Skocz do zawartości
IGNORED

Forum międzynarodowe

PIOTREQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Parę minut temu nasze forum stało się między narodowe - a to zasprawą, pewnego człowieka z Kijowa (nie wpisze niku bo pojawiają się "krzaki"- widac pisze cyrylicą ;).

Swoja drogą nawet nie sadziłem że to forum jest znane nawet za granicą.

Heh jeszce trochę i będzie tu jak na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :-)

Ja się cieszę z tego powodu a wy?

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/7998-forum-mi%C4%99dzynarodowe/

to sie może przydać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PIOTREQ - co Ty z tym słownikiem? Po pierwsze z ukraińskiego (a nie z rosyjskiego). A po drugie jak napisze alfabetem łacińskim to nie można skorzystać z automatycznych tłumaczeń :( Dlatego pisał cyrylicą - co wyjaśnił w drugim poście. No nie mów, że nie zrozumiałeś :)

pozdr

Gość

(Konto usunięte)

Jestem ukrajincem. Spotkal wasz forum tilko siogonnia. On jest bardzo cikawy, dzenkue!

Wszystci forumy jest miedzynarodowe, bo takij za naturoju jaet Internet.

Priwet z Kijowa.

U nas jus wiosna, teplo (+16), tilko w nocy ne duzho (+4-6).

Wszystcim bazhaju odnajdt' audiophilskego sca,stia. :-)

Gość

(Konto usunięte)

Rynok wtorynnyj jest nezle reprezentowany w rozdilach "ob'jawa" na sajtach

www.whathifi.com.ua (ukrajina)

www.hi-fi.ru (rossija).

Jeden problem - tam kyrylycia.

Ne wem, jak tutaj pans'twu zaradit'.

Mam teraz jus idt' do domu.

Wsistkego najlepego! Czesc!

PIOTREQ - coś Ci się pokręciło z tymi językami :)))

Zdaje się Burdjak&Sikora - to nie są Ukraińskie produkty? Już 10 lat temu sprzedawali lampowy stopień analogowy do przetworników D/A. i jeden model wzmacniacza na tych słynnych lampach (lampowcy wiedzą na jakich a ja wiem tylko że na "dobrych" ;)

Na stronach, które podał Jurij, znalazłem jednego producenta kolumn głośnikowych. Mają trzy serie produktów po kilka - kilkanaście modeli w każdej serii. Wykorzystują głośniki Peelessa i Dunaudio.

Niestety bukwy mnie trochę męczą w czytaniu.

pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Jdet'sia pro produkciju firmy Sound-sound - ne pogana. Je szcze jedna firma ze robic akustyczni kolumny u zachodnij Ukrajine - "Kamerton-audio", ale ne mal szasu ta zmoga' jeje protestuwat' , tomy nic ne powjem.

Lampowi bufery, phonokorektory, podsyluwaczy (amplifery) robic jeden mo'j znajomy, ale ne u promyslowuch obsiagach. W Kijowe robjat' garni stabilizatory z zachstom ot perenaprugi.

GLD? Byłem przekonany, że to założył dystrubutor Audaxa z wybrzeża - na ile pamietam to prowadził jakieś laboratorium fotograficzne (tak - nie pomyliłem się - fotograficzne, nie fonograficzne ;)

Warto sprawdzic ceny na Ukrainie. Ciekawe np. sa przeliczniki w Czechach z Kć. na EUR. Tak że kupowanie tam z przelicznika polskiego PLN/Kć jest bardziej opłacalne.

pozdr.

chciałem zaznaczyć żę nasz przyjaciel z Ukrainy już od dłuższego czasu się tutaj wpisuje ;)

panowie - spójrzcie na modne i rozwijąjące się w megaszybkim tempie 2 wątki ;)

jakie to wiadomo...

i pozostaje nam sie cieszyc że ten pan nie uciekł jeszcze z tego forum czytając słynne wątki i wypowiedzi o nadwyraz wielkiej emocjonalności ;)

Ja pamietam kiedyś na czacie tu był jakis Larsen chyba duńczyk Coś mi się znane nazwisko z tym kojarzy ale nie wiem czy to nie jakiś przypadek. Pisał z kimś po angielsku i z tego co pamiętam kogoś szukał na tym forum (czacie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.