Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga!DVD Manta 002/16...32Bit/512fs!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

-> rosomak

Rozmawialem swego czasu z kolesiem z serwisu Manty i twierdzil, ze jako odtwarzacz DVD lepszy jest ten z chipsetem ALI.

Nigdy Manty nie bralem pod uwage jako zrodlo dzwieku, wiec nie wiem ktory DAC jest lepszy, ale wydaje mi sie, ze DA1196. Ja mam WM8766 i jakos niegdy nie dosluchalem sie chocby namiastki audiofilskiej jakosci brzmienia Manty.

Ktory jest lepszy, to rzeczywiscie pytanie do Darkula.

Czesc!

Z mojego punktu widzenia znacznie lepszy jest DA1196..i aplikacja filtru jest znacznie lepsza!

Tak naprawde Manty trzeba przeserwisowac od podstaw..srobki...krosy....prowadniki od transpory[przesmarowac],i Uwaga!!! tasme od transpoprtu czasem trza przekleic blizej tylu transportu....

profes - dzięki za rade, w zależności od płyty ładuje mi sie w 7-10s, więc to chyba normalne dla tego typu urządzeń. Przepuszcze jeszcze przez niego pare płyt, zanim ostatecznie pozbawie sie gwarancji :)

hififreak.wordpress.com

->Darkul

Nie napisalem, ze doszukuje sie super dzwieku. Poprostu moja Manta z DAC Wolfsona gra beznadziejnie, i nie oczekuje, ze bedzie lepiej. Ma tylko odtwarzac DVD i ewentualnie MP3. Ktos pisal w tym watku, ze nawet nie przerobiona Manta z DA1196 gra calkiem przyzwoicie, jak na te pieniadze. Moja nie gra nawet znosnie. Ot i tyle. Natomiast zal mi byloby wylozyc 800 - 1200 zl na przerobienie Manty. To juz wolalbym mojego starego Philipsa 830 poddac tunuingowi. Przynajmiej naped ma nie do zdarcia, nie wspominajac o jakosci montazu i elementow.

Mam proste w gruncie rzeczy pytanie. Być może była o tym już mowa, ale nie znalazłem nic na ten temat.

Mam DVD Manta 001 i przy odtwarzaniu płyt audio np. koncertowych, wycisza mi miksem między utworami. To samo z mp3, w których ucina ostatnie ok. 2 sekund. Czy jest na to jakaś rada, czy to tylko mój egzemplarz jest taki dziwaczny?

Pozdrawiam

M.

• 2 miesiące później...

Manta 001 w promocji Giganta kosztuje teraz 219zł. Całkiem fajna zabawka, z pewnością do filmów 'z gazety' wystarczy. Oczywiście najpierw podłączyłem do zestawu Hi-Fi. Rzeczywiście słychać w niej pewien tuningowy potencjał ...

Dzisiaj pofatygowałem się do Geanta,i rzeczywiście Manta 001 stoi 219 PLN.Tyle że pan sprzedawca na moje zapytanie o owo urzadzenie powiedział cyt:"nie bierz pan tego! Bardzo dużo do nas wraca tych Mant".Nagabywany stwierdził że "pada elektronika".Wprawdzie jest gwarancja,ale bieganie po serwisach mnie raczej nie rajcuje-postanowiłem przemysleć ewentualny zakup.Co na to posiadacze?(ze szczególnym uwzględnieniem Darkula).

===> darkul

Czy możesz w paru słowach napisać jakie są różnice pomiędzy modelami Mant (001, 002, Manta Kino Domowe, Manta DVD 004 La Scala, Manta DVD 005 Gambler) i który z tych modeli jest najbardziej podatny na Twój tuning.

• 1 miesiąc później...

Mike27> Czytałeś ten wątek? Czy oceniłeś go tylko po temacie? Treść jest o wykorzystaniu Manty do odsłuchu stereo po jej wcześniejszym tuningu. Dział jest jak najbardziej trafiony :) Pozdrawiam.

Jak ktoś niechce mianty czy siajsunga to niechaj sobie kupi jakiegoś klamota kilkadziesiąt kilo ZŁ...

Jak go stać na drogi wyborny klocek to po kiego ma się wpisywac w taki wątek jak ten?

Alternatyw jest dużo ,prawda?Dlaczego wszyscy nie graja na NAD'ach czy Denonach?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.