Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe Onkyo (lub coś lepszego)

mike_as

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

zamierzam kupić zestaw kina domowego. W Saturnie polecono mi taki oto zestaw: Onkyo HTE608-BD308 SYNERGY F3-C20-B2 w cenie 7199 zł.

Czy w tej cenie znajdę coś lepszego? Szczerze mówiąc, wolałbym zmieścić się w kwocie 5000 - 6000 zł. Interesują mnie raczej gotowe zestawy, nie chciałbym osobno ganiać za wzmacniaczem, kolumnami itp.

Z góry dziękuję za sugestie

Nie widzę nigdzie opcji edycji posta. Dodam, że nie ma musu na zestaw 5.0 / 5.1. Jeśli w cenie do 4000 zł znalazłyby się dobre kolumny stereo to jak najbardziej jestem za :) Amplituner + BD ONKYO BD-SP 308 + TX-SR 608 znalazłem za 2699 zł.

Jak duże jest pomieszczenie? jakiej muzyki słuchasz? Ile procent będziesz oglądał filmy / sluchał muzyki?

Pomieszczenie około 35m2. Słucham głównie jazz, smooth jazz, rock, pop, soul. Do telewizora będzie podpięta jeszcze konsola PS3. Z wszystkiego będę korzystał mniej więcej w równych proporcjach :)

No i musisz sobie odpowiedziec czy chcesz kino czy stereo. Za 4000zl dystrybutor mial promocje wzmak A5 cd C5 i 2 kolumny Klipsch Reference 52. Zastanow sie dobrze nad wyborem kino czy stereo. Biorac pod uwage ze na allegro ten zestaw jednak z malym centralnym C1 jest za 6700 wydaje sie byc niezla cena. Ale najpierw zdecyduj sie na kino albo stereo. i Pytania ktore zadal GRONO sa bardzo wazne

No i musisz sobie odpowiedziec czy chcesz kino czy stereo. Za 4000zl dystrybutor mial promocje wzmak A5 cd C5 i 2 kolumny Klipsch Reference 52. Zastanow sie dobrze nad wyborem kino czy stereo. Biorac pod uwage ze na allegro ten zestaw jednak z malym centralnym C1 jest za 6700 wydaje sie byc niezla cena. Ale najpierw zdecyduj sie na kino albo stereo. i Pytania ktore zadal GRONO sa bardzo wazne

Wolę stereo. Aktualnie posiadam monitory aktywne Swans M200MKII więc w razie czego do filmów lub grania mogę je podpinać jako tylne satelity. Muzyka jest dla mnie ważniejsza od filmów / gier dlatego dobre stereo będzie lepszym wyborem. Tak więc jakie stereo proponujecie? Amplituner ONKYO TX-SR 608 + odtwarzacz Onkyo BD308 znałazłem za 2500 zł - stąd pozostaje budżet około 4000 zł na dwie kolumny.

Same F3 znalazłem w cenie 2 649,00 za parę. Wyczytałem też o nich trochę dobrego na necie. Może jednak w tej klasie cenowej będzie to dobry wybór?

Ewentualnie RF-62 w cenie 2 900,00 zł za parę.

Lub KANTON 507 :)

Wolę stereo. Aktualnie posiadam monitory aktywne Swans M200MKII więc w razie czego do filmów lub grania mogę je podpinać jako tylne satelity. Muzyka jest dla mnie ważniejsza od filmów / gier dlatego dobre stereo będzie lepszym wyborem. Tak więc jakie stereo proponujecie? Amplituner ONKYO TX-SR 608 + odtwarzacz Onkyo BD308 znałazłem za 2500 zł - stąd pozostaje budżet około 4000 zł na dwie kolumny.

Same F3 znalazłem w cenie 2 649,00 za parę. Wyczytałem też o nich trochę dobrego na necie. Może jednak w tej klasie cenowej będzie to dobry wybór?

Ewentualnie RF-62 w cenie 2 900,00 zł za parę.

Lub KANTON 507 :)

Chcesz dobre stereo i wybierasz tak tandetny amplituer.Nie rozumiem cie.

Chcesz dobre stereo i wybierasz tak tandetny amplituer.Nie rozumiem cie.

Nie znam aktualności w sprzęcie audio, to jest amplituner, który został mi polecony (i to nie jednokrotnie) + podobno wygrał jakieś konkursy. Jak masz lepszą propozycję to chętnie przeczytam :)

Zaraz pojawi sie propozycja Denona 1911 :) Do Jazzu beda lepsze Referency wiec raczej w tym kierunku kieruj poszukiwania. Maja lepsza srednice od Synergy. 608 to dobry ampli ale zestaw go z tymi glosnikami i wtedy zobaczysz czy ci odpowiada, jesli chcial bys cos lzejszego wtedy Denon 1911 jesli ostrego ale nie z duza gora wtedy Yamahe 667 lub marantza 5004

Nie znam aktualności w sprzęcie audio, to jest amplituner, który został mi polecony (i to nie jednokrotnie) + podobno wygrał jakieś konkursy. Jak masz lepszą propozycję to chętnie przeczytam :)

Po prostu jak wolisz dobre stereo to w tych pieniądzach szukaj wzmacniacza a nie amplitunera. Do tego kolumny i CD.

Tak to powinno wyglądać.

A tak na marginesie amplituner który Ci polecono w kwietniu będzie miał swojego następce 609-tke na którą osobiście czekam. Ale teraz wiesz dlaczego chcą sie pozbyć 608-ki.

Udanych zakupów

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Chcesz dobre stereo i wybierasz tak tandetny amplituer. Nie rozumiem cie.

Popieram w calej rozciaglosci. Jedyni ktorzy polecaja ten ampli to sprzedawcy chcacy sie pozbyc towaru zalegajacego w magazynie, na ktory nie ma chetnych.

Jesli chcesz przeznaczyc 4 tysiace na kolumny stereo (a za ta cene mozna kupic cos naprawde zacnego) to nie kupuj do nich amplitunera tylko dobry wzmacniacz i zrodlo. Na przyklad w temacie ponizej/powyzej Piopio polecal Pioneera BDP-LX54 jako zrodlo o bardzo dobraj jakosci dzwieku. Jesli bedziesz chcial "zapgrejdowac" taki system do 5.1 wszystkie jego elementy sie przydadza.

server unreachable;--

Dzięki za odpowiedź. Dziś sytuacja uległa drobnej zmianie, tzn. z kompletu wypada odtwarzacz Blu-ray Onkyo BD308 z tego prostego względu, że przecież konsola PS3 odtwarza ten format. Na wstępie zamieniłem więc Onkyo BD308 na Pioneer DV 420 V (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Dzięki temu zamiast płacić 949 zł zapłacę jedyne 300. No ale mówicie, że ten amplituner to bez sensu. Ok. Polecacie mi Pioneer BDP-LX54 (1.240 zł więc wychodzi super). Teraz trzy kwestie:

1. Czy do tego wzmacniacz BDP-LX54 podłączę bez problemów konsolę i telewizor?

2. Czy jest wersja tego wzmacniacza bez Blu-ray, skoro konsola PS3 będzie robiła za odtwarzacz Blu-ray?

3. Ciągle mam nie wybrane głośniki. F3 vs RF-62 vs Canton 507 vs ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Chwilowo brak" wiec nie bylbym taki pewien czy tyle zaplacisz jak przestanie go brakowac. ;)

Ja tylko zacytowalem propozycje z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Jesli bedziesz uzywal konsoli jako odtwarzacza bd to po co ci w ogole jakikolwiek odtwarzacz? Chyba ze sie nie zorientowales, ze BDP-LX54 to tylko sam odtwarzacz bd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

server unreachable;--

Omin Tego Harmana!!!. Zobacz jakie ma przebicia na zrodlach pobaw sie regulacja dzwiekow zwlaszcza lewy prawy kanal zobaczysz ze to nie jest dobry wzmak. Co do Cd sie nie odzywam bo jakis negatywnych doswiadczen z nim nie mam. W dziale stereo masz mnostwo wzmakow do 2000zl. Ja polecam mojego NAD'a 326 BEE ale sa tez Cabridge Audio 550, Yaqin MC 10L, Marantzy tez sa ciekawymi propozycjami itd. Jest tego mase w dziale stereo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.