Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz NR1501 i zapamiętywanie ustawień

Statom

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam się:)

Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem wspomnianego Marantza (+ MA BR5, BR1, CENTER i SUB) i mam pytanko do innych posiadaczy tego amplitunera: czy to już jest taka jego przypadłość, że po wyłączeniu go przełącznikiem na obudowie gubi wszystkie ustawienia (łącznie ze stacjami radiowymi), czy tylko mój egzemplarz tak ma (oczywiście po wyłączeniu z pilota - do trybu standby wszystko zostaje)?

Będę wdzięczny za odpowiedź, bo po ostatnich kilku wyłączeniach prądu zacząłem sie zastanawiać ew. nad jakimś malutkim UPS'em, żeby za każdym razem nie musieć go od nowa konfigurować i programować stacje radiowe.

Pozdrawiam

Tomek

Miałem NR1501 i nie gubił ustawień po odłączeniu od prądu. Sprzęt mam podłączony przez listwę którą zawsze wyłączam gdy jest nieużywany - nigdy nie gubił ustawień ani NR1501 ani NR1601 który mam teraz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.