś jakąś "kombinowaną" sztukę..Yamaha jest znana, z dobrych tunerów..Ja się pod tym podpisuje. Sam gram na TX-592. To najwyższy, w serii model. Za 250zł nieosiągalny (obecnie na alledrogo u "handlarzyn" ok. 400zł). TX-492 musi grać gorzej (patrz dane techniczne), dlatego uparłem się na 592 i nie żałuje. Ale do rzeczy..Yamahy ogólnie dobrze "łapią" sygnał. U mnie każda stacja na 5 kresek (full), z wyjątkiem 2-3 stacji (4 kreski), czasami w porywach zdarzają się 3 kreski. Odbiór? 80% stacji bez zastrzeżeń (2-3 szumią lub mają kiepską jakość), Antena? Zwykły kabelek od mini-wieży. Jakość...Na dobrze łapiących stacjach (czyli większość), odbiór naprawdę dobry...Żeby nie przesadzać (ale jednak jak słucham Chillizet to specjalnej różnicy pomiędzy CD nie ma), z całą pewnością jak dobre MP3. Ogólna barwa brzmienia...Wydaje mi się, że dość "ciepło" jak na Yamahę. Jednak nie mam odniesienia do innych modeli czy marek, w moim zestawie (a tylko tak można obiektywnie porównać).

Polecam TX-592

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2136143
Zastanawiam się nad tym

Ukryta Zawartość

Miałem swego czasu ten model, grał przyzwoicie. Wcześniejszy TX-540RS to dokładnie to samo, różnią się tylko kolorami wyświetlacza (540 ma dwukolorowy). To modele jeszcze bez RDS, mają za to możliwość nadawania stacjom własnych nazw, bodajże do 4 znaków.

Cena na aukcji niska, można zaryzykować ;)

Możesz też poszukać topowego modelu z tej serii, TX-930/950RS. Powinien kosztować jakieś - strzelam - 300 zł.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2136152

Witam,

Może kupiłeś jakąś "kombinowaną" sztukę..Yamaha jest znana, z dobrych tunerów..Ja się pod tym podpisuje. Sam gram na TX-592. To najwyższy, w serii model. Za 250zł nieosiągalny (obecnie na alledrogo u "handlarzyn" ok. 400zł). TX-492 musi grać gorzej (patrz dane techniczne), dlatego uparłem się na 592 i nie żałuje. Ale do rzeczy..Yamahy ogólnie dobrze "łapią" sygnał. U mnie każda stacja na 5 kresek (full), z wyjątkiem 2-3 stacji (4 kreski), czasami w porywach zdarzają się 3 kreski. Odbiór? 80% stacji bez zastrzeżeń (2-3 szumią lub mają kiepską jakość), Antena? Zwykły kabelek od mini-wieży. Jakość...Na dobrze łapiących stacjach (czyli większość), odbiór naprawdę dobry...Żeby nie przesadzać (ale jednak jak słucham Chillizet to specjalnej różnicy pomiędzy CD nie ma), z całą pewnością jak dobre MP3. Ogólna barwa brzmienia...Wydaje mi się, że dość "ciepło" jak na Yamahę. Jednak nie mam odniesienia do innych modeli czy marek, w moim zestawie (a tylko tak można obiektywnie porównać).

Polecam TX-592

Tu nie chodzi o siłę sygnału, bo sygnał jest na full i jest taki sam dźwięk. Nie jest to jakieś straszne zniekształcenie ale tak jakby się chwilami przesterowywał, mimo iż na wyjsciu sygnał duużo niższy niż na moim poprzednim tunerze. Antenę mam metrową ćwierćfalówkę 1/4lambda na dachu 3 piętrowego bloku tak więc nie jest to kawałek jakiegoś drucika. Tuner nie wygląda na grzebany. Pod tą samą anteną Telefunkem RT100 odbiera lepiej. Po tunerze Yamahy chyba spodziewałem się za dużo.

Teo, dzięki. Zastanowię się w takim razie nad nim dokładniej

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2136223

Słucham podstawowego modelu TX300.Żadnych negatywnych wrażeń Czysty wyrażny odbiór z dobrym mocnym sygnalem .

Pewnie twój egzemplarz był " serwisowany".

A może porównaj z innym odbiornikiem stację ,Bywa ze skrośne z nadajników sąsiednich częstotliwosci sieją harmoniczne.

Szczególnie jak są silniejsze.A może masz pod oknami postój taksówek:) a tam siedzi Henio z dopałką.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2136259

Zakupiłem już model TX-550RS na próbę... najwyżej zacznę nimi handlować na allegro, aż trafię coś co mnie usatysfakcjonuje a co do zakupionego wcześniej egzemplarza, to faktycznie nie wykluczam jakiejś ingerencji ze strony osób trzecich.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2136383

W tunerach Yamaha serii TX najwższy model to TX-950. Był jeszcze TX 1000/2000 ale to były jednostkowe sztuki.Miał tytanową obudowę i drewniane boczki.

Natomiast serie TX 4xx czy TX5xx to wyroby powiedzmy popularne.

Jednak jednak najważniejsza niezależnie od modelu jest pasywna antena zewnętrzna lub dwie anteny o polaryzacji H i V połączona dobrym kablem koncentrycznym przez symetryzator z tunerem. Wówczas usłyszycie jak pięknie potrafi grać Yamaha.

Yamaha TX-950

Ukryta Zawartość

post-17491-024527000 1298630958_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2137308

HM69 moja antena to antena GP 1/4λ na dachu 3 pietrowego bloku, uziemiona, bez żadnych dodatkowych wzmacniaczy itp. Jest to co prawda antena nadawcza o impedancji falowej 50Ω ale takie niedopasowanie moim skromnym zdaniem przy odbiorze nie powinno mieć większego znaczenia. Mieszkam w Radomiu i na tej antenie bez problemu odbieram warszawską Eskę. Polaryzacja anteny pionowa tutaj też może być jakaś wina, ale przede wszystkim mam zastrzeżenia co do dynamiki dźwięku z tej Yamahy. Jest on tak jakby "płaski" bez względu na siłę sygnału tak więc do antenę zostawiam na koniec. Tak jak już napisałem we wcześniejszym poście zakupiłem juz drugą Yamahę dla porównania. Jeśli się okaże że gra podobnie to będę szukać dalej. Pozdrawiam i dzięki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2137397
W tunerach Yamaha serii TX najwższy model to TX-950.

TX-950 miał dokładnie to samo wnętrze co TX-930, sytuacja analogiczna do TX-540/550. I nie był to oczywiście model najwyższy, jak sam napisałeś były lepsze.

TX-930/950 miały fajne wyposażenie, w tym selektor anten (można było podłączyć dwie) i zestaw funkcji pozwalających lepiej dostroić się do sygnału. Co istotne, wszystkie ustawienia zapamiętywane były niezależnie dla każdej stacji.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2137756

Nie pisałem, że były lepsze od TX-950. Były droższe bo miały więcej bajerów ale powstały kilka lat przed TX-950. Sonicznie TX-1000/2000 były porównywalne z TX-950. 930 mimo tych samych bebechów grała gorzej.

Natomiast TX-950 miał możliwość wyboru kroku co 0,01MHz!

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2137847

W tunerach Yamaha serii TX najwższy model to TX-950. Był jeszcze TX 1000/2000 ale to były jednostkowe sztuki.Miał tytanową obudowę i drewniane boczki.

Natomiast serie TX 4xx czy TX5xx to wyroby powiedzmy popularne.

Jednak jednak najważniejsza niezależnie od modelu jest pasywna antena zewnętrzna lub dwie anteny o polaryzacji H i V połączona dobrym kablem koncentrycznym przez symetryzator z tunerem. Wówczas usłyszycie jak pięknie potrafi grać Yamaha.

Yamaha TX-950

Hehe..Dobre..Kolego nieuważnie czytasz...Być może TX-950 był najwyższym modelem ok. 15-20 lat temu. Zwróć uwagę na tak ważną "końcówkę" u Yamahy, która stanowi linię/lata produkcji. Poza najnowszymi/obecnymi od najnowszych, były: x97 (np. AX-497),x96 (np. AX-396), x92 (np. TX-592). Więc, z tego co mi wiadomo jest to najwyższy model, z serii (żeby była jasność serii"x92).A "TX" to jest oznaczenie tunera, nie jego seria.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2137973

danny@ To dobrze, że uczestniczysz w dyskusji. Jednak lepiej by było gdybyś pisał konkretnie o danym modelu tunera bo werifikowanie innych wypowiedzi wymaga nie tylko wiedzy źródłowej ale też zwykłej praktyki. Więc tego raczej nie rób.

W Historie tunerów okres około 1970-1990 uważa się za najlepszy. Dotyczy to wszystkich czołowych marek. Schyłek tego okresu przypadł na lata 1990/1993. Dlatego tutaj podpowiadając koledze, który założył wątek obracamy się w okresie schyłkowym czyli w latach 1986-1993. I tak dla f.Yamaha model TX-950 z serii TX powstał w roku 1991. Tunery TX1000/2000 w roku 1988. W nazewnictwie f.Yamaha kolejność numeru w danej serii nie musi oznaczać kolejności ukazywania się danego modelu na rynku.

Ukryta Zawartość

Natomiast wspomniane przez Ciebie numerki modeli to produkcja późniejsza i jako taka nie wchodzi do dyskusji bo to/były to modele klasy popular pisząc najdelikatniej.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138129

Panowie, ja nie oczekuje cudów w tym przedziale cenowym, natomiast chciałbym dokonać jak najtrafniejszewgo wyboru który jednocześnie byłby możliwy do zrealizowania (dostępność danego modelu na rynku wtórnym). Szukam tunera który godnie zastąpi mojego starego telefunkena. Zdaję sobie sprawę z tego, ze najprawdopodobniej po przetestowaniu modelu TX-550RS i pozostawieniu któregokolwiek z tunerów i tak będe szukac czegoś lepszego bo tak to juz jest w tym hobby :) Dlatego propozycje innych modeli jak najbardziej mile widziane, chętnie przeczytałbym opinie nt tunerów innej marki. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138363

danny@ To dobrze, że uczestniczysz w dyskusji. Jednak lepiej by było gdybyś pisał konkretnie o danym modelu tunera bo werifikowanie innych wypowiedzi wymaga nie tylko wiedzy źródłowej ale też zwykłej praktyki. Więc tego raczej nie rób.

W Historie tunerów okres około 1970-1990 uważa się za najlepszy. Dotyczy to wszystkich czołowych marek. Schyłek tego okresu przypadł na lata 1990/1993. Dlatego tutaj podpowiadając koledze, który założył wątek obracamy się w okresie schyłkowym czyli w latach 1986-1993. I tak dla f.Yamaha model TX-950 z serii TX powstał w roku 1991. Tunery TX1000/2000 w roku 1988. W nazewnictwie f.Yamaha kolejność numeru w danej serii nie musi oznaczać kolejności ukazywania się danego modelu na rynku.

Ukryta Zawartość

Natomiast wspomniane przez Ciebie numerki modeli to produkcja późniejsza i jako taka nie wchodzi do dyskusji bo to/były to modele klasy popular pisząc najdelikatniej.

"HM69"

Nie wiem po co ten Twój ostatni wywód? Miał jakiś cel? Wszem i wobec jest wiadome, że seria x92 miała, dwa tunery TX-492 oraz TX-592 (być może o czymś nie wiem). Kolega pisał odnośnie TX-492. Więc dostał odpowiedź/porównanie do najwyższego modelu tej linii TX-592.

Zupełnie nie rozumiem ostatniego postu, który to odnosi się do niczego. Być może proponowany przez Ciebie TX-950 jest najwyższym modelem, rzecz, w tym, że "z innej bajki" i chyba 3 serie do tyłu. Więc odpowiadając.....Najwyższy model, w linii x92 jest TX-592 (tak napisałem, w pierwszym poście i to jest prawda). Tyle.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138429
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

"HM69"

Nie wiem po co ten Twój ostatni wywód? Miał jakiś cel? Wszem i wobec jest wiadome, że seria x92 miała, dwa tunery TX-492 oraz TX-592 (być może o czymś nie wiem). Kolega pisał odnośnie TX-492. Więc dostał odpowiedź/porównanie do najwyższego modelu tej linii TX-592.

Zupełnie nie rozumiem ostatniego postu, który to odnosi się do niczego. Być może proponowany przez Ciebie TX-950 jest najwyższym modelem, rzecz, w tym, że "z innej bajki" i chyba 3 serie do tyłu. Więc odpowiadając.....Najwyższy model, w linii x92 jest TX-592 (tak napisałem, w pierwszym poście i to jest prawda). Tyle.

To że 3 serie do tyłu to akurat jego zaleta.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138436

To że 3 serie do tyłu to akurat jego zaleta.

"discomaniac71"

Możliwe, nawet bardzo możliwe, w sensie brzmieniowym jak sądzę..Często, posłużę się modnym zwrotem "vintage" grają lepiej. Ja, z TX-592 jestem zadowolony (brzmieniowo i wizualnie), natomiast takiego "3 dekady wstecz" bym nie chciał (po prostu stare i brzydkie, więc nie zawsze to zaleta:)).

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138465
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

"discomaniac71"

Możliwe, nawet bardzo możliwe, w sensie brzmieniowym jak sądzę..Często, posłużę się modnym zwrotem "vintage" grają lepiej. Ja, z TX-592 jestem zadowolony (brzmieniowo i wizualnie), natomiast takiego "3 dekady wstecz" bym nie chciał (po prostu stare i brzydkie, więc nie zawsze to zaleta:)).

Jeśli kupujesz oczami to już Twój problem. Różnice w dźwięku mogą być drastyczne. Dotyczy to także wzmacniaczy i odtwarzaczy Yamaha. Dopiero najnowsza seria jest naprawdę dobra.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138470

Jeśli kupujesz oczami to już Twój problem. Różnice w dźwięku mogą być drastyczne. Dotyczy to także wzmacniaczy i odtwarzaczy Yamaha. Dopiero najnowsza seria jest naprawdę dobra.

Dotyczy to wszystkiego i wszystkich marek:) Mam na myśli audio. Natomiast nie zgodzę się, że każde "vintage" gra lepiej...Absolutnie nie ma co uogólniać, jednak z wiadomych przyczyn rynkowych/kapitalistycznych/światowych, starocie, w większości grały lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138481
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dotyczy to wszystkiego i wszystkich marek:) Mam na myśli audio. Natomiast nie zgodzę się, że każde "vintage" gra lepiej...Absolutnie nie ma co uogólniać, jednak z wiadomych przyczyn rynkowych/kapitalistycznych/światowych, starocie, w większości grały lepiej.

Rzeczy używane trzeba umieć kupować. Absolutnie nie zgadzam się że każde vintage gra lepiej. I nie każdy sprzęt jest vintage. Patrząc na Allegro pełno jest szrotu który robi za vintage i sprzedawany jest w cenach podobnych do ceny zakupu.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138491

Rzeczy używane trzeba umieć kupować. Absolutnie nie zgadzam się że każde vintage gra lepiej. I nie każdy sprzęt jest vintage. Patrząc na Allegro pełno jest szrotu który robi za vintage i sprzedawany jest w cenach podobnych do ceny zakupu.

Całkowicie się zgadzam i podpisuję obydwiema łapami pod tym co napisał discomaniac71@

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138501

discomaniac71 Jeśli już zabrałeś głos w tym temacie, to aż się nie moge powstrzymać żeby nie zapytać o jakiś CD do AX-900. Czytałem mnóstwo tematów na tym forum o różnych CD Yamahy i z tego co widziałem kiedys polecałes bardzo modele 1030/1050/1060 później natomiast kilku osobom odradzałeś te cedeki ze względu na drogi i niedostępny juz praktycznie laser. Czy w przedziale cenowym tak do 400-500pln kupie coś sensownego? Jak do tej pory słucham z kompa flaków, karta Audiotrak Prodigy HD2 i nie chciałbym zrobic sobie że tak to określę downgrade'u ;) A zależy mi na tym, żeby podczas słuchania muzyki komp był wyłączony. Ze stacjonarnych odtwarzaczy CD u siebie słuchałem jedynie Sony CDP-M51. discomaniac71 jeśli możesz to wypowiedz się w tej kwestii. P.s. było by dobrze gdyby laser był dość tani i dostępny bo zakładam, że po zakupie na allegro wszystkiego mogę się spodziewać ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2138538

Witam po dłuższej przerwie. Kilka dni temu dotarł do mnie tuner RX-550 RS i jestem pod wrażeniem ... niestety negatywnym. Jedyne co mi się w tym tunerze spodobało to wygląd - gałka do strojenia zamiast przycisków jak w TX-492RDS oraz czytelniejszy wyświetlacz. Reszta na minus. W poprzedniku nie podobała mi się trochę barwa dźwięku, nieciekawa stereofonia i delikatne jakby przesterowania, nawet nie wiem czy to dobrze określam, słyszane to jest najbardziej na "szeleszczących" dźwiękach, no i zdecydowanie mniejsza dynamika niż we wspomnianym analogowym Telefunkenie RT100. W obecnie testowanym modelu pomijając kwestię estetyki nie podoba mi się kompletnie NIC. Najgorsze jest to, że dźwięk brzmi z tego tunera jak z mp3 64kbps... Bardzo zniekształcone średnie i wysokie tony, czułość odbiornika gorsza niż w TX-492. Bez względu na siłę sygnału odbiór mocno zniekształcony. Ogólnie rzecz ujmując jestem bardzo rozczarowany tunerami Yamahy

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2143192

brewka87@ Twój przykład jest typowy. Ty po prostu swoje wiesz, a cała ta dyskusja i porady to tylko bicie plany.

Napisałeś, że jesteś rozczarowany tunerami Yamahy. a prawda jest taka, że to nie wina tunerów (nawet tego chłamu, który używałeś) tylko Twoja. Na ale mamy dupokrację i każdy może tu na forum napisać swoją "poradę". Ale trzeba umieć czytać forum i oddzielać rzeczy wartościowe od zwykłego gderania i te uwagi stosować/wdrażać. Niestety Ty oparłeś się na własnym widzeniu spraw, gałek i wyświetlaczy i teraz masz pretensje do Yamahy, a trzeba by zacząć od siebie…. .

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2143300

brewka87@ Twój przykład jest typowy. Ty po prostu swoje wiesz, a cała ta dyskusja i porady to tylko bicie plany.

Napisałeś, że jesteś rozczarowany tunerami Yamahy. a prawda jest taka, że to nie wina tunerów (nawet tego chłamu, który używałeś) tylko Twoja. Na ale mamy dupokrację i każdy może tu na forum napisać swoją "poradę". Ale trzeba umieć czytać forum i oddzielać rzeczy wartościowe od zwykłego gderania i te uwagi stosować/wdrażać. Niestety Ty oparłeś się na własnym widzeniu spraw, gałek i wyświetlaczy i teraz masz pretensje do Yamahy, a trzeba by zacząć od siebie…. .

Napisałem, że jestem rozczarowany tunerami Yamahy, bo z dwóch słyszanych modeli jeden jest gorszy od drugiego. Poleciłeś mi tuner który jest bardzo ciężko zdobyć i pewnie kosztuje też niemało. Napisałem wyraźnie, że szukam przyzwoicie grającego tunera który jest do zdobycia na rynku wtórnym w rozsądnych pieniądzach. Zarzuciłeś mi, że to moja wina, ze tunery grają źle to może mi wytłumacz na czym polega ta moja wina. Czy słuchałeś może Telefunkena RT100 do którego porównałem Yamahy? Jeśli coś wg mnie gra gorzej, to nie będę pisać, ze gra ok tylko dlatego, że ma napis Yamaha na obudowie. Powiedz mi w którym miejscu napisałem, ze gałki i wyświetlacze są dla mnie najważniejszym kryterium wyboru? Gdyby tak było to zostawiłbym sobie ten ostatni, bo mi sie podoba, ale wydaje mi się, ze tuner "przy okazji" powinien także grać.

https://www.audiostereo.pl/topic/79209-yamaha-tx-492rds/#findComment-2143472

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.