Skocz do zawartości
IGNORED

jaki DAC bezprzewodowo przesyła gęste formaty?

secc

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

pytanie będzie dotyczyło wyboru DACa. interesuje mnie taki, który może przesyłać sygnał cyfrowy bezprzewodowo. komputer od wzmacniacza stereo dzieli jakieś 10-11 metrów. koaksjala musiałbym wkuwać w ścianę, wprawdzie mam płytę kartonowo-gipsową, ale wolałbym tego uniknąć. poza tym nie do końca wiem jak sprawi się tak długi przewód łączący kompa z wzmacniaczem.

wiem, że rDAC ma wifi, ale nie transmituje tą drogą gęstych formatów.

pytanie brzmi:

czy jest jakiś DAC, który bezprzewodowo przesyła dzwięk 24/192 lub 96?

no i jeśli nie ma, to jak zapatrujecie się na długość koaksjala ok. 10-11 metrów?

z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat.
Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat.

Taaa komp tani wzmacniaczyk i gęste formaty do tego jeszcze przesyłanie sygnału wireless czyli zabieranie się do tematu od tzw. dupy strony.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.
Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.

hehehe...

po pierwsze, kiedy człowiek ma na kompie gęste formaty, to chce do tego mieć także sprzęt. to chyba nic złego. a nawet jeśli jest to zło, to takie które czynię sobie, nie tobie.

po drugie, z całą pewnością piszczące skrzynki, których używasz do odtwarzania muzyki kosztowały co najwyżej dwadzieścia procent tego co moje. ale to nie ma żadnego znaczenia. zatem sugestia o tanim wzmacniaczu była niepotrzebna - każdy ma to co ma.

a po trzecie, twoja uwaga, nic a nic nie wnosi do sprawy, z którą się tutaj zgłosiłem. no i jest tak niegrzeczna jak stwierdzenie, które ktoś kiedys wygłosił o tobie (tak wyczytałem na forum), że: "masz najbrzydszą babę w okolicy i nikt nie wie co można za taką robić".

ale ja ci nie będę robił wyrzutów z powodu twojej baby. liczę na wzajemność.

pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat.
Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat.

hehehe...

po pierwsze, kiedy człowiek ma na kompie gęste formaty, to chce do tego mieć także sprzęt. to chyba nic złego. a nawet jeśli jest to zło, to takie które czynię sobie, nie tobie.

po drugie, z całą pewnością piszczące skrzynki, których używasz do odtwarzania muzyki kosztowały co najwyżej dwadzieścia procent tego co moje. ale to nie ma żadnego znaczenia. zatem sugestia o tanim wzmacniaczu była niepotrzebna - każdy ma to co ma.

a po trzecie, twoja uwaga, nic a nic nie wnosi do sprawy, z którą się tutaj zgłosiłem. no i jest tak niegrzeczna jak stwierdzenie, które ktoś kiedys wygłosił o tobie (tak wyczytałem na forum), że: "masz najbrzydszą babę w okolicy i nikt nie wie co można za taką robić".

ale ja ci nie będę robił wyrzutów z powodu twojej baby. liczę na wzajemność.

pozdrawiam

Bardzo mądry jesteś i jak widzę wszystko wiedzący. Gratuluję. Nie wiesz czego używam więc daruj sobie pseudo kąśliwe uwagi. Ten tekst o babie może zabawny ale nieprawdziwy. Nie przypominam sobie żeby ktoś coś takiego napisał. A co do bab to uwierz chciałbyś być w mojej sytuacji;-)

Opublikowano · Ukryte przez palton, 27 Lutego 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.

Bardzo mądry jesteś i jak widzę wszystko wiedzący. Gratuluję. Nie wiesz czego używam więc daruj sobie pseudo kąśliwe uwagi. Ten tekst o babie może zabawny ale nieprawdziwy. Nie przypominam sobie żeby ktoś coś takiego napisał. A co do bab to uwierz chciałbyś być w mojej sytuacji;-)

No i jak zwykle...ZACZĘŁO SIĘ...Czemu coniektórzy nie korzystają z prawa do milczenia jeśli nie mają nic merytorycznego do powiedzenia Autorowi wątku? Czy tutaj płacą za wierszówkę?

Gość romeksz

(Konto usunięte)

z całą pewnością piszczące skrzynki, których używasz do odtwarzania muzyki kosztowały co najwyżej dwadzieścia procent tego co moje. ale to nie ma żadnego znaczenia.

No to, jeżeli TY wiesz lepiej, to wypad.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No i jak zwykle...ZACZĘŁO SIĘ...Czemu coniektórzy nie korzystają z prawa do milczenia jeśli nie mają nic merytorycznego do powiedzenia Autorowi wątku? Czy tutaj płacą za wierszówkę?

Czemu wtrącasz się między wódkę a zakąskę?

No to, jeżeli TY wiesz lepiej, to wypad.

Wygląda na to że był u mnie i słyszał że gra tak a nie inaczej. Ja myślę że autora wątku przy takiej kulturze osobistej można spokojnie zostawić samemu sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.