Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do gier

subzero

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież K540 mają mały opór tylko 32 ohm i trzeba im wzmacniacza?

Poza impedancją masz jeszcze inne parametry - skuteczność, maksymalną moc wejściową. I same parametry podane przez producenta niewiele Ci powiedzą, na co jest wiele przykładów, choćby wspominane tu HD555, które patrząc na parametry, powinny być bardzo łatwe do napędzenia, a w rzeczywistości podłączone dajmy na to do karty dźwiękowej są strasznie zamulone i po wpięciu ich do wzmacniacza jest wyraźna różnica. Wreszcie kwestia barwy - np. nie ma problemu z głośnością po podpięciu słuchawek AKG k701 do wzmacniacza z Xonara ST, natomiast brzmi to nieprzyjemnie.

Ja Ci podałem przykład słuchawek, które będą dobrze grały bezpośrednio z wyjścia Twojej karty, AKG k540 nie miałem, słyszałem, że są trudne, ale możesz sam sprawdzić.

Znalazłem AD700 w super cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy ktoś coś słyszał o tym sklepie czy jest godny zaufania??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AD700 różnią się przede wszystkim kablem - który jest ze stopu miedzi PCOCC i tytanu. I wtyczka w AD500 też sprawia wrażenie gorszej.

Do listy możesz sobie jeszcze dodać DT990.

Mówimy o tych DT990?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie będą za trudne do napędzenie przez THD?

To może wymienić ten kabel w AD500 na coś lepszego?

Sorry za post pod postem ale nie miałem opcji edytowania więc inaczej się nie dało :)

Ukryta Zawartość

Mówimy o tych DT990?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie będą za trudne do napędzenie przez THD?

To może wymienić ten kabel w AD500 na coś lepszego?

Sorry za post pod postem ale nie miałem opcji edytowania więc inaczej się nie dało :)

Moim zdaniem te nie są trudne do przyzwoitego napędzenia, znacznie trudniejsza jest stara wersja DT990 600 om pojawiająca się czasem na allegro. Tym niemniej wg mnie Audio-Technica będzie lepsza do pozycjonowania dźwięku. W AD500 oczywiście można zmienić kabel, choć raczej będzie się to równać z utratą gwarancji (przynajmniej mi nie udało się odkręcić śrubek bez pozostawienia śladów). Jest bardzo prosty mod polegający na włożeniu jakiejś gąbki (czy czegoś innego) pod tylną część padów - powiększa to znacznie scenę, choć zmniejsza bas - to już co kto lubi.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.