Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do gier

subzero

Rekomendowane odpowiedzi

HD25 to troche sie beda marnowac w grach. :) Mnie wygodniej sie gra w wiekszych sluchawkach. Z tego powodu polecam najpierw przymierzyc CALe bo maja stosunkowo male muszle i jesli masz duze uszy to moze byc im ciasno. Dorzuce jeszcze do listy HD555 i K530. Te ostatnie maja podobno bardzo szeroka scene wiec by sie nadawaly.

server unreachable;--

HD555, nadają się chyba tylko do grania. K530 jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia (miałem i jedne i drugie, mam też cal!) i HD555 są lepsze w grach, to fakt, ale lepszy balans w stronę muzyki dają CAL!... Nie wiem jak z HD380, ale nie długo je dostanę to się wypowiem...

A co powiecie o tych Audio-Technica ATH-AD700 i Ultrasone HFI580 te drugie przez ten system S-Logic mogą się fajnie sprawować ale to konstrukcja zamknięta a nie wiem czy nie lepsze będą półotwarte/otwarte

Audio-Technica AD700 nie znam, ale słyszałem o nich dobre słowo... Ale za 600zł, można mieć senki hd598, czy grado sr125i (na 60 się świetnie gra) i klipsch'a monitor one, czy jakoś tak i też słyszałem dobre opinie. Ale to już poziom na dobry sprzęt i najlepiej wzmacniacz... HD380, powinny być bezpieczniejsze...

Audio-Technica AD700 nie znam, ale słyszałem o nich dobre słowo... Ale za 600zł, można mieć senki hd598, czy grado sr125i (na 60 się świetnie gra) i klipsch'a monitor one, czy jakoś tak i też słyszałem dobre opinie. Ale to już poziom na dobry sprzęt i najlepiej wzmacniacz... HD380, powinny być bezpieczniejsze...

Te HD380 zbierają dobre opinie jak dla mnie mają tylko jeden minus a mianowicie że to konstrukcja zamknięta ja osobiście wolę półotwarte w ostateczności otwarte więc fajnie by było żeby to były słuchawki też tak dobre jak HD380 ale konstrukcja półotwarta

osobiście nie lubię półotwartych. są bardzo stonowane i jakoś zawsze gniotą mnie w uszy, czy to małe jak K514, czy duże jak K530 :P Ostatnie półotwarte, jakie mnie ciekawią, to AKG 240 Mk II, ale się zraziłem :P Dziś powinnem dostać HD380, to dam znać jak to jest. Bo właśnie do grania to najlepsze zamknięte słuchawki. Po sprawdzeniu CAL! i myśli, że mogą być czymś jak one i HD555, od razu zacząłem ich szukać :)

Jedyna sensowna propozycja to Sennheiser hd25-1, hd280 lub hd380.

Więcej opcji nie widzę.

Żadne z powyższych się nie nadają, a hd25-1 to wręcz skrajnie... AD700 jak najbardziej, mają dużą scenę i dobrą holografię, a przy tym są w miarę łatwe do napędzenia.

Na Allegro są teraz AD500 za 300 zł, więc AD700 w ogóle się nie opłaca kupować (nie mam pojęcia skąd ta różnica w cenie w Polsce). Dla mnie AD500 są lepsze od HD595, a na pewno są o klasę lepsze, jeżeli chodzi o pozycjonowanie i przestrzenność. Tylko nie wiem, co to jest THD...

AD500 do grania są świetne. U mnie wypadły lepiej niż HD555, CAL! i AKG K530. HD595 nie słuchałem, ale to chyba podobna klasa co HD555.

Co do THD - chodzi tu chyba o kartę Creative Titanium HD.

A to nie, ja mam tak ze mi do nich po prostu uszy sie nie mieszcza i musze malzowinom sie zagniezdzic w muszlach pomagac palcem. A w srodku muszli tez ciasno. Juz wolalem zeby mnie k518 gniotly ale zebym mial totalna izolacje. Dlatego polecam najpierw przymierzyc CALe zeby pozniej nie cierpiec.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

/edit

Za wolno...

HD595 to to samo co HD555 jesli pominie sie pudelko, wieszak, kolorystyke i cos jeszcze z gabkami jest. Muszle, przetworniki, kabel itd sa dokladnie te same. Acha, w 555. jest bonusowa gabka pogarszajaca dzwiek. ;)

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Ten Creative wygląda jak wykastrowana wersja Xonara STX, zresztą i tak najwięcej zależy tu od tego, jakie wzmacniacze operacyjne się tam włoży, choć już fabryczne są ok. Tylko olałbym wyjście słuchawkowe i podłączył słuchawki przez przejściówkę do RCA.

Ten Creative wygląda jak wykastrowana wersja Xonara STX, zresztą i tak najwięcej zależy tu od tego, jakie wzmacniacze operacyjne się tam włoży, choć już fabryczne są ok. Tylko olałbym wyjście słuchawkowe i podłączył słuchawki przez przejściówkę do RCA.

Dajcie już spokój z wywyższaniem tego Xonara bo ta karta nie jest wcale taka super jak ją malują i większa część użytkowników tej karty zdaje sobie z tego sprawę ale oczywiście nie przyzna się to tego. Zresztą temat nie dotyczy wyboru karty.

Na Allegro są teraz AD500 za 300 zł, więc AD700 w ogóle się nie opłaca kupować (nie mam pojęcia skąd ta różnica w cenie w Polsce). Dla mnie AD500 są lepsze od HD595, a na pewno są o klasę lepsze, jeżeli chodzi o pozycjonowanie i przestrzenność. Tylko nie wiem, co to jest THD...

czyli lepiej brać AD500 tak?

ale wyjście słuchawkowe ma wzmocnienie i łatwiej chyba będzie napędzić słuchawki podłączając je właśnie do wyjścia słuchawkowego prawda?

osobiście nie lubię półotwartych. są bardzo stonowane i jakoś zawsze gniotą mnie w uszy. Dziś powinnem dostać HD380, to dam znać jak to jest. Bo właśnie do grania to najlepsze zamknięte słuchawki.

HD380Pro są spoko tylko właśnie one bardzo mocno izolują od otoczenia a ja nie chce być aż tak bardzo odizolowany bo chciałbym w jakimś stopniu też słyszeć co się w domu dzieje lub jak ktoś się będzie do drzwi dobijał :). Ale daj znać jak się sprawują w grach.

Ja bym polecił te, stricte nastawione na gry, szczególnie FPS, używa ich większość najlepszych klanów na świecie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dajcie już spokój z wywyższaniem tego Xonara bo ta karta nie jest wcale taka super jak ją malują i większa część użytkowników tej karty zdaje sobie z tego sprawę ale oczywiście nie przyzna się to tego. Zresztą temat nie dotyczy wyboru karty.

Xonar ma część analogową zasilaną bezpośrednio z zasilacza z linii 12v i to jest różnica. Poza tym napisałem Ci przecież, że brzmienie obydwu będzie mocno zależało od opampów jakie tam wsadzisz.

czyli lepiej brać AD500 tak?

AD500 różnią się od AD700 przede wszystkim kiepskim kablem (bo nie zdziwiłbym się, jakby przetworniki były te same). Niemodowane AD500 grają trochę mniej szczegółowo, z trochę gorszą przestrzenią, ale ja bym się takimi pierdołami nie przejmował, zwłaszcza jak mają być głównie do grania, a różnica w cenie jest z kosmosu.

ale wyjście słuchawkowe ma wzmocnienie i łatwiej chyba będzie napędzić słuchawki podłączając je właśnie do wyjścia słuchawkowego prawda?

A te dwa LME49710 na wyjściu RCA to co to Twoim zdaniem jest, jeśli nie wzmocnienie? ;) Dla AD500 powinno starczyć.

dostałem jakieś 0.5h temu HD380. odcinają od otoczenia (nie słyszę swojej głośnej klawiatury), ale bo ja wiem czy to taki plus? za to słyszymy swój przytłumiony głos jak coś mówimy,, co jest dość upierdliwe... W cs 1.6 jest dobrze, ale chyba wolę CAL!. W HD380, jest lepiej niż w HD555, ale i tak trzeba się czasem wsłuchać. w CAL! wszystko mamy jak na dłoni. W source czuję się dziwnie. ale nie mam ochoty w niego grać... Wstępnie słuchawki są średniawe... Nie dają zbytnio przyjemności z muzyki - mając CAL! i grado SR60i, czuję zamułę... nie taką jak w HD555, ale zawsze... Ale da się ich słuchać. Muzyka brzmi inaczej, co nie znaczy gorzej... Może mi się jeszcze spodobają... Przestrzeń spora, duża szczegółowość... Nie mruczą, mas jest punktowy, ale przyjemny. Bez przesady w żadną stronę. Prawdopodobnie mi się spodobają, ale czy na tyle żeby je zostawić? zobaczymy... Teraz idę odpalić Dead Space'a :)

//jeszcze słowo o wygodzie... Są wg mnie wygodniejsze od HD555... zdecydowanie polecam pod tym względem, choć z tego co czuję, grzeją w uszy... coś za coś.

Ja bym polecił te, stricte nastawione na gry, szczególnie FPS, używa ich większość najlepszych klanów na świecie:

Ukryta Zawartość

Tym w czym graja zawodnicy pro bym sie nie kierowal, bo oni maja umowy ze sponsorami i musza grac w tym w czym im kaza.

Wiecie moze gdzie w Lodzi mozna posluchac K530?

PS

CS 1.6 jeszcze zyje? A 1.5?

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

ja osobiście wolę 1.6 od source, ale to przez ekipę serwera gdzie się "wychowałem w sieci". to efantazja.eu - tam zawsze wracam :) W 1.5 nie grałem, więc nie wiem... Ale mam też source, stąd mogę porównywać w nich słuchawki :)

Xonar ma część analogową zasilaną bezpośrednio z zasilacza z linii 12v i to jest różnica. Poza tym napisałem Ci przecież, że brzmienie obydwu będzie mocno zależało od opampów jakie tam wsadzisz.

Kwestia zasilania była poruszona w tym temacie w postach od #15

Ukryta Zawartość

Ale tak jak powiedziałem to temat o słuchawka a ja jestem zadowolony że mam THD:)

Tym w czym graja zawodnicy pro bym sie nie kierowal, bo oni maja umowy ze sponsorami i musza grac w tym w czym im kaza.

Dokładnie tak jak mówisz a w tej cenie to chyba bym wolał PC360

dostałem jakieś 0.5h temu HD380. odcinają od otoczenia (nie słyszę swojej głośnej klawiatury), ale bo ja wiem czy to taki plus? za to słyszymy swój przytłumiony głos jak coś mówimy,, co jest dość upierdliwe... W cs 1.6 jest dobrze, ale chyba wolę CAL!. W HD380, jest lepiej niż w HD555, ale i tak trzeba się czasem wsłuchać. w CAL! wszystko mamy jak na dłoni. W source czuję się dziwnie. ale nie mam ochoty w niego grać... Wstępnie słuchawki są średniawe... Nie dają zbytnio przyjemności z muzyki - mając CAL! i grado SR60i, czuję zamułę... nie taką jak w HD555, ale zawsze... Ale da się ich słuchać. Muzyka brzmi inaczej, co nie znaczy gorzej... Może mi się jeszcze spodobają... Przestrzeń spora, duża szczegółowość... Nie mruczą, mas jest punktowy, ale przyjemny. Bez przesady w żadną stronę. Prawdopodobnie mi się spodobają, ale czy na tyle żeby je zostawić? zobaczymy... Teraz idę odpalić Dead Space'a :)

//jeszcze słowo o wygodzie... Są wg mnie wygodniejsze od HD555... zdecydowanie polecam pod tym względem, choć z tego co czuję, grzeją w uszy... coś za coś.

Bardziej mnie ciekawi jak się spisują w nowszy grach typu black ops etc.

Miałem okazje słuchać HD380 w sklepie i ta izolacja od otoczenia jak dla mnie to też minus tych słuchawek

Po tym co tu napisałeś bliżej chyba jestem zakupu AD500 lub Ad700 :).

AD500 różnią się od AD700 przede wszystkim kiepskim kablem (bo nie zdziwiłbym się, jakby przetworniki były te same). Niemodowane AD500 grają trochę mniej szczegółowo, z trochę gorszą przestrzenią, ale ja bym się takimi pierdołami nie przejmował, zwłaszcza jak mają być głównie do grania, a różnica w cenie jest z kosmosu.

Z opisu wynika że AD700 są wykonane z lepszych materiałów więc to też pewnie wpływa na cenę.

Macie jeszcze coś do zaproponowania ? ja jeszcze myślałem o HD598 lub AKG K540

Ukryta Zawartość

Narazie HD380 oferują niezły balans możliwości do ceny. Mają swoje mankamenty, ale ogólnie nieźle :) Przyjemnie mi się z nich korzysta :) Za jakiś czas znowu się odezwę, bo musi mi się o nich wyrobić opinia. Tym razem nie 1. wrażenie :) I chyba wszystko zostało już powiedziane...

Kwestia zasilania była poruszona w tym temacie w postach od #15

Ukryta Zawartość

Ale tak jak powiedziałem to temat o słuchawka a ja jestem zadowolony że mam THD:)

Daj spokój, mówimy o dźwięku, a nie o tym, co jest teraz modne przy składaniu komputera ;) Część wypowiedzi z tamtego tematu, to po prostu trudno potraktować inaczej niż z przymrużeniem oka.

Twojej karty nigdy nie słyszałem, nie przeczę, że może być bardzo dobra i na pewno w zupełności wystarczy dla sprzętu z tego przedziału cenowego i jakościowego i możesz zapomnieć o kwestii źródła dźwięku.

AD700 różnią się przede wszystkim kablem - który jest ze stopu miedzi PCOCC i tytanu. I wtyczka w AD500 też sprawia wrażenie gorszej.

Do listy możesz sobie jeszcze dodać DT990. k540 podobno są ciekawe, ale nie ma szans, by dobrze zagrały bez wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Daj spokój, mówimy o dźwięku, a nie o tym, co jest teraz modne przy składaniu komputera ;) Część wypowiedzi z tamtego tematu, to po prostu trudno potraktować inaczej niż z przymrużeniem oka.

Twojej karty nigdy nie słyszałem, nie przeczę, że może być bardzo dobra i na pewno w zupełności wystarczy dla sprzętu z tego przedziału cenowego i jakościowego i możesz zapomnieć o kwestii źródła dźwięku.

AD700 różnią się przede wszystkim kablem - który jest ze stopu miedzi PCOCC i tytanu. I wtyczka w AD500 też sprawia wrażenie gorszej.

Do listy możesz sobie jeszcze dodać DT990. k540 podobno są ciekawe, ale nie ma szans, by dobrze zagrały bez wzmacniacza.

Przecież K540 mają mały opór tylko 32 ohm i trzeba im wzmacniacza?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.