Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1611 i głośniki stereo

hetm4n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam oto ten amplituner, jak narazie podłączony pod kolumny stereo. Czy te amplitunery wykrywają podłączone głośniki?? ponieważ przykładowo jest w nim dużo trybów dźwięku, np dla muzyki 2kanałowej podłączonej analogowo lub cyfrowo, jest tryb dts neo6 , lecz takich trybów nie mogę uruchomić. Pro Logic itd również. W ustawianiach ampli przegrzebałem wszystko co możliwe i nic. Przy muzyce mam tylko do wyboru stereo/direct, na wyborze trybów dekoderów tylko do wyboru Multi Chanel, oraz tryb symulacji (rock, jazz, matrix, virtual, multi stereo, mono cinema). Nie wiem jak to rozgryźć.

Witam, mam oto ten amplituner, jak narazie podłączony pod kolumny stereo. Czy te amplitunery wykrywają podłączone głośniki?? ponieważ przykładowo jest w nim dużo trybów dźwięku, np dla muzyki 2kanałowej podłączonej analogowo lub cyfrowo, jest tryb dts neo6 , lecz takich trybów nie mogę uruchomić. Pro Logic itd również. W ustawianiach ampli przegrzebałem wszystko co możliwe i nic. Przy muzyce mam tylko do wyboru stereo/direct, na wyborze trybów dekoderów tylko do wyboru Multi Chanel, oraz tryb symulacji (rock, jazz, matrix, virtual, multi stereo, mono cinema). Nie wiem jak to rozgryźć.

Pewnie zależy od tego jakie głośniki masz podłączone. Jeżeli tylko dwa to możesz włączyć tryby które działają na dwóch głośnikach. Im więcej głośników tym więcej trybów się pojawi. Tak jest przynajmniej w moim Onkyo.

Pewnie zależy od tego jakie głośniki masz podłączone. Jeżeli tylko dwa to możesz włączyć tryby które działają na dwóch głośnikach. Im więcej głośników tym więcej trybów się pojawi. Tak jest przynajmniej w moim Onkyo.

Dzięki!! o to chodziło! w denonie pewnie tez tak jest;p Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.