Skocz do zawartości
IGNORED

Karta muzyczna + interface audio do 1000zł

crea00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Planuję stworzyć małe studio muzyczne w domu do produkcji muzyki elektronicznej i w związku z tym planuję zakup sprzętu.

Potrzebne mi będą: Odsłuchy, które mam już wybrane [KRK Rokit RP5 G2 ] , karta muzyczna oraz interface audio.

Bardzo prosiłbym o pomoc w wyborze najlepszego zestawu [karta muzyczna + interface audio] do kwoty 1000zł

popytaj na "estrada i studio" tam jest więcej ludzi którzy się tym zajmują .

Na allegro są teraz 2 karty E-MU 1820 do 1000zł używane.

M-Audio Delta 1010LT nowa - 810zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może coś z RME ?

tu masz więcej kart

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na zakupy w sklepie fabryka dźwięku to bym uważał. Zwracałem u nich towar (zapis do 10 dni) ... przy pomocy Rzecznika Praw Konsumenta, a i tak poniosłem pewne straty finansowe, i dobrze że nie straciłem 1200zł, bo na to by wyszło gdybym przystał na pierwszą propozycję firmy "Fabryka Dźwięku"

• 4 tygodnie później...

To zależy, do czego Ci ten interfejs audio jest potrzebny, co będziesz robił, ile jednocześnie będziesz nagrywał, czy potrzebujesz wejść mikrofonowych z fantomem, wejść gitarowych Hi-Z, interfejsu MIDI. Faktycznie, to E-MU Creative Professional 1820 to już nieprodukowane urządzenie, a jej miejsce zajął interfejs E-MU 1616m PCIe (obecnie na złączu PCIe). No cóż - wielokanałowa, dynamika do 120dB, sterowniki ASIO, dużo programów, Patchmix DSP, wejście audio mikrofonowe, liniowe, gramofonowe, MIDI... Jeśli tyle potrzebujesz, to jest to coś dla Ciebie. Jeśli nie, to może E-MU 1212m PCIe Ci wystarczy. Ma mniej wejść i wyjść, ale podzespoły nadal w najwyższej klasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.