Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dzwiekowa pod sluchawki

newgay

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem na forum wiec na poczatek chcialbym sie przywitac:)

A teraz do rzeczy. Wiem ze podobnych tematow juz bylo sporo, ale nie znalazlem zadawalajacej mnie odpowiedz. Jestem szczesliwym posiadaczem Sennheiserow hd555 i niedawno usiwadomilem sobie ze moje zintegrowana karta jest zdecydowanie za slaba na nie. Wiec teraz pytanie:

Co polecacie tak do 300zl?? 70-80% korzystania ze sluchawek, 20-30% glosniki.

Bralem pod uwage Xonara XD oraz Xonara DG, a moze cos zupelnie innego??

https://www.audiostereo.pl/topic/80616-karta-dzwiekowa-pod-sluchawki/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chodzi o to czy potrzebujesz takich funkcji karty dzwiekowej czy wystarczy ci sam przetwornik, byle tylko wysterowal dobrze te sluchawki.

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Teraz dopiero dales mi duzo do myslenia. Rozumiem ze albo fajniy dzwiek w grach albo super w muzyce.. Hmmm nie jestem jakims super graczem wiec wydaje mi sie ze w razie czego zintegrowana karta i glosniki jakie posiadam to mi wystarczy. Takze raczej stawiam na dobry dzwiek w muzyce

To nie sa rzeczy niedopogodzenia, ale po prostu zapytalem, bo na rynku roi sie od DAC'ow w przystepnych cenach, ktore oferuja niezly dzwiek, a nie maja tych dodatkowych bajerow oferowanych przez karty dzwiekowe. Zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

migrena, no i po co robisz koledze wodę z mózgu? EAX jest na wymarciu, odpali to, pocieszy się 5 min, później zacznie go denerwować, wyłączy i na tym się skończy, a zazwyczaj jest tak, że taka osoba zastanawiała się pół roku nad tym czy brać kartę z duperelami czy bez. Nie wierz w takie rzeczy, że istnieje coś pokroju "słuchawki dla gracza" albo "ta karta będzie się lepiej sprawowała w grach". Czysty bełkot marketingowy.

W swojej sytuacji finansowej masz tak:

Xonar DX albo Audiotrak Prodigy HD2. Tej drugiej już nie produkują, ale moim zdaniem różnica jest spora między tymi kartami, jak chcesz to ci ją sprzedam (HD2), napisz na PM jak będziesz zainteresowany.

@up HD2 to chyba rzeczywiście najlepsza opcja... mam i używam. w grach delikatnie rzecz biorąc nie ma problemów :) z muzyką to już kwestia gustu... Tak czy siak, nie żałuję wydanej kasy na HD2 ^^

Niestety przegapilem super okazje na HD2, takze wracam z pytaniem..

Lepszy bedzie Xonar DX czy moze DG z "wbudowanym wzmacniaczem sluchawkowym"? bo na DACach sie kompletnie nie znam. Chodzi o sprzet tylko i wylacznie pod sluchwaki.

jedyne o czym słyszałem to to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i teraz dales mi do myslenia:) z tego co jest tam napisany to 280zl, przesylka gratis.. wydaje mi sie ze byloby to lepsze rozwiazanie niz Xonar. Moglby ktos kto posiada Prodigy Cube wyrazic swoja opinie na ten temat?

Zauwazylem ze w przedmiotach sprzedajacego w tej samej cenie jest HD2.. i dylemat sie powiekszyl..

podłączam się pod pytanie o opinie, Moze ktoś używał Prodigy Cube.Ma gorsze parametry co prawda od HD2 ale dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zewnętrzna karta więc HD2 odpada.Zna ktoś może zewnętrzne karty w granicach 300zł obsługujace rozdzielczość 192kHz w 24 bitach.Zależy mi głównie na dźwięku stereo.Chce żeby ta karta obsługiwała tez program Reason

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.