Skocz do zawartości
IGNORED

jaka antena i kabel do tunera radiowego

tomp86

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem ostatnio tuner radiowy ONKYO T-9900, potrzebuje do niego antenę, tak aby odbierać radio 3, radio eska, eska rock, u mnie w południowej części Podkarpacia sygnał jest raczej słaby(testowany tylko na zwykłych radiach z anteną o długości 0,5 m typu wszystko w jednym (cd,radio,kaseta), więc myślę o antenie na dachu, ale odległość od anteny do tunera by wynosiła 8 m ( czy to nie za dużo) chyba ze wystarczy mi antena pokojowa tylko jakaś o większym zasięgu. mam do wydania na to 60 zł na antenę plus kabel

- proszę o propozycje anten i jakiegoś kabla,

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zakupiłem ostatnio tuner radiowy ONKYO T-9900, potrzebuje do niego antenę, tak aby odbierać radio 3, radio eska, eska rock, u mnie w południowej części Podkarpacia sygnał jest raczej słaby(testowany tylko na zwykłych radiach z anteną o długości 0,5 m typu wszystko w jednym (cd,radio,kaseta), więc myślę o antenie na dachu, ale odległość od anteny do tunera by wynosiła 8 m ( czy to nie za dużo) chyba ze wystarczy mi antena pokojowa tylko jakaś o większym zasięgu. mam do wydania na to 60 zł na antenę plus kabel

- proszę o propozycje anten i jakiegoś kabla,

Witam! W większości przypadków do dobrego lub bardzo dobrego odbioru wystarczy jedna z tych anten: http://www.dipol.com.pl/oferta-anteny-radiowe-dookolne,4348.htm, a tu masz jeden z najlepszych koncentryków: http://www.dmtrade.pl/index.php?p1100,televes-t-100-cu-hd-1mb-pelna-miedz. Pozdrawiam.

Odpowiedź na pytanie w temacie posta: antena pasywna, kabel jak najlepszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.