Skocz do zawartości
IGNORED

audio innovations 300 integra

freek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pamietam że kilka lat temu miałem tem wzmacniacz,grał bardzo pastelowym,muzykalnym ciepłym dzwiekiem,nie róznicował płyt,tworzył bardzo fajny klimat,nawet dosć przyzwoity barwowo,reasumując można było słuchac muzyki godzinami,oczywiście był jak zawsze kompromis ponieważ nie byl to wzmacniacz uniwersalny ale mnie to nie przeszkadzało ponieważ słucham przedewszystkim muzyki wokalnej,małych skladów jazzowych i gitary akustycznej,wspominam go bardzo pozytywniemiałem.Wzmacniacz potrzebuje dość skutecznych kolumn,pamietam maiałem wtedy kolumny Rogersa a nastepnie Audio Note K...Serdecznie pozdrawiam.

"nie róznicował płyt" to delikatnie powiedzane

dla mnie grało to porównywalnie do priboja, który w tym okresie sprzedawali na stadionie po 200żł - ciepła klucha, bez pasma i wyrazu

poprawa zasilania też nic nie wniosła (także miałem w tym okresie AN -K, później J)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

dzieki serdeczne ale pewnie będę musiał poczekać i dołożyć troszkę jeżeli macie jakieś propozycje gdzie najważniejsza jest scena, głębia i powietrze bez ostrości to dzięki za podpowiedź. Teraz gra quad cd-ampli 77 i głośniki pink triangle muzykalnie miło ale no właśnie.

dzieki serdeczne ale pewnie będę musiał poczekać i dołożyć troszkę jeżeli macie jakieś propozycje gdzie najważniejsza jest scena, głębia i powietrze bez ostrości to dzięki za podpowiedź. Teraz gra quad cd-ampli 77 i głośniki pink triangle muzykalnie miło ale no właśnie.

Witam.

Jeśli to ma być lampa z preferowaną sceną, głębią , powietrzem ,bez ostrości,grajaca muzykalnie z ładna barwą to niestety nie troszke a sporo trzeba dołożyć a i tak zawsze bedzie kompromis, może takim rozsądnym kompromisem na poczatek byłby Audio Note OTO SE ..Pozdrawiam.

albo złożyć za kilka setek se na el84

Witam

Co do konstrukcji Do It Yourself to niestety nie polecam , to trochę jak dawne programy Adama Słodowego,ale są gusta i guściki , słuchałem kilka takich kostrukcji i mam mieszane uczucia....a jak sie konstukcja znudzi to tak jak Mąż i Żona...oczywiście jest to moja subiektywna ocena...Pozdrawiam.

Witam

Co do konstrukcji Do It Yourself to niestety nie polecam , to trochę jak dawne programy Adama Słodowego,ale są gusta i guściki , słuchałem kilka takich kostrukcji i mam mieszane uczucia....a jak sie konstukcja znudzi to tak jak Mąż i Żona...oczywiście jest to moja subiektywna ocena...Pozdrawiam.

Bo trzeba odróżniać dłubactwo bez pojęcia od rasowego DIY w wykonaniu autentycznych pasjonatów o rzetelnej i rozległej wiedzy.

Bo trzeba odróżniać dłubactwo bez pojęcia od rasowego DIY w wykonaniu autentycznych pasjonatów o rzetelnej i rozległej wiedzy.

Nie będę ukrywł że nie jestem zwolennikiem DIY , ale wydaje mi się że mogę mieć na ten temat swoje zdanie,proszę zauważyć jaki jest popyt na takie konstrukcje - nikły,ale oczywiście rozumiem że każdy konstruktor ma swoje 5 minut, satysfakcję,radość i stara sie udowodnić że zrobił coś fajnego i że jego konstrukcja jest najlepsza i to jest jego hobby...widzę że kolega jest bardzo wrażliwy na krytykę konstrukcji DIY,bardzo dobrze trzeba bronić jak lew swojej pasji...Pozdrawiam.

Nie będę ukrywał że nie jestem zwolennikiem DIY , ale wydaje mi się że mogę mieć na ten temat swoje zdanie

Owszem, swoje zdanie mieć warto, ale lansowanie tego jako obowiązującej ogólnie prawdy jest już nadużyciem. Warto zauważyć że najwybitniejsze firmy produkujące komponenty będące wręcz dziełami sztuki w dziedzinie audio wywodzą swą historię zwykle właśnie z DIY. Wystarczy wspomnieć choćby takie marki jak Kondo czy Sonus Faber.
,proszę zauważyć jaki jest popyt na takie konstrukcje - nikły,
to jest akurat nieprawda, ale to rzecz drugorzędna
ale oczywiście rozumiem że każdy konstruktor ma swoje 5 minut, satysfakcję,radość i stara sie udowodnić że zrobił coś fajnego i że jego konstrukcja jest najlepsza i to jest jego hobby
Nie każdy konstruktor akurat zmierza do tego by coś takiego udowadniać, to nie prężenie muskułów stanowi kwintesencję rasowego DIY. Skoro tak uważasz, to znaczy że z prawdziwym, rasowym DIY jeszcze się nie zetknąłeś. No ale może kiedyś...
...widzę że kolega jest bardzo wrażliwy na krytykę konstrukcji DIY,bardzo dobrze trzeba bronić jak lew swojej pasji...Pozdrawiam.

Bynajmniej. Tu nie było krytyki jakichś konstrukcji DIY, tu nastąpiło wrzucenie całego DIY do jednego wora. Jeżeli krytyka jest rzeczowa i merytoryczna, to ma swoją rację bytu. Ale tu mamy do czynienia z czymś innym, tu mamy do czynienia z lansowaniem własnych uprzedzeń i pochopnych uogólnień. A uogólnienia zwykle są szkodliwe.

Witam.

Doskonale wiedziałem że moja opina w temacie DIY bedzie miała taki oddzwięk to jak typwe / wsadzenie kija w mrowisko /,być może jak bedę miał możliwość odsłuchu DIY kolegi McGyvera to zmienę swoja opinię, z tym że nie koniecznie,ponieważ każdy z Nas preferuje inny rodzaj przekazu i co innego oczekuje słuchając muzyki a NIE SPRZĘTU,uważam że prawda leży zawsze po środki a póki co skupmy sie na wątku - Audio Innovations 300 integra i postarajmy sie pomóc koledze freekowi.....Pozdrawiam.

Witam.

Doskonale wiedziałem że moja opina w temacie DIY bedzie miała taki oddzwięk to jak typwe / wsadzenie kija w mrowisko /,być może jak bedę miał możliwość odsłuchu DIY kolegi McGyvera to zmienę swoja opinię, z tym że nie koniecznie,ponieważ każdy z Nas preferuje inny rodzaj przekazu i co innego oczekuje słuchając muzyki a NIE SPRZĘTU,uważam że prawda leży zawsze po środki a póki co skupmy sie na wątku - Audio Innovations 300 integra i postarajmy sie pomóc koledze freekowi.....Pozdrawiam.

Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem.

...ponieważ każdy z Nas preferuje inny rodzaj przekazu i co innego oczekuje słuchając muzyki a NIE SPRZĘTU...

tzw. "preferencje" doskonale zapokajały np. luxmany z barwą tonu i loudnesem, i nikt nie narzekał na pokaleczona muzykę

muzyka jest jedna, to psychiki są różne i za te odchyłki się płaci

zawsze gdy czytam, że ktoś słucha muzyki nie sprzętu wiem, że nie wie o czym pisze bo prawdziwy meloman nie ma tu czego szukać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 30 Marca 2011 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 30 Marca 2011 - nie na temat

Witam.

O widzę Towarzystwo Wzajemnej Asekuracji,spokojnie Panowie po kilka kropelek neospazminki albo deprimu i jak ręka odjął,wasze konstrukcje DIY są profesjonalne,tylko nic otworzyć firmę,wypromować się i sprzedawać,życzę dużo sukcesów w tej materii...Serdecznie pozdrawiam.

nie interesuje mnie dyi więc proszę o pytanie które zadałem jezeli nie a-note to może quad lub amplifon 40, może ktos ma na tyle ciekawy system który trafia w moje preferencje i chce podzielic sie ze mną wrazeniami prosze jednak by cena integry oscylowala do 4000

moze byc uzywana

nie interesuje mnie dyi więc proszę o pytanie które zadałem jezeli nie a-note to może quad lub amplifon 40, może ktos ma na tyle ciekawy system który trafia w moje preferencje i chce podzielic sie ze mną wrazeniami prosze jednak by cena integry oscylowala do 4000

moze byc uzywana

J Miałem też Amplifona WT 40 ale wg.mojej oceny nie spełni całkowicie kolegi oczekiwań,niestety gra dośc porawnie,dośc uniwesalny wzmacniacz ale niestety nie czaruje,co do barwy miałbym też pewne zastrzeżenia, gościł też u mnie Sonic Frontiers Anthem Integrated dość poprawna integra grająca pastelowym ,dość przyjemnym dżwiękiem,z ładna scena dzwiękową,bardzo plastyczny dzwięk,w miarę muzykalny,barwa na średnim poziomie może na poczatek można byłoby spróbować,jest taki na Allegro ale cena jest chora,taka integrę można kupić w granicach 2000 - 2500 pln. to już maksymalnie.To w kwestii wzmacniaczy lampowych w preferowanej przez kolegę cenie...Jeśli moglbym coś doradzić z autopsji to należy dobrać poszczególne elementy toru z podobnych poziomów cenowych nie wolno mieszać poziomów,ponieważ przy takim mezaliansie jeden element toru obnaża niedoskonałości innych elementów i wtedy zaczyna sie pogoń za króliczkiem...przerabiałem już to.Na lampie słucham juz od ponad 15 lat a wogóle to około 30 lat....Pozdrawiam.

A tak bardziej konkretnie to na czym kolega słucha?

teraz mam do słuchania quada cd 77(99)+ampli 77 głosniki pink triangle moje pierwsze kroki pobiegły w stronrę quada 909 ale chciałem cos zmienic. quad cd 99 i głosniki bym zostawił, interesuje mnie ampli a-note w opiniach ma ciekawe recenzje ale jak w zyciu 10w troszke mało co o tym myslicie

A tak bardziej konkretnie to na czym kolega słucha?

Sorry ale na forum nie poruszam tego tematu,tylko piszę o tym jakie wcześniej posiadałem komponenty audio,ale w tej kwestii możemy porozmawiać na PW...Zapraszam.

teraz mam do słuchania quada cd 77(99)+ampli 77 głosniki pink triangle moje pierwsze kroki pobiegły w stronrę quada 909 ale chciałem cos zmienic. quad cd 99 i głosniki bym zostawił, interesuje mnie ampli a-note w opiniach ma ciekawe recenzje ale jak w zyciu 10w troszke mało co o tym myslicie

Witam z autopsji uważam że mariaż AN OTO SE Z kolumi pink triangl może nie koniecznie do samego końca zaspokoić gusta kolegi,aczkolwiek kto wie,ponieważ bedzie bardzo dobra sterofonia,ładna scena,bardzo fajna barwa,powinny pojawić się emocje,lecz niestety mogą się pojawić sylabilanty na wokalach ale jest szansa wyeliminować tą przypadłość interkonektem lub kabelkami głosnikowymi,ale to jest moja opina i mogę się mylić...Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.