Skocz do zawartości
IGNORED

PHILIPS BDP7500 problem HDCP

frommert

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

w dniu wczorajszym nabyłem odtwarzacz blue ray PHILIPS BDP7500, i o ile pierwsze podłączenie było ok i wszystko było w porządku, to chciałem podłączyć go do amplitunera innym kablem HDMI i wtedy pojawił się problem - pokazuje się HDCP Error i kompletnie odtwarzacz nie chce działać. Zmieniałem kable hdmi, kolejność włączenia, zaktualizowałem oprogramowanie (po podłączeniu przez wejście component) i problem pozostał.

Nic nie skutkuje.

Macie jakiś pomysł?

https://www.audiostereo.pl/topic/79746-philips-bdp7500-problem-hdcp/

Jaki amplituner spróbuj wyłaczyc to wszystko z sieci i jeszcze raz skonfigurować swoja drogą duzo problemów z tym Philipsem ,oprogramowanie ,pilot,ustawienia,niby dobry sprzet ale niedopracowany tak samo z SACD 9000 Cinema naped to porazka.

wszystko sprawdzałem i dalej jest beton, po prostu nie rusza

Jeżeli odtwarzacz w ogóle nie reaguje to zostaw go właczone do rana a jak sie nic nie zmieni to śmigaj do sklepu.

Może jeszcze napisz dokładnie jak masz to wszystko połaczone.Gdzie jakie kable

blue ray jest podpięty kablem hdmi do ampli, a z ampli leci hdmi do tv. Jak podpinam bezpośrednio blue ray do tv po hdmi to jest bez zmian czyli pokazuje się ekran startowy Philipsa, później jakby przełączał rozdzielczość i koniec. Wyświetla HDCP error. Zmieniałem kable, włączałem wyłączałem wszystko z sieci i nic bez zmian.

blue ray jest podpięty kablem hdmi do ampli, a z ampli leci hdmi do tv. Jak podpinam bezpośrednio blue ray do tv po hdmi to jest bez zmian czyli pokazuje się ekran startowy Philipsa, później jakby przełączał rozdzielczość i koniec. Wyświetla HDCP error. Zmieniałem kable, włączałem wyłączałem wszystko z sieci i nic bez zmian.

Spróbuj połaczyc odtwarzacz do ampli przez komponent.A pózniej jak nic nie da to bezposrednio do TV.Trzeba próbowac różnych połaczen.Jaki masz telewizor?

Odtwarzacz jest obecnie podłączony do ampli przez komponent i działa bez problemu. Kwestia jest taka, że nie działa po hdmi.

No własnie tak tez mi sie wydawało,ale dobrze że wiadomo że jest sprawny.Miałem kiedys taki problem przy podłączaniu N-ki przez HDMI.Byłem nawet z dekoderem w sklepie zeby go oddać.Okazało się ze mój telewizor nie obsługiwał tego złącza chociaż gniazda posiadał.Ale to tak na marginesie.Twój ampli chyba skaluje obraz do 1080p przez komponent więc nie bedzie problemu.

Pozdrawiam

żebyś nie czekał tyle co ja. oddałem swojego BDP8000 27 grudnia, 3 tygodnie temu dowiedziałem się że dostanę nowy a tydzień temu że będzie to model BDP9600 bo ponoć modeli 8000 juz producent nie ma. Póki co nadal czekam ale tego typu sprawy reklamacyjne nadają się do prasy. Aha w warunkach gwarancji Philips pisze że postara się naprawić lub wymienić sprzęt w najbliższym możliwym terminie - czyli może to trwać nawet ROK!!!!Ch.....j człowieka strzela. To tyle - dobranoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.