Skocz do zawartości
IGNORED

DENON AVR-1911 CZY MARANTZ NR 1601

briksik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam bardzo poważny dylemat, mianowicie stoję przed wyborem amplituner:

Albo denon avr-1911

Albo marantz nr 1601

Więcej słucham muzyki niż oglądam filmy chociaż oglądam dużo koncertów.

Najpierw głupie pytania:

Czy oba mają regulację opóźnienia dźwięku ?, tak wiem jest arc

Któren zagra lepiej w stereo? , tak wiem do stereo to wzmacniacz

Moje kolumny to Taga Harmony tps-500 i jamo sub 210

Zaczynam już głupiec co wybrać

Na temat denona już wiele się naczytałem, jest wiele opinii a na temat marantza niewiele

Co wybrać ?

https://www.audiostereo.pl/topic/79485-denon-avr-1911-czy-marantz-nr-1601/

Kolego Garf czy słyszałeś ten model? Uważam ze zdecydowanie gra gorzej w stereo niz AVR 1911. Kina domowe Marantza są rzeczywiście wyj atkowe dobre w stereo ale zaczynając od modelu SR 5005. 1601 to całkiem zwyczajny amp. który szuka swojej niszy na rynku w tym ze jest "slim"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dobrze opisany tryb stereo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pieniądze nie grają !

Kolego Garf czy słyszałeś ten model? Uważam ze zdecydowanie gra gorzej w stereo niz AVR 1911.

Tak słuchałem obu modeli. Mi bardziej w muzyce odpowiadał Marantz. Nie twierdzę, że jest to super, hiper, ekstra amplituner, a raczej sugerowałem się ceną (1500zł - tyle dał mój kolega na promocji w autoryzowanym sklepie). Wydaje mi się, iż w takiej cenie będzie to lepsza opcja od Denona. W cenie oficjalnej, czyli chyba coś koło 2300zł to nieopłacalny amplituner.

Marantz fajnie bardzo współgrał z moimi kolumnami Jamo s606, wykazał się dobrą szczegółowością no i jeśli wymiary są ważne (a wiem że dla niektórych są;)) to jak najbardziej można go sobie sprawić.

Denon jak dla mnie ma zbyt ciepłe brzmienie, owszem fajnie brzmi w wolnych kawałkach, ale już w mocniejszej stylistycznie muzyce niekoniecznie.

Ale jak widać z wypowiedzi Kolegi, tak naprawdę trzeba pójść posłuchać bo każdy inaczej odbiera dźwięk:)

Witam i barzdo dziękuje za wszelką pomoc, kupiłem nr 1601 na poczatku po podłaczeniu stereo bez kalibracji myslałem że mnie szlag trafi, potem skalibrowałem i było już ok, potem jeszcze troche zabawy z instrukcja i ustawieniami natypu prub i błedów i w końcu mogę się połozyć spać spokojnie uff opowiem tat nie zawiodłem się dzwięk moze nie najwyzszych lotów ale ok a do tych wyzszychlotów to ma słuchawki sennheiser hd 580 i dac baresford gfod v4 ze wzmacniaczem słuchawkowym

jeszcze raz bardzo dziękuje

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.